USA

Klar til at erobre det amerikanske marked

Flere danske virksomheder øjner eksportsucces i USA i kølvandet på Obama Care. ”Vi har et unikt råstof på det her område, og jeg vil vove at påstå, at vi i Danmark er skidedygtige”, siger Ulrik Møll fra Welfare Denmark til Børsen, 6. november 2013.

Flere danske virksomheder inden for sundheds-it og velfærdsteknologi øjner muligheder på det amerikanske marked i kølvandet på Barack Obamas sundhedsreform. Obama Care betyder, at det amerikanske sundhedsvæsen skal effektiviseres i stor skala i de kommende år. Det øger efterspørgslen på bl.a. telemedicin og it-systemer, som kan lette administrationen og gøre patienter i stand til at tage hånd om deres egen sundhed. Denne udvikling skaber en unik eksportmulighed for danske virksomheder, der netop nu høster erfaringer på det danske marked med lignende løsninger.

En af de danske virksomheder, som har succes i USA, er Team Online. Virksomheden har siden 1998 udviklet it-systemer til dag- og døgntilbud for handicappede, og løsningen bruges i dag i størsteparten af de danske kommuner. I 2010 gik Team Online ind på det amerikanske marked, med stor succes, og de har nu et hovedkontor i Arizona, USA.

En anden virksomhed, der oplever stor interesse for danske produkter og løsninger på den anden side af Atlanten, er Welfare Denmark. De udvikler it-styrede genoptræningsprogrammer, som giver patienter mulighed for at træne fra eget hjem. Løsningen er både med til at nedbringe sundhedsudgifterne og gøre det nemmere for patienterne at træne og tage hånd om deres helbred.

Ifølge Welfare Denmarks administrerende direktør, Ulrik Møll, er en af styrkerne ved de danske løsninger netop evnen til at kombinere ny teknologi og effektivisere sundhedsydelserne samtidig med patienterne sættes i centrum. Det er også en af grundene til, at Danmark står over for en gylden eksportmulighed.

- Vi har et unikt råstof på det her område, og jeg vil vove at påstå, at vi i Danmark er skidedygtige, fortæller Ulrik Møll til Børsen (kilde: Børsen, 6. november 2013, Dansk sundheds-it klar til at score kassen på Obamacare, s. 20-21).

Han bakkes op af brugerne af løsningen. De er ikke overraskede over, at produktet vækker interesse i udlandet.

- Det er smart. Tidligere var vi hos en fysioterapeut to gang om ugen, men nu klarer vi det hele hjemmefra og får trænet stort set hver dag. Men tænder egentlig bare for skærmen, og så er man i gang. Så er der en stemme, der fortæller, hvad man skal gøre. Det er ret nemt, fortæller Birgit Haustreyn, som daglig bruger Welfare Denmarks genoptræningsprogram, til Børsen (citat: Børsen, 6. november 2013, Dansk sundheds-it klar til at score kassen på Obamacare, s. 20-21).

Link til kilde: Børsen, 6. november 2013, Dansk sundheds-it klar til at score kassen på Obamacare, s. 20-21

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png