Subimage-illustration_DK_WEB.png

Kick–off: Meningsfuldt design

Udforsk, hvordan sundhedsudstyr, -tjenester og -produkter kan bevæge sig ud over funktionalitet og muliggøre meningsfulde oplevelser.

DELTA

Venlighedsvej 4

2970 Hørsholm

Start: 27.09.2017 | kl. 08:45

Slut: 27.09.2017 | kl. 14:00

Du er som virksomhed inviteret til at være med til at se nærmere på, hvordan sundhedsudstyr, -tjenester og -produkter kan bevæge sig ud over funktionalitet og skabe meningsfulde oplevelser.

FORCE Technology inviterer til kick-off på et projekt, hvor virksomheder bliver introduceret til at designe med mening og får mulighed for at være en del af et program, der udvikler jeres produkt, hvor målet er, at det skal give mening. Dette program vil blive introduceret nærmere under arrangementet.

Hvad er Designing for Meaningfulness?

Formål. Væsentlighed. Betydning. Personlig udvikling. Dette er nogle af de begreber vi arbejder med i forhold til meningsfuldhed. Det rækker længere end til blot at udvikle en ny version af en eksisterende teknologi eller en ny løsning på et eksisterende problem og sætter i stedet fokus på folks ønsker og værdier.   

Vi stiller spørgsmålet: Hvorfor skulle folk være vilde med det her? Ved Designing for Meaningfulness udfordrer vi vores antagelser og fokuserer på hvad formålet er. Vi søger innovation i meningen, ikke i selve løsningen - når folks liv ændrer sig, ændrer deres opfattelse af, hvad der er meningsfuldt også, og det er det vi designer efter.   

Vanessa Julia Carpenter, Lead Technology Experience Designer i IdemoLab, DELTA, specialiserer sig i elektronisk produktudvikling. Hun forsker i meningsfuldt design og vil introducere os til dette begreb, føre dig gennem en række spørgsmål, debatter og analyser for at lære mere om, hvordan din produktoplevelse giver mulighed for – eller ikke giver mulighed for - meningsfulde oplevelser hos dine brugere. Desuden vil dette være en mulighed for at finde ud af, hvordan du kan designe meningsfuldt, og om det er afgørende for dit produkt.  

Hvem er du?

Du kan være en lille eller mellemstor virksomhed såvel som et stort firma, der arbejder med at udvikle sundhedsudstyr, -tjenester og -produkter. Du ønsker at bevæge dig ud over at konkurrere med andre om gradvise stigninger i funktionalitet eller teknologi og er dedikeret til at skabe en værdifuld oplevelse, som målgruppen for dine produkter efterspørger.  

Hvem er vi?

Welfare Tech er en dansk national klynge og knudepunkt for innovation og forretningsudvikling inden for sundhed, hjemmepleje og sociale ydelser. Welfare Tech har bred viden om det danske marked gennem medlemmer og samarbejdspartnere og fungerer som et nationalt indgangssted for internationale virksomheder, der ønsker at komme ind på det danske marked. Welfare Tech er ledende og partner i Welfare Tech – Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi.

DELTA - en del af Force Technology, er Danmarks største GTS-institut og præsenterer deres arbejde i Designing for Meaningfulness som en del af deres innovationsproces for nye smarte produkter. IdemoLab er en enhed, der specialiserer sig i nichebetjeningen af menneske-centreret design (designtænkning) og hardware prototyping. Vi er specialiseret i at hjælpe kunder med at validere deres koncepter og teknologi sammen med slutbrugerne ved brug af funktionelle proofs of concept, testet med mennesker i virkelige situationer.

Program


08:45: Registrering og kaffe

09:00: Overblik over Designing for Meaningfulness-programmet som en del af Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi 

09:30: Hvad er Designing for Meaningfulness - Eksempler og læringer

10:15: Spørgsmål og debat: faciliteret kritik, analyser, spørgsmål og svar

11:45: Frokost på Restaurant Da Vinci

12:30: Strategi og forventningsafstemning – udfordr din virksomhed

13:30: Afrunding og aftaler 

Hvad sker der efter Kickoff-mødet

Vi planlægger at invitere 15-20 virksomheder fra kickoff-mødet til at deltage i en række aktiviteter om meningsfuldt design. Virksomhederne er inviteret til at deltage i 6 sessioner, hvor de deltager i et halvdags seminar eller workshop og engagerer sig i videndeling og vidensproduktion gennem fælles erfaringer. Disse vil omfatte:  

  • 6 sessioner - hver med tema og faciliteret aktivitet og videndeling
  • at følge et eksempel på case-studie gennem hele perioden, efterhånden som den udvikler sig
  • 1 in-context studie
  • 1 individuel workshop
  • 1 casestudie baseret på resultaterne  

En af hovedaktiviteterne bliver at kortlægge de potentielle fordele ved at designe meningsfuldt for f.eks. offentlige myndigheder, ældreboliger eller lignende, således at de deltagende virksomheder har en målgruppe i tankerne med målrettet service som et af resultaterne af deres engagement.  

  • Virksomheder, der deltager i denne proces, vil for det første bidrage til en forskning, der offentliggøres offentligt og akademisk om "Designing for Meaningfulness". Meningsfuldt design er afgørende, når man designer og udvikler velfærdsteknologi, da borgerens, patientens, plejerens eller familiemedlemmernes erfaringer kan bidrage til en følelse af formål, identitet, individualitet selvudvikling og eksistensfølelse, som alle er aspekter ved meningsfuldt design.  
  • For det andet vil virksomhederne følge arbejdet med et andet innovationsprojekt, der arbejder med en virksomhed, der udvikler et smart produkt, og lærer gennem casestudier, hvordan denne opstart går videre og de skridt, de tager for at bringe deres produkt på markedet. På den måde får virksomhederne et indblik i processen fra idé til prototype og produktionshensyn.  
  • Endelig vil hver virksomhed gennemgå en del af IdemoLabs 8 trins proces, nemlig Trin 4: Kontekstvalidering - Lære at gennemføre en in-context undersøgelse med brugere og Trin 6: Designpanel hvor de vil lære, hvordan de får relevant feedback fra væsentlige stakeholdere.

Deltagelse i ovenstående er finansieret af Welfare Tech – Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi.

Information

Sted:

DELTA
Venlighedsvej 4
Hørsholm

Dato, Start:

27.09.2017
kl. 08:45

Dato, Slut:

27.09.2017
kl. 14:00

Arrangør:

DELTA – part of FORCE Technology og Welfare Tech - Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi

Pris:

Gratis, no-show-gebyr på 500,- kr.

Kontakt

Vanessa Julia Carpenter

Lead Specialist

DELTA - a part of FORCE Technology

T: +45 2864 4529

Download vCard

Støttes af

Welfare Tech's aktiviteter er finansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet, Syddansk Vækstforum og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WEN-partnerlogo-580-x-65_DK.png