Innovativt samarbejde præmieres

Innovativt samarbejde præmieres med 100.000 kr.

Normalt er det godt, at man ved lidt om, hvad det er man arbejder med – men ikke altid. Faktisk kan det være en fordel, at man ikke er belastet af viden om, hvordan man plejer at gøre, når man skal udvikle noget nyt. Det er projektet InnoEvent et godt eksempel på. Det innovative samarbejde er netop præmieret med 100.000 kr.

En gang om året samles op mod 500 studerende fra University College Lillebælt og Erhvervsakademi Lillebælt for at komme med løsninger på forskellige problemstillinger fra virkelighedens verden på Odense Universitetshospital, OUH.

De unge deles ind i grupper på tværs af uddannelsesretninger og får stukket nogle konkrete cases i hånden, som de skal arbejde med hele ugen. Herefter er tanken, at de studerende med deres forskellige fagligheder skal skabe løsninger, hvor den faglige viden er bygget ind i teknologien til gavn for medarbejdere og patienter på OUH.

Projektet hedder InnoEvent, og det har skabt så imponerende resultater, at DSEB (Danish Society for Education and Business) i maj 2014 tildelte projektet årets Innovations- og entreprenørskabspris på 100.000 kroner.

- InnoEvent er på alle måder et skoleeksempel på, hvad der sker, når man tør lette låget på de problemstillinger, man står med og tør invitere andre indenfor. Det er så givende og skaber en enorm værdi. For de studerende, for uddannelsesinstitutionerne, for patienterne, for rekrutteringen til fremtidens arbejdspladser omkring sundhedsvæsenet, for iværksætteri, for eksport af videnvirksomheder, for lokalmiljøet og for vores fælles fremtid, hvor vi på grund af udsigten til velfærdsomkostningernes himmelflugt er tvunget til at finde nye og smartere måder at gøre tingene på, siger Peder Jest, der er direktør på OUH.

Konkrete eksempler

Årets InnoEvent bestod af op mod 50 forskellige hold og fandt sted i marts.

Et af de konkrete produkter, der så dagens lys i det kreative samarbejde, er en slags bold, der kan bruges til at måle muskelstyrken i fingre hos musikere, der er tilknyttet Klinik for Musikersundhed på Arbejdsmedicinsk Klinik (Performing Arts Medicine) på OUH.

Bolden findes som prototype på Erhvervsakademi Lillebælt og skal bruges til at undersøge risikoen for overbelastningsskader, inden musikeren selv opdager dem, dvs. i tide

Et andet projekt er en informationsclips, der skal bruges til at navngive de slanger, der holder liv i for tidligt fødte børn på børneafdelingen. Clipsene skal give forældre indsigt i, hvad det er, der tilføres børnene og være med til at skabe tryghed. Informationsclipsene er under udvikling, og der er prototype på Erhvervsakademiet.

Baggrund

I 2010 indgik OUH og Erhvervsakademi Lillebælt en ”kontrakt” om at udfordre hinanden en uge hvert år i et innovativt event – et InnoEvent, og i 2012 blev University College Lillebælt (UCL) en del af InnoEvent.

Odense Universitetshospital har gennem de seneste fire år fodret InnoEvent med problemstillinger og udviklingsbehov fra forskellige kliniske områder. De studerende har konkurreret på at lave innovative og brugbare teknologiske løsninger – og de har konkurreret på nyskabelse, teknologisk fantasi og klinisk ”empati”.

Antagelsen har fra starten været, at de studerendes nye, uspolerede teknologiske/sundhedsprofesionelle øjne rettet mod komplicerede kliniske problemstillinger ville kunne skabe noget anderledes – give et nyt perspektiv på en hverdag, der nogle gange ikke har tid til at kigge op og ud.

Fakta om INNOEVENT siden 2010

  • Flere end 2.000 studerende fra multimediedesigner-, e-concept-, webudvikler-, datamatiker-, it-teknolog-, pædagog-, fysioterapeut-, sygeplejerske- og ergoterapeut uddannelsen har deltaget i InnoEvent
  • Der er udviklet mere end 130 prototyper til løsning af problemer i OUH’s klinikker
  • Mere end 15 af disse prototyper er – eller er ved at blive – udviklet til produkter til klinisk praksis
  • Etableret 13 nye virksomheder

Prisen blev overrakt på arrangementet Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab 2014, den 22. maj 2014, i Børssalen, Købehavn.

Kontakt

DSEBs priskomite

  • Søren Skovbølling, formand for priskomite og adm. direktør EG NeoProcess, soren.skovbolling@eg.dk , T. +45 2531 0720

Teamet bag InnoEvent

  • Michael Lundorff-Hansen, initiativtager til InnoEvent, uddannelseschef ved Erhvervsakademiet Lillebælt, milh@eal.dk, T. +45 4093 2710
  • Claus Duedal Petersen, chefkonsulent ved OUH, claus.duedal.pedersen@ouh.regionsyddanmark.dk, T. +45 2115 3578
  • Mette Damkjær Syse, centerleder ved University College Lillebælt, meds@ucl.dk, t. +45 6130 9919
  • Peder Jest, direktør ved Odense Universitetshospital, peder.jest@rsyd.dk, T. +45 4082 7341

Studerende fra dette års vindergruppe, der arbejder videre med idéen og starter virksomhed er:

University College Lillebælt, Erhvervsakademi Lillebælt og Odense Universitetshospital, OUH, er medlem af Welfare Tech.

Kontakt

Mette Damkjær Syse

Underviser

University College Lillebælt

Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg

T: 6130 9919

Download vCard

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png