Det italienske marked for healthtech

Italien er det tredjestørste EU-land og verdens 8. økonomi. Alene landets størrelse – 59 mio. indbyggere – gør det til et interessant marked for healthtech løsninger. Deltag i webinaret og bliv klogere på dine forretningsmuligheder i Italien.

Online

Start: 18.02.2021 | kl. 14:00

Slut: 18.02.2021 | kl. 14:45

Italien er konkurrencedygtig i mange produktions-industrier som for eksempel pharma og medical devices, men har et efterslæb på digitalisering som påvirker service-erhverv og den offentlig sektor.

Det blev tydeligt under Corona-krisen og digitalisering af sundhedssektoren vil nødvendigvis have høj prioritet i alle regioner fremover, ikke mindst for at kunne håndtere den voksende ældrebyrde. Mere end 22% af Italiens befolkning er allerede over 65 år og ifølge Verdensbankens fremskrivning vil andelen stige til 35% inden 2050. Det skaber behov for nye løsninger, nye forretningsmodeller og nye partnerskaber.

På dette webinar får du en introduktion til forretningsmulighederne på det italienske marked og det italienske økosystem for healthtech løsninger.

Program

14:00: Velkommen v/ Karen Lindegaard, seniorkonsulent Welfare Tech

14:05: Den italienske sundhedssektor v/ Tina Riis, Daivai
- Markedets størrelse, struktur og beslutningsprocesser samt digitalisering

14:25: Healthtech Innovation in Italy v/ Lorna Vatta, Artes 4.0
- Cluster Strategy, Cluster Excellences and Collaboration

14:35: Spørgsmål

14:45: Tak for i dag.

Eksperterne

Tina Riis afsluttede sin uddannelse på Copenhagen Business School i 1997 og har siden 2004 boet i Italien, hvor hun arbejder som HR, Innovation og Business Development konsulent. Hun har opbygget et bredt netværk i hele Italien, bl.a. indenfor pharma og tech industrien.

Hun var initiativtager på et stort roadshow som samlede forskellige stakeholders i syv italienske regioner for at præsentere og samarbejde om digitale løsninger som svar på fremtidens komplekse udfordringer; bl.a. sustainability, aging society og udvikling af digitale kompetencer.

Besøg Tina Riis LinkedIn

Lorna Vatta er Executive Director i Artes4.0. Hun er uddannet på det Politekniske Universitet i Milano og har en MBA fra Manchester Business School. Lorna har lang erfaring med produkt- og forretningsudvikling i italienske og multinationale industrivirksomheder. Fra 2013 har hun været selvstændig konsulent og Business Angel i SMVer, industrivirksomheder og startups. I 2019 blev hun udnævnt som leder for det nystartede cluster Artes4.0.

Besøg Lorna Vattas LinkedIn

Artes 4.0 – står for Advanced Robotics and enabling Digital TEchnologies & Systems. Det er et af de regionale kompetence clusters i Italien, oprettet for at koordinere teknologioverførsel, innovation og klyngedannelse. De enkelte clusters består af uddannelses- og forskningsinstitutioner, små og store virksomheder, branche og medlemsorganisationer, incubators og accelerators. Artes4.0 har base i Toscana, med samarbejdsaftaler og medlemmer i adskillige andre italienske regioner.

Lær mere om Artes

Nyttige links

Support til danske virksomheder

Services

Video om Tina Riis

Artikler:

ITALIEN: Europas mest interessante marked for Welfare Tech!

European cross-pollination - export markets or innovation partners?

Arrangementet er arrangeret af Danish Healthtech. Welfare Tech er partnere i Danish Healthtech

Information

Sted:

Online

Dato, Start:

18.02.2021
kl. 14:00

Dato, Slut:

18.02.2021
kl. 14:45

Arrangør:

Danish Healthtech

Kontakt

Karen-Lindegaard_NY.jpg

Karen Lindegaard

Seniorkonsulent

Welfare Tech

Internationalt samarbejde, klyngeudvikling, forretningsudvikling

T: +45 2461 1931

LinkedIn

Skype id : karen.santos.lindegaard

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tilmeld dig Welfare Techs nyhedsbrev og få nyheder fra netværket og invitationer til kommende arrangementer direkte i din mail-boks.

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png