Innovationsprogram for virksomheder med interesse for brug af 3D-print

Deltag i innovationsprogrammet AM Sustain og bliv klogere på de store potentialer ved brugen af 3D-print inden for sundhedsområdet. Innovationsprogrammet starter i september 2020 og strækker sig over 7-10 måneder.

MTIC

Tueager 1

8200 Aarhus N

Start: 08.10.2020 | kl. 12:00

Slut: 08.10.2020 | kl. 16:00

3D-print er en velkendt teknologi og har eksisteret i mere end to årtier, men er nu i en eksponentiel udvikling, både hvad angår teknologien og de mere end 500 materialer, der i dag kan printes i. Hvad enten din virksomhed har arbejdet med 3D-print i 15 år, eller aldrig har stiftet bekendtskab med teknologien, er der viden at hente. Innovationsprogrammet har til formål at hjælpe fremstillingsvirksomheder med at skabe vækst og bæredygtig innovation, enten ved at slutproduktet er 3D-printet, eller hvor brugen af 3D-print indgår som led i produktionsprocessen.

Teknologien er til gavn for borgerne og patienterne og kan bidrage til bedre undersøgelses- og behandlingstilbud, eksempelvis gennem skræddersyede og personaliserede produkter. Dertil kan 3D-print bidrage til, at den enkelte kan blive undersøgt og behandlet indenfor de fastlagte tider for udrednings- og behandlingsret.

På det samfundsmæssige plan kan 3D-print bidrage til forbedret folkesundhed ved forebyggelse og forbedret kvalitet af produkter og ydelser. Samtidig kan 3D-print bidrage til en mere en bæredygtig udvikling, dels gennem mindsket materialespild og on-demand levering. Det medfører også i mindre varelager, mindre logistik og dermed mindre CO2-udledning.

Visionen er, at 3D-printede ydelser indgår som element i at levere bedre og forstærkede forsyningskæder. Det vil på sigt medvirke til at øge kvaliteten og af ydelserne til borgere og patienter samt effektiviteten. Det medfører forkortet time-to-market og forsat overholdelse af skærpede regulativer.

Det får du ud af at deltage i programmet:

  • 7-10 måneders strategi- og innovationsforløb med en række eksperter fra blandt andet Deloitte samt videns- og forskningsinstitutioner.
  • Sparring og metoder til at du kan udvikle og accelerere bæredygtige forretningsmodeller, der kan skabe vækst for din virksomhed.
  • Hjælp til kvantificering af den impact der skabes på tværs af værdikæden – både i forhold til bæredygtigt og kommercielt impact.
  • Mulighed for at eksperimentere og få support til lancering af produktet og løsningen undervejs i programmet
  • Hjælp til udarbejdelse af business case samt action-orienteret implementeringsplan.
  • Se mere om programmet og fokusområder her.

Målgruppe

Innovationsprogrammet henvender sig til Medtech og Healthcare virksomheder, der ønsker at blive klogere på bæredygtig vækst, ved brug af 3D-print inden for sundhedsområdet.

Program

Innovationsprogrammet vil være drevet af Deloitte og med et større økosystem af eksperter, herunder blandt andet 3D Printhuset, Krebs & Co. samt Danish Healthtechs partnere: Teknologisk Institut, FORCE Technology, Syddansk Universitet og Medtech Innovation Consortium.

Innovationsprogrammet starter i oktober og strækker sig over 7-10 måneder bestående af 3 faser:

Fase 1) Inspirationsmøde

Få indsigt i, hvordan du kan bruge 3D-print og hvilke udfordringer, det kan løse i jeres virksomhed. Dette møde er gratis og uforpligtende. Læs mere og tilmeld dig her.

Mødet foregår den 8. oktober fra 12:00-16:00. 

Fase 2) Innovationsforløb

Tre hele dage, hvor vi analyserer jeres udfordringer og markedspotentiale, skaber løsninger, nye forretningsmodeller og får startet på en business case. Her vil også være mulighed for at du kan eksperimentere.

Fase 3) Implementering og cases

Vi bruger tre halve dage sammen ude hos jer, hvor vi sammen laver en konkret business case samt en action-orienteret implementeringsplan.

Det forventes, at hver virksomhed afsætter cirka 7 hele dage + hjemmearbejde i perioden, der forløber over 7-10 måneder.

Programmet vil blive opdateret løbende.

Tilmelding

For tilmelding til fase 1 se her. Hvis I ønsker mere information, kan I kontakte Christian Bjerrekær på mail cbjerrekaer@deloitte.dk eller telefon +45 50 80 33 33

AM Sustain vil være drevet af Deloitte og med et større økosystem af eksperter, herunder blandt andet 3D Printhuset, Krebs & Co. samt Danish Healthtech partnere:´Teknologisk Institut, FORCE Technology, Syddansk Universitet og Medtech Innovation Consortium.

Information

Sted:

MTIC
Tueager 1
Aarhus N

Dato, Start:

08.10.2020
kl. 12:00

Dato, Slut:

08.10.2020
kl. 16:00

Arrangør:

AM Sustain er initieret af Dansk AM Hub og vil være drevet af Deloitte med et større økosystem af eksperter, herunder bl.a. Teknologisk Institut, FORCE Technology, Syddansk Universitet, 3D Printhuset, Krebs & Co., Medtech Innovation Consortium og Danish Healthtech mfl

Pris:

Deltagelse i arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendigt

Mere info:

Programmet er begrænset til 15 virksomheder i fase 2, og det anbefales derfor, at tilmelding sker snarest muligt

Kontakt

Julie-Justi.jpg

Julie Justi Andreasen

Konsulent

Welfare Tech

Innovationsnetværket Danish Healthtech

T: +45 2620 7656

LinkedIn

Skype id : julie_justi

Kontakt

Margit Kristensen

Senior Project Manager – det nationale innovationsnetværk DHT

MTIC

T: +45 5133 6646

Download vCard

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png