boblberg-Medlemslogo_NY.jpg

Boblberg.dk

Avedøreholmen 96C

DK - 2650 Hvidovre

www.boblberg.dk

T: +45 2225 0520

E: info@boblberg.dk

Boblberg.dk er et digitalt sundhedsfællesskab, som hjælper borgerne med at skabe værdifulde og sociale relationer, der styrker den mentale og fysiske sundhed samt forebygger uønsket ensomhed. Borgerne inviteres og inspireres til at lave noget aktivt sammen med andre, og det åbner ligeledes op for nye muligheder, hvorpå man kan indgå i sociale fællesskaber.

I dag benyttes platformen af mere end 160.000 borgere fordelt over hele landet, som skriver sammen, deler fælles interesser, sociale aktiviteter, svære emner og skaber værdifulde relationer.

I samarbejde med danske kommuner

Boblberg samarbejder med mere end 25 danske kommuner om at styrke borgernes mentale, sociale og fysiske sundhed.

På tværs af kommuner, regioner, organisationer og foreninger skaber Boblberg sundhedsfremmende rammer, der understøtter borgernes meningsfuldhed og øger deres mulighed for at tage kontrol over eget liv og sundhed.

Både mental, social og fysisk sundhed fremmes, når man gør noget aktivt og meningsfuldt i fællesskab med andre - og det er netop dét, Boblberg handler om. 

Boblberg understøtter bl.a. området for kultur, fritid, sundhed og det frivillige, hvor der er taget udgangspunkt i borgernes ønsker og behov for et digitalt mødested, som forebygger ensomhed, motiverer inaktive borgere og samtidig sikrer den mentale og fysiske sundhed.

Borgernes bobler

Al aktivitet på Boblberg er brugerdrevet, og det er borgerne selv, der opretter opslag - i form af bobler - eller skriver på eksisterende opslag.

Boblberg kan f.eks. bruges til at søge efter eller finde:

  • Nogle til at gå eller løbe en tur med
  • Nogle at tale med om angst, depression eller lign.
  • En kaffeven eller -veninde til hygge og samvær
  • En hjælpende hånd eller hjælp som frivillig
  • Nogle at være kreative sammen med; hækling, strik, maling m.m.

Det er kun fantasien og borgernes interesser, der sætter grænsen for, hvad man kan bruge Boblberg til.

Sammen med Røde Kors

Boblberg og Røde Kors i Danmark har indgået et enestående strategisk samarbejde for at styrke fællesskabet og bekæmpe ensomheden i Danmark.

Sammen tror Boblberg og Røde Kors på, at kunne halvere antallet af ensomme og dem, som føler sig uden for fællesskabet. Målet er at bringe 500.000 danskere ind i fællesskabet.

Samarbejdet er enestående, fordi Boblberg og Røde Kors i fællesskab vil bringe 160.000 digitalt engagerede danskere på Boblbergs platform sammen med Røde Kors’ 204 lokalafdelinger, 34.000 frivillige og potentielt set alle landets kommuner, samt omsætte et meget stort digitalt engagement til fysiske møder mellem mennesker. 

Ambitionen er at engagere 500.000 danskere i nye fællesskaber inden udgangen af 2022, hvilket svarer til, halvdelen af de danskere, der føler sig ensomme og udenfor fællesskabet.

Kontakt

Besøg boblberg.dk og læs mere om brugen af Boblberg. Se udtalelser fra andre kommuner og læs nogle af borgernes historier. Kontakt gerne Boblberg for mere information om, hvordan Boblberg kan bruges i de offentlige forvaltninger.

Tilknyttede nyheder
Kontakt

Anders Stæhr

Medstifter

Boblberg ApS

T: +45 2225 0520

Download vCard

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png