Innovationssprints for start-ups

Få adgang til unik sundhedsdata, skærp dit projekt med designtænkning, bliv introduceret til stærke udviklingsmiljøer og få undervejs sparring til en Innobooster.

Forskellige lokationer

Start: 17.09.2020 | kl. 09:00

Slut: 19.11.2020 | kl. 16:00

I et sprintforløb får du skærpet dit projekt og din business case med værktøjer fra designtænkning, du bliver introduceret til nogle af de stærkeste udviklingsmiljøer inden for health tech og får samtidig adgang til unikke sundhedsdata fra det danske sundhedsvæsen. Det hele afrundes med introduktion til Innovationsfondens Innobooster-program som vej til finansiering af dit projekt.

Sprint 1: Discover Why · 17. september 2020  –  Innohub Nykøbing Falster Sygehus

Vi kigger på trends med betydning for dit projekt og spørgsmål, der kan belyse de problemstillinger, du skal løse. Vi ser på de målgrupper, du med fordel kan fokusere på og på data, der kan understøtte dit udviklingsarbejde og skærpe din business case. Du bliver introduceret for adgang til data gennem FIERS (Fonden til Innovation og Erhvervsfremme i Region Sjælland) og Region Sjælland og forskellige visualiseringsteknikker, der kan hjælpe dit projekt på vej.

Sprint 2: Define · 8. oktober 2020  –  Welfare Tech

Der bliver arbejdet med konkretisering af dit projekts målgrupper ved hjælp af ’personas’, og vi tager et kig på de interessenter, du skal samarbejde med. Du bliver introduceret til brug af ’grundfortællinger’ som værktøj i formidling af den værdi, dit projekt forventes at skabe for forskellige målgrupper, aftagere og potentielle investorer.

Sprint 3: Develop · 22. oktober 2020  –  DTU Skylab

Her arbejdes med at skærpe dit projekts idéer og løsninger. Scenarietænkning, brugerrejser og forskellige ’pretotyping’-metoder bringes i spil og afprøves undervejs i et levende værksted.

Sprint 4: Deliver · 5. november 2020  –  InQvation

Dine forretningsmodeller kommer under lup, så det bliver tydeligt, hvordan dit projekt tjener penge og hvornår - og hvordan dine kundelivscyklusser er. Du får arbejdet med aktionsplaner, der tydeliggør, hvad der skal ske, hvornår og hvem der har ansvar for hvad. Det hele munder ud i projektpræsentationer og pitch, hvor det retoriske kompas og andre æstetiske formidlingsgreb og præsentationsteknikker indgår.

Sprint 5: Finance · 19. november 2020 – DTU Link

Du bliver introduceret for aktuelle finansieringsmuligheder, du får tips og tricks til at skrive en succesfuld Innobooster, bliver guidet gennem oprettelsen af en annsøgning og får adgang til 1:1 sparring.

Målgruppe

Sprintforløbene henvender sig til start-ups og SMV’ere, der arbejder med nye innovative løsninger til sundhedssektoren.

Udbytte

Du får hjælp til at udvikle og skærpe dit projekt og til formidling, der kan fremme investores og sundhedssektorens interesse for dit produkt. Du får adgang til data, der kan understøtte din business case og support til at søge en Innoboster.

Sprint program

  • Sprint 1: Discover Why · 17. september 2020  –  Innohub Nykøbing Falster Sygehus
  • Sprint 2: Define · 8. oktober 2020  –  Welfare Tech
  • Sprint 3: Develop · 22. oktober 2020  –  DTU Skylab
  • Sprint 4: Deliver · 5. november 2020  –  InQvation
  • Sprint 5: Finance · 19. november 2020 – DTU Link

Indholdsprogram for hver sprint

09:00 Tjek in

09:30 Tema talks

10:20 Projekt Sprint

12:30 Frokost og netværksperspektivering

13:15 Intro til venue

13:45 Projekt Sprint

15:45 Catch up & next step

16:00 Tak for idag 

Læs mere om forløbet her. 

Sprintforløbene er en del af projektet Data og Designdrevet Sundhedsinnovation, som gennemføres i et samarbejde mellem FIERS, Data- og Udviklingsstøtte i Region Sjælland, DTU, Professionshøjskolen Absalon, Erhvervshus Sjælland og Cumuli Design Lab. 

Welfare Tech er samarbejdspartner på gennemførelse af sprintforløbene.

Information

Sted:

Forskellige lokationer

Dato, Start:

17.09.2020
kl. 09:00

Dato, Slut:

19.11.2020
kl. 16:00

Arrangør:

Projektet Data og Designdrevet Sundhedsinnovation, som gennemføres i et samarbejde mellem FIERS, Data- og Udviklingsstøtte i Region Sjælland, DTU, Professionshøjskolen Absalon, Erhvervshus Sjælland og Cumuli Design Lab.

Pris:

Det er gratis at deltage. Tilbuddet er finansieret af Den Europæiske Fond for Regional Udvikling og Vækstforum Sjælland og er derfor omfattet af de minimis. Alle, som har et CVR-nummer og arbejder med sundhedsinnovation, kan deltage, så længe der bidrages med engagement og timer brugt på eget udviklingsarbejde.

Mere info:

Tilmeldingsfrist er 1. september 2020.

Kontakt

Susanne Eiler

Direktør

CUMULI Design Lab

Strategy & Concept Design

T: +45 4057 4079

Download vCard

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png