ENTER konferencen – Fremtidens psykiatri er understøttet af teknologi

Vær med til ENTER konferencen, og bliv klogere på hvordan vi hjælper mennesker med psykiske lidelser ved brug af teknologi. Webinaret formidler resultater fra forskningsprojektet ENTER med fokus på udvikling og evaluering af nye teknologibaserede løsninger og behandlingsmetoder skræddersyet til mennesker med psykiske lidelser.

Online

Start: 20.05.2021 | kl. 14:00

Slut: 20.05.2021 | kl. 16:00

Målgruppe 

Målgruppen for ENTER konferencen er medarbejdere og ledere på tværs af myndigheder, sektorer og organisationer. Alle med interesse for digitale løsninger i sundhedsvæsnet er velkomne - også patienter og pårørende samt forskere og virksomheder, der arbejder med teknologiunderstøttet forebyggelse og behandling. 

Program 

14.00  

Virtuelt tjek ind v/ Konferencier Mia Beck Lichtenstein, forskningsleder Telepsykiatrisk Center og Marie Paldam Folker, centerchef Telepsykiatrisk Center 

14.05 

Velkommen til konferencen v/ Anders Meinert Pedersen, lægefaglig direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark 

14.10 

Kickstart af konferencen - et politisk perspektiv på brug af digitale løsninger i psykiatrien v/ Mette Bossen Linnet, formand for digitaliseringsudvalget og medlem af social- og psykiatriudvalget i Region Syddanmark 

Hvorfor er digitale løsninger en del af fremtidens psykiatri? Hvordan kan teknologiske løsninger være med til at skabe øget adgang til behandling og lighed i sundhed? Hvilke stilladser er nødvendige for at sikre bæredygtig teknologiudvikling og værdi for mennesker med psykiske lidelser? 

14.15 

Take aways fra ENTER – en paneldebat om erfaringer med teknologiunderstøttet behandling v/ Trine Theresa Holmberg, forskningsassistent Telepsykiatrisk Center, Stig Helweg, forsker Telepsykiatrisk Center, Kim Mathiasen, forsker og behandler Telepsykiatrisk Center, Lars Holger Ehlers, professor i sundhedsøkonomi Aalborg Universitet og Thomas Lethenborg, CEO Monsenso 

Første del af paneldebatten skydes i gang af projektdeltagerne fra ENTER. Her vil panelet drøfte de væsentligste take aways fra ENTER med fokus på, hvordan brugen af teknologi som en del af behandling skaber værdi for patienter. 

14.40 

Et blik på teknologi i virkelighedens verden fra et brugerperspektiv v/ Hans Havgaard, EN AF OS ambassadør og Kim Mathiasen, behandler og forsker Telepsykiatrisk Center 

I samtale udfoldes oplevelsen af at anvende teknologiunderstøttet terapi fra både patientens og behandlerens perspektiv. Hans Havgaard, EN AF OS ambassadør og behandler og forsker Kim Mathiasen, Telepsykiatrisk Center taler om potentialer, udfordringer og oplevelsen af at anvende disse nye teknologier i praksis. 

15.00 

Pause 

15.10 

Professor møder professor: Telepsykiatriens fremtid i et forskningsperspektiv v/ Heleen Riper, professor VU University Amsterdam og Stéphane Bouchard, professor Université du Québec 

Professor Heleen Riper fra Holland og professor Stéphane Bouchard fra Canada møder hinanden i en debat om fremtidens forskning i telepsykiatri. Begge professorer har langvarig og betydningsfuld erfaring med forskning i digitale interventioner, der kan hjælpe mennesker med psykiske lidelser. Hvor bevæger forskningen sig hen? Hvilke teknologier har vist sig mest effektive? Lyt, lær og bliv opdateret på de nyeste internationale vibrationer. 

15.30 

Hvordan sikrer vi, at fremtidens teknologi skaber værdi for brugerne? – en paneldebat om teknologimuligheder med fokus på værdi for patienten v/ Morten Elbæk, direktør Sundhed.dk, Anders Meinert Pedersen, lægefaglig direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark, Henriette Søltoft, vicedirektør i Dansk Industri og Vibeke Andersen, EN AF OS ambassadør 

Hvordan sikrer vi, at fremtidens brug af teknologi skaber værdi for patienterne? Anden del af paneldebatten bygger bro fra ENTER take aways til spørgsmålet om, hvordan vi sikrer, at frem-tidens teknologi skaber værdi for brugerne. Panelet vil blandt andet drøfte, hvordan brugen af teknologi ser ud i fremtidens sundhedsvæsen ud fra et politisk, industri- og brugerperspektiv. 

15.50 

Tak for i dag v/ Konferencier Marie Paldam Folker, centerchef Telepsykiatrisk Center 

Der varmes op i maj måned med video take aways fra ENTER 

Læg vejen forbi ENTERs hjemmeside i maj måned og se fem korte videoer, der zoomer ind og præsenterer resultaterne fra forskningsprojektet. 

Om ENTER

ENTER er et innovativt team af E Mental Health-forskere, der for at forbedre den mentale sundhed og generelle livskvalitet hos mennesker i Danmark skaber evidensbaseret viden, som skal sikre sikker og effektiv personcentreret teknologisk respons og interventioner. 

Programmet ENTER består af fem researchprojekter, der sigter mod:

  1. Udvikling af nye teknologier og metoder til at yde behandling til patienter med psykiske problemer.
  2. Frembringe evidens for klinisk effekt og omkostningseffektivitet, samt potentielle risici ved at anvende teknologiske løsninger i sundhedssektoren.
  3. Bane vejen for at ENTERs partnere kan markedsføre deres teknologi nationalt og internationalt, baseret på evidens for gennemførlighed.
  4. Formidling af forskningsresultater til interesseorganisationer og politiske beslutningstagere i sundhedssektoren – givet at der er klinisk effektivitet, samt at metoderne kan demonstreres at være gennemførlige i pleje og behandling af patienter med psykiske lidelser.
  5. Etablere et samarbejdende og frugtbart miljø for 'E-Mental Health'- forskning med en netværksskabende organisering, som består ud over dette projekts levetid.

Læs mere om ENTER-programmet her. 

Psykiatrien i Region Syddanmark, Syddansk Universitet, Region Syddanmark, InnovationsFonden, Aalborg Universitet, Danish Center For Healthcare Improvements og Monsenso er partnere i ENTER konferencen.

Region Syddanmark, Syddansk Universitet og Monsenso er medlem af Welfare Tech. 

Dette event afholdes i samarbejde med Danish Life Science Cluster.

Billede: ENTER

 

Information

Sted:

Online

Dato, Start:

20.05.2021
kl. 14:00

Dato, Slut:

20.05.2021
kl. 16:00

Arrangør:

Telepsykiatrisk Center og Danish Life Science Cluster.

Pris:

Gratis

Kontakt

Michelle.jpg

Michelle Møller Esbensen

Konsulent

Welfare Tech

Administration og projektassistent

T: +45 4051 3276

LinkedIn

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tilmeld dig Welfare Techs nyhedsbrev og få nyheder fra netværket og invitationer til kommende arrangementer direkte i din mail-boks.

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png