2020-covid19.png
knowledge-sharing.jpg

COVID-19: Nyttige link

COVID-19 har vendt op og ned på vores samfund, arbejdsliv og hverdag, og mange har hurtigt grebet bolden og sat initiativer i gang, der afbøder situationen. Vi har samlet en række gode link til initiativer, du kan gøre brug af. Listen er langt fra udtømmende og udvikler sig dag for dag.

På denne side finder du link til relevante værktøjer, platforme og calls, som omhandler COVID-19-krisen. Listen er langt fra udtømmende, og vi tilføjer løbende link til siden. Har du kendskab til en hjemmeside, oversigt eller initiativ; et tilbud eller aktivitet, som du synes vi bør henvise til, er du velkommen til at skrive til os på mail: mth@welfaretech.dk.

Løsninger


Health Tech Hub Copenhagen - Overview of Potential Solutions: Samling af løsninger inden for kategorierne: Kommunikation og uddannelse, Screening, triage og fjernpleje, Opretholdelse af kirtisk pleje, Hygiejne, Patientlogistik, Forebyggelse og Telesundhed.

Overblik over europæisk sundhed: Ticbiomed indsamler e-sundhedsløsninger, der kan være nyttige i coronavirus-krisen i samarbejde med andre mellemorganisationer. Platformen kortlægger det europæiske økosystem for digital sundhed (inklusive investorer, eksperter osv.) Listen indeholder 1000+ referencer.

ECHAlliance - medlemsløsinger målrettet COVID-19 - Edition 1: Medlemmer, der har udviklet og kan tilbyde relevante tjenester eller produkter til støtte for bestræbelser på at bekæmpe spredningen af virussen og eller afbøde dets virkning (engelsk).

ECHAlliance - medlemsløsinger målrettet COVID-19 - Edition 2

ScanBalt Community against COVID-19

Health Tech Nordic - Solutions that relieve healthcare services in the COVID-19 crisis

Værktøjer


Standardiseringsaktiviteter og coronavirus (COVID-19): få viden om, hvordan coronavirus påvirker danske og udenlandske standardiseringsaktiviteter og find relevante links i relation hertil.

Cluster Excellence Denmark: COVID-19 værktøjskasse: Oplysninger og link til informationer om, hvordan man som virksomhed, arbejdsgiver eller klynge kan forholde sig til den aktuelle situation mht. coronavirus.

Undersøgelse om krisens effekt på IT-virksomheder: IT-Branchen, it-forum og BrainsBusiness har lanceret en undersøgelse af, hvad coronakrisen betyder for de danske it-virksomheder. Læs mere og udfyld spørgeskemaet. 

Danmark hjælper Danmark: Lægemiddelstyrelsen tilbyder organisationer, myndigheder, institutioner og private virksomheder at melde ind, hvis de har idéer til, hvordan der kan skaffes ekstra værnemidler.  

Opfinderrådgivningen - Opfind.nu

Calls og udvikling af nye løsninger


Hack the Crisis: Greater Copenhagen inviterer til 48-timers hackathon, den 3. - 5. april. Aktører fra alle sektorer opfordres til at deltage i kampen mod COVID-19. Målet er at identificere idéer, der kan udvikles ikke medicinske løsninger, og som kan understøtte tiden efter corona-krisen.  

Health Tech Hub Copenhagen COVID-19: Globalt call for implementering af sundhedsteknologiske løsninger, herunder teknologiselskaber, forandringsagenter og sundhedspersonale, der kan bidrage med løsninger eller viden.

Innovationsfonden: Ekstraordinær Grand Solutions opslag: COVID-19: Innovationsfonden søger videnbaserede og tværfaglige innovationsprojekter, der har konkret effekt på kortere sigt. Budgettet er 50 mio. kr. og ansøgningsfristen er henholdsvis d. 3. april og d. 14. april.

Funding


IDA Crowdfunding: Støt innovative ideer og/eller rejs midler til dit projekt.

Andre link


Health Tech Hub Copenhagen - Resources & Links: Liste over andre ressourcer og link, som omhandler COVID-19.

Virksomhedsguide for virksomheder i corona-krise: Erhvervsstyrelsen har samlet vejledninger om, hvilke forholdsregler og hjælp virksomhed kan tage/søge i forbindelse med COVID-19. Vejledningerne opdateres løbende.  

Industriens Fond - Genstartnu.dk: Hjælp til små og mellemstore virksomheder, som er parate til at bruge den svære tid til forretningsudvikling. Industriens Fond afsætter 150 mio. Få rådgivning og søg støtte.

CIMT - Center for Innovativ Medicinsk Teknologi: Gode råd til videokonsultationer: CIMT har lavet en række videoer, hvor gode råd til afholdelse af videokonsultationer præsenteres.

Billede: iStock

Kontakt

Mette-Thiel_NY1.jpg

Mette Thiel

Seniorkonsulent

Welfare Tech

Strategisk kommunikation og markedsføring

T: +45 2058 5138

LinkedIn

Skype id : mette.thiel

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png