kugler

Welfare Tech støttes med 15 mio. kr.

Welfare Tech har på tre år sat så mange gode ting i gang, at Syddansk Vækstforum har besluttet at støtte med yderligere 15 mio. kr. Pengene skal bruges til udvikle klyngen endnu mere med fokus på virksomheder.

Nye aktiviteter rettet mod virksomheder skal gøre det endnu mere attraktivt at være medlem af Welfare Tech. På tre år har velfærdsteknologi-klyngen fået over 135 medlemmer og skabt en god efterspørgsel blandt private virksomheder. Nu er Syddansk Vækstforum klar til at støtte med yderligere 15 mio. kr., så klyngen kan blive endnu stærkere.

- Vi kan se, at Welfare Tech har klaret sig godt, og virksomhederne virkelig får noget ud af at være med. Sundheds- og velfærdsinnovation er noget af det, vi gør rigtig godt i Syddanmark, og Welfare Tech har været med til at indfri det potentiale. Med de nye projektmidler kan klyngens nationale og internationale ambitioner løftes, siger Carl Holst, der er formand for Syddansk Vækstforum.

Welfare Tech vil med de nye midler styrke indsatsen over for iværksættere og skabe nye strategiske partnerskaber og konsortier mellem iværksættere, SMV’er og offentlige aktører. Welfare Tech skal fungere som facilitator for klyngens medlemmer. Også klyngens udbud af sundheds- og velfærdsteknologiske løsninger skal styrkes. Der skal gennemføres sidestepping aktiviteter og hjælpen til virksomhedernes kommercialisering og internationalisering får øget fokus.

- Vi er meget glade for, at Region Syddanmark bakker op om Welfare Tech. Selv om vi har et nationalt fokus og samarbejder med aktører fra hele landet er den regionale opbakning til stor gavn for vores arbejde og virksomhederne i netværket. Vores placering og samarbejdet med de øvrige regionale sundhedsinitiativer i Odense og resten af regionen betyder meget for vores virke, og gør, at vi kan bringe virksomhederne helt tæt på behovene og efterspørgslen på sygehusene og i kommunerne, siger Henrik Kagenow, der er direktør i Welfare Tech.

- Som national markedsrettet klyngeorganisation fungerer vi som mediator og kontaktskaber i markedet. Vi kan nu yderligere styrke matchet mellem aktørerne, der består af virksomheder på den ene side og offentlige indkøbere på den anden, og skabe nye samarbejder og konsortier, som kan udvikle og afsætte nye løsninger til gavn for samfundet i form af vækst, nye arbejdspladser og eksport. Særligt eksportvinklen er noget vi sætter særligt fokus, siger Henrik Kagenow.

Læs pressemeddelelse fra Region Syddanmark (19.12.2012)

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png