SOSU EVENT 2019: SOSU’er tør eksperimentere med velfærdsteknologi

Vær med, når vi mødes og dyrker modet til at udforske velfærdsteknologier på skoler og i praksis i kommuner og regioner. Få nye metoder til uddannelse og videreuddannelse, og udvid dit netværk på tværs af offentlige og private skel.

SOSU Nord

På Sporet 8 A

9000 Aalborg

Start: 14.05.2019 | kl. 09:30

Slut: 14.05.2019 | kl. 15:30

Indenfor SOSU-faget tør man afprøve et væld af teknologier og lære fra sig henad vejen. SOSU-skolerne er på en velfærdsteknologisk dannelsesrejse, hvor skolerne og eleverne er ved at omdanne deres DNA, så teknologi fremover er en naturlig del af SOSU-arbejdet og SOSU-identiteten. Når en SOSU-medarbejder skal ud at screene behov hos fru Jensen, så er det med teknologibriller på, fordi hun skal have et godt liv med sundhed og livskvalitet i sit eget hjem. Både indenfor ældreområdet, psykiatriområdet og børne- og ungeområdet er det SOSU’erne, der vil gå foran med teknologier, der skaber tigerspring i værditilbuddet til borgeren.

I løbet af dagen vil du opleve:

 • Faglige oplæg
 • Demonstration og afprøvning af innovativ velfærdsteknologi
 • Videndeling om det gode samarbejde imellem SOSU-skole, kommune og virksomhed
 • Nyeste praksiserfaringer med brug af Virtual Reality

Målgruppe

 • Velfærdsteknologiansvarlige og undervisere på SOSU-skoler
 • Uddannelsesansvarlige og fagpersonale i kommuner og regioner, der samarbejder med SOSU-skoler
 • Virksomheder der ønsker at indgå i samarbejde med SOSU-skoler
 • Andre der arbejder med tilpasning af uddannelser, så velfærdsteknologi inddrages

Program

09:30 Du registrerer dig, får lidt morgenmad og netværker i udstilling

10:00 Velkommen til årets teknologievent for hele SOSU-branchen og dens samarbejdspartnere
V/ René Martin Larsen, videnscenterleder i Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark og Krista Ebsen Blaabjerg, seniorkonsulent i Welfare Tech

10:05 I Danmark speeder vi op for brugen af velfærdsteknologi på SOSU-området – hvordan kan du være med?
V/ René Martin Larsen, videnscenterleder i Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark og Maj Brritt Weidinger, projektleder for Videnscenter for Velfærdsteknologi Østdanmark 

Undervisningsministeriet har nedsat videnscentre på landets erhvervsskoler for at sikre, at den teknologiske udvikling bliver matchet med kompetenceudvikling og behov på arbejdsmarkedet. Hør om dine muligheder for at samarbejde med landets to videnscentre for velfærdsteknologi på SOSU-området. Bliv inspireret til at samarbejde med centrene og deres samarbejdspartnere, så du kan implementere teknologi i SOSU-uddannelsen og i praksis i kommuner og regioner.

10:20 Implementering kræver mod og helt ny adfærd
V/ Heidi Løvschall, projektleder, Digitalisering og velfærdsteknologi, Hjørring Kommune

Implementering af velfærdsteknologi er ofte undervurderet og lykkes heller ikke altid. Arbejdsprocesserne skal ofte ændres fundamentalt, og kræver som regel grundlæggende adfærdsændringer. Oplægget tager udgangspunkt i en konkret model og krydres med praksiserfaringer med implementering i det helt nære og i organisationen som helhed.

10:45 Makerspace - Velfærdsteknologi og brugerdreven innovation
V/ Magdi Engelstoft el-Toukhy, cand.it med speciale i Makerspaces som læringsmiljøer, udviklingsdirektør i Hippomini

Hvorfor er samskabelse af social- og sundhedsteknologisk innovation på uddannelserne er afgørende? Hvordan skaber vi med innovation i uddannelserne en hurtigere velfærdsteknologisk udvikling i den offentlige sektor? Oplev en peptalk fra teknologivirksomheden Hippomini, der udvikler innovative teknologiunderstøttede læringsmiljøer og rådgiver om læringsteknologi.

11:05 Tag en kop kaffe og vælg de faglige spor, som du er mest interesseret i at deltage i
Du kan to gange i løbet af dagen vælge at følge et fagligt spor. Der er 4 spor at vælge imellem, så du kan deltage i 2 spor.

11:25 Deltag i et fagligt spor:

 • Spor 1: Virtual Reality (VR) ViVA er en virtuel ældrebolig lavet til uddannelse
  VR er en teknologi, som revolutionerer pædagogik, omsorg og pleje på tværs af de fagområder, hvor SOSU’er bidrager i samfundet. Få indsigt i muligheder som fx at give Ella et bad, prøv scenariet hvor du nu oplever verden som Ella med Alzheimers demens eller rejs ind i kroppen og oplev hvordan en KOL lunge ser ud indefra m.v. ​Efter deltagelse på dette spor, er du klar til at gå i gang på din egen skole.
 • Spor 2: Makerspace (Innovativ læringsmetode)
  Fremtiden tilhører de fejl-modige! Kom og få pædagogisk/didaktisk greb omkring maker-teknologi, design thinking og slip kreativiteten løs. I vores makerspace vil vi sammen med Hippomini bygge med pap, elektroniske byggeklodser, nørde 3D print, lege med greenscreen, digitale mikroskoper og sætte vores fagligheder ind i en ny kontekst
 • Spor 3: Guidede ture i udstillingen
  Du bliver guidet rundt i en lille eksklusiv udstilling med produkter, der relaterer sig til dagens program. Du afprøver nogle funktioner ved teknologierne, og du kan påbegynde dialog om mulige samarbejder med leverandørerne.
 • Spor 4: Pædagogik og velfærdsteknologi
  Vi har i fremtiden brug for elever, som har kompetencer til at sætte ikke velkendt velfærdsteknologi i spil i praksis. Hvilke kompetencer skal eleven have? Vær elev for en stund: Oplev hvordan der kan arbejdes med nysgerrighed og eksperimenterende tilgange, som ramme for refleksiv kompetent teknologivurdering i praksis.

12:20 Nyd din frokost, deltag i konkurrencer og afprøv teknologi, når FUTURE LAB åbnes

13:10 Deltag i et fagligt spor (de samme spor som før frokost)

14:05 Se resten af udstillingen, nyd lidt snacks og brug dagens sidste mulighed for at netværke

14:45 Virtual Reality (VR) – De nyeste resultater og perspektiver
V/ Sune Buch-Sloth, chefkonsulent for velfærdsteknologi i Rødovre kommune. Zoe Zachariassen, konsulent, Digitalisering og Information og Kenneth Hansen, konsulent, Digitalt Kompetenceløft, Københavns Professionshøjskole

VR er i løbet af kort tid blevet tilgængeligt for alle mennesker. SOSU’er kan roligt kaste sig ud i at eksperimentere med teknologien, for nu kan du få udstyr, der er brugervenligt og billigt. Hør om de gode resultater på både social- og sundhedsområdet, og bliv inspireret til med VR at gøre en forskel for menneskers livskvalitet. Du bliver helt sikkert overrasket og går hjem med ideer, der kan gavne mennesker med såvel fysiske som psykiske udfordringer.

15:25  Vi samler op og ser fremad
Vi løfter sløret for SOSU EVENT 2020

15:30 Dagen afsluttes 

På udstillingen kan du møde: 

Offentliggørelse af billeder og video


Bemærk! Ved tilmelding til dette arrangement giver du samtidigt tilladelse til, at Welfare Tech må offentliggøre billeder og video fra arrangementet, hvor du er på. Læs mere om offentliggørelse af billede og video.

Information

Sted:

SOSU Nord
På Sporet 8 A
Aalborg

Dato, Start:

14.05.2019
kl. 09:30

Dato, Slut:

14.05.2019
kl. 15:30

Arrangør:

Welfare Tech og Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark

Pris:

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendigt, da der er begrænsede pladser

Mere info:

Tilmeldingsfrist er den 9. maj 2019

Kontakt

Krista-Blaabjerg_NY.jpg

Krista Ebsen Blaabjerg

Chef for medlemsservice og kommunikation

Welfare Tech

Netværk og matchmaking

T: +45 3139 7892

LinkedIn

Skype id : krista.blaabjerg2

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png