SOSU EVENT 2018: Implementering af velfærdsteknologi

Deltag i SOSU EVENT 2018 og få inspiration til implementering af velfærdsteknologi i samarbejdet mellem SOSU-skoler, virksomheder og kommuner.

Zealand Business College

Maglegårdsvej 8

4000 Roskilde

Start: 31.05.2018 | kl. 09:30

Slut: 31.05.2018 | kl. 16:00

I 2017 introducerede Welfare Tech i samarbejde med landets SOSU-skoler et nyt eventkoncept med fokus på tættere samarbejde og videndeling imellem skolerne, det offentlige og det private. Som en del af konceptet stilles der skarpt på aktuelle teknologiske temaer og demonstration af velfærdsteknologier på en markedsplads.

Efter et stærkt ønske fra de involverede parter sætter vi i 2018 fokus på implementering med ekspertoplæg og cases om implementering af forskellige teknologier, hvor SOSU-skoler har været en central aktør.

I løbet af dagen vil du opleve:

 • Videnoplæg om dagens tema
 • Markedsplads og demonstration af innovativ velfærdsteknologi
 • Videndeling om det gode samarbejde imellem SOSU-skole, kommune og virksomhed.
 • Mulighederne ved at arbejde med den virtuelle verden

Målgruppe

 • Velfærdsteknologiansvarlige og undervisere på SOSU-skoler
 • Fagpersonale i kommuner, der samarbejder med SOSU-skoler
 • Virksomheder der ønsker at indgå i samarbejde med SOSU-skoler
 • Andre der arbejder med tilpasning af uddannelser, så velfærdsteknologi inddrages

Video fra sidste års SOSU Event

Her kan du se en video fra SOSU Eventet 2017 og få et indblik i hvordan dagen udfolder sig.

 

Program


09:30 Morgenmad, registrering og netværk på markedspladsen

10:00 Velkomst
v/ Majbritt Jane Vangslev, uddannelseschef hos Zealand Business College (tidligere SOSU Sjælland)

10:10 Implementering af velfærdsteknologi - den menneskelige faktor
Det er ikke noget nyt, at der opstår dilemmaer i forholdet mellem indførelsen af ny teknologi og den menneskelige faktor. Når vi arbejder med velfærdsteknologi, hvad betyder det så på den menneskelige plan hos medarbejderne og borgerne? Hvordan melder etikken og de moralske dilemmaer sig i denne proces? v/ Peter Johannes Schjødt, filosof og underviser ved ZBC’s videreuddannelser.

10:30 Sundhedsteknologiske løsninger – kun smart når folk tager dem i brug
Hør om innovative metoder til at optimere implementering af teknologier på social- og sundhedsområdet. Få anbefalinger på baggrund af projektet Sundhedsteknologiske løsninger – kun smart når folk tager dem i brug, hvor studerende og undervisere i samarbejde med blandt andre Aarhus kommune observerede, hvordan teknologier modtages af ansatte og brugere. v/ Jytte Pahus, Lektor ved VIA Sundheds- og Velfærdsteknologi.

10:50 Hvordan finder vi sammen de bedste veje til at implementere nye teknologier
Interview med Peter Johannes Schjødt, filosof og underviser ved ZBC, Jytte Pahus, lektor ved VIA Sundheds- og Velfærdsteknologi, Susanne Riiser, implementeringskonsulent i Aarhus Kommune og Thea Boje Windfeld, Implementeringschef (COO) hos Sekoia.

11:20: Netværkspause
Vi sætter rammerne for at du kan introducer dig selv til flest muligt af dine kollegaer og samarbejdspartnere fra hele landet.

11:50 Rundvisning på markedspladsen
Du bliver guidet rundt i den imponerende store udstilling, hvor du får demonstreret en bred vifte af velfærdsteknologiske løsninger til social- og sundhedsområdet. Du møder mennesker fra virksomheder, der ønsker at samarbejde med dig om at udvikle, teste og implementere teknologi.

På markedspladsen kan du møde:

12:40 Frokost og netværk på markedspladsen
Spis din sandwich med leverandører af teknologier til dit arbejdsfelt. Virksomhederne står klar til at fortælle mere og invitere dig til samarbejde og udvikling, implementering eller noget helt tredje.

13:30 Få inspiration fra aktuelle cases om samarbejde om at implementere
Deltag i de to faglige spor med fokus på implementering af velfærdsteknologi i samarbejde mellem SOSU-skoler, offentlige aktører og private virksomheder. Hvert spor kører to gange, så du kommer med til begge spor før kaffepausen.

 • SPOR 1: Implementering af teknologier og metoder ved hjælp af e-læring
  Hør om perspektiverne for e-læring og forretningsudvikling ud fra en case, hvor ZBC, KvaliCare og Holbæk kommune har samarbejdet om kompetenceudvikling med fokus på medicinhåndtering. Samarbejdsformen imellem undervisningsinstitution, virksomhed og kommune kan rulles bredere ud, og du vil som deltager på dette spor blive inspireret til at samarbejde med andre aktører om at uddanne og videreuddanne medarbejdere til social- og sundhedsområdet. v/ Janne Bremholm, uddannelsesleder på ZBC, Susan F. Jørgensen, direktør i KvaliCare og repræsentant fra Holbæk Kommune
 • SPOR 2: Virtual Reality: Kan teknologier fremme implementering?
  Der laves i disse år forsøg med at lette implementering af specifikke velfærdsteknologier ved hjælp af Virtual Reality (VR). Hør om perspektiverne for at afprøve teknologi i praksis, hvor man i trygge omgivelser og uden risici for patienter kan afprøve og give feedback indtil løsningerne er klar til implementering. v/ Peter Vest fra Teknologisk Institut, Jacob Sangil fra SOSU FYN og Velfærdsteknologicenter Vest.

14:50 Kaffepause og netværk på markedspladsen

15:20 Velfærdsteknologiske wearables nu og i fremtiden
v/ Stefan Wagner, PhD, Associate Professor, Electrical and Computer Engineering, Department of Engineering, Aarhus University

15:45 Brug Videnscentre for Velfærdsteknologi
SOSU Nord, Social- og Sundhedsskolen FYN og Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens driver sammen Videnscenter for Velfærdsteknologi i Vestdanmark, som på forskellig vis skal bidrage til, at elever på erhvervsuddannelserne kan håndtere den hastige teknologiske udvikling i deres kommende arbejdsliv. Videnscentret skal imødekomme den stigende udvikling og anvendelse af velfærdsteknologiske hjælpemidler på social- og sundhedsområdet. Hør, hvad de kan byde ind med til kompetenceudvikling og implementering på skoleområdet og ude i kommunerne.

15:55 Videre samarbejde
Vi stemmer om hovedtemaet for SOSU EVENT 2019, og vi giver stafetten videre til vært for SOSU EVENT 2019: Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark.

16:00 Dagen slutter - Farvel og på gensyn til SOSU EVENT 2019

Dette arrangement er del af OPIguide.dk – din guide til offentlig-privat innovationssamarbejde. Besøg opiguide.dk og læs mere.


Offentliggørelse af billeder og video fra Welfare Techs arrangementer og aktiviteter

Bemærk! Ved tilmelding til dette arrangement giver du samtidigt tilladelse til, at Welfare Tech må offentliggøre billeder og video fra arrangementet, hvor du er på. Læs mere om offentliggørelse af billede og video.

Information

Sted:

Zealand Business College
Maglegårdsvej 8
Roskilde

Dato, Start:

31.05.2018
kl. 09:30

Dato, Slut:

31.05.2018
kl. 16:00

Arrangør:

Welfare Tech, Zealand Business College (ZBC) – tidligere SOSU SJÆLLAND og OPIguide.dk.

Pris:

Gratis. Tilmelding er obligatorisk. No-show gebyr på 500 kr ved afmelding efter den 28. maj.

Mere info:

Tilmelding senest 28. maj 2018, kl. 12:00

Kontakt

Krista-Blaabjerg_NY.jpg

Krista Ebsen Blaabjerg

Chef for medlemsservice og kommunikation

Welfare Tech

Netværk og matchmaking

T: +45 3139 7892

LinkedIn

Skype id : krista.blaabjerg2

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png