2020-covid19.png
2021-01-26-Platform-har-rundet-20.000-videokonsultationer-under-nedlukning.jpg

Platform har rundet 20.000 videokonsultationer under nedlukning

Siden den første corona-nedlukning i 2020 er der gennemført mere end 20.000 konsultationer via løsningen ’VideoKonsultation’ på sundhed.dk. Løsningen er et resultat af godt og smidigt samarbejde på tværs af hele praksissektoren og hospitalerne.

Medlemsartikel fra HejDoktor.dk

Under første COVID-19-nedlukning i 2020 blev der iværksat en hurtig og effektiv implementering af en ny videoplatform, der skulle sikre, at danskerne fortsat havde mulighed for råd og behandling hos psykolog, fysioterapeut, kiropraktor, fodterapeut eller tandpleje – nu blot virtuelt. 

I marts 2020 lancerede Danske Regioner sammen med Medconnect løsningen ’VideoKonsultation’ på sundhed.dk, så borgere og klienter over hele landet nemt kan få online kontakt til deres behandler.

Senest er også projekter i hospitalsvæsenet begyndt at benytte denne nye mulighed. Her ser bla. Aktiv Patientstøtte og Guidet Egen Beslutning (GEB) stor værdi i løsningen.
Lisbeth, projektsygeplejerske fra Region Syddanmark udtaler:

- Patienterne synes, det er meget nemt at tilgå og ser det som en platform, de er fortrolige med. Som fagperson er løsningen utrolig nem at betjene.

Bruges af 1.000 behandlere

Løsningen blev udviklet af Medconnect og Sundhed.dk på ganske kort tid som en konsekvens af nedlukningen af Danmark i forbindelse med COVID19. Løsningen er en hjælp til borgere, der kan komme til konsultation uden at være bange for at blive smittet med corona.

Dertil kommer, at løsningen har gjort det nemmere og mere fleksibelt at komme i kontakt med sin behandler. På et lille års tid er der gennemført mere end 20.000 konsultationer via VideoKonsultation på tværs af praksissektoren og hospitalerne.

I dag er mere end 1.000 behandlere brugere af VideoKonsultation. 

Effektivt og hurtigt samarbejde

Løsningen er blevet en succes, fordi så mange forskellige organisationer rykkede sammen om at få VideoKonsultation implementeret og ud til danskerne. Samarbejdet skete med stor effektivitet og hastighed, så borgere og patienter fortsat kunne modtage hjælp på trods af corona-nedlukningerne.  

Under den første nedlukning i 2020 fik Medconnect i samarbejde med Sundhed.dk og Danske Regioner etableret platformen til videokonsultationer og rullet løsningen ud nationalt. Dette skete i løbet af et par uger, og den effektive udrulning kunne kun lade sig gøre igennem på grund af det gode samarbejde og store fleksibilitet bland alle parterne. 

VideoKonsultation er udviklet og leveret af Medconnect , som har stor erfaring med at levere digitale løsninger til sundhedsvæsenet. I samarbejde med sundhed.dk har Medconnect leveret en enkel, intuitiv og driftstabil videoløsning der samtidig sikrer også GDPR overholdes. 

Både borgere og behandlere har taget godt imod løsningen og allerede i den første måned efter go live, blev der gennemført mere end 2000 videokonsultationer. 

'VideoKonsultation' er et samarbejde mellem Danske Regioner, Dansk Psykolog Forening, Danske Fysioterapeuter, Danske Fodterapeuter, Dansk Kiropraktor Forening og Danske Tandplejere. Videoløsningen er udviklet af Medconnect og varetages i samarbejde med sundhed.dk.

Fakta om Medconnect 

  • Medconnect består af to forretningsben, hvoraf det ene, Hejdoktor.dk, er Danmarks største private leverandør af online lægeydelser og har mere end 45.000 brugere.
  • Hejdoktor.dk tilbyder aktuelt chat og videokonsultationer med speciallæger i almen medicin og speciallæger i dermatologi og venerologi med planer om også at udvide med speciallæger i reumatologi.
  • Det andet er Medconnect.dk, der leverer videoplatform-løsninger til både primære og sekundær sundhedssektor. 

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png