Inkludigi – IT til inklusion i folkeskolen

Hvordan kan computerspillet Minecraft bruges til konflikthåndtering gennem udvikling af digitale leveregler? Og hvordan kan appen Scan How fremme både faglig og social inklusion ved at eleverne producerer matematikvejledninger?

ODEON

Odeons Kvarter 1

5000 Odense C

Start: 02.10.2018 | kl. 09:30

Slut: 02.10.2018 | kl. 15:30

Er du lærer, skolepædagog eller leder på en skole, og nysgerrig på, hvordan IT og inklusion hænger sammen? Så vil Inkludigi-projektet gerne invitere dig til en gratis konference om, hvordan IT kan skabe nye muligheder for inkluderende fællesskaber for børn i folkeskolen. Andre med interesse for området er også velkommen på konferencen. Kom og hør, diskuter og prøv, hvordan IT kan skabe nye deltagelsesmuligheder, hindre eksklusion og frigive ressourcer og måske endda tid til andre indsatser. 

På konferencen sættes der fokus på, hvordan IT og pædagogik gennem virkemidler som lyd, video, avatars, gentagelse, fast struktur mv. kan understøtte den inkluderende praksis i folkeskolen for både den enkelte elev og hele klassefællesskabet. Afsættet for konferencen er udviklingsprojektet Inkludigi, der gennem 1 år har undersøgt og afprøvet forskellige teknologier og metoder sammen med en række folkeskoler rundt om i landet.

Foreløbigt program

På dagen vil der være faglige oplæg fra forskere, fagpersoner og lærere, og der præsenteres viden og gode erfaringer fra inkludigi-projektet. Du får også mulighed for at bruge projektets værktøjer til at designe egne inkluderende løsninger med IT, som du kan tage med hjem.

  • Folkeskolens perspektiv: Status for arbejdet med inkluderende fællesskaber
  • Elevernes perspektiv: Identificering og forståelse af elevernes behov v/ ADHD-foreningen
  • Inkludigi-projektet: Resultater, metoder og indsigter v/ Socialt Udviklingscenter SUS
  • Lærernes perspektiv: Erfaringer med IT og inklusion fra Kulsbjerg Skole v/ Bitten Bertelsen van der Weiden
  • Forskningens perspektiv: Viden og metoder fra forskning i IT og inklusion v/ Hanne Voldborg, National Koordinator, FabLab@School.dk
  • Workshop 1: Design din egen inkluderende løsning med Scan How v/ Matias Faaborg, Unges Uddannelsescenter
  • Workshop 2: Hands-on med en vifte af nye teknologier og design din egen løsning v/ Villads Bach Petersen, Socialt Udviklingscenter SUS
  • Workshop 3: Metode, organisering og Implementering omkring IT og inklusion v/ Maria Lincke, Socialt Udviklingscenter SUS
  • Det politiske perspektiv: Afsluttende debat om rammerne for brug af IT i folkeskolen

Programmet opdateres løbende.

Information

Sted:

ODEON
Odeons Kvarter 1
Odense C

Dato, Start:

02.10.2018
kl. 09:30

Dato, Slut:

02.10.2018
kl. 15:30

Arrangør:

Udviklingsprojektet Inkludigi – et samarbejde mellem skoler i Billund, Gentofte, Kolding, Lejre og Vordingborg Kommuner, Unges Uddannelsescenter og Socialt Udviklingscenter SUS støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond.

Pris:

Gratis, men tilmelding er nødvendigt.

Kontakt

Villads Bach Petersen

Chefkonsulent

Socialt Udviklingscenter SUS

M: +45 6016 7060

Download vCard

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png