• Forside >
  • Nyheder >
  • Støttesystem til autister er blandt årets bedste iværksættervirksomheder
Støttesystem til autister

Støttesystem til autister er blandt årets bedste iværksættervirksomheder

René Brøndberg-Bras har udviklet et digitalt støtteværktøj Mobilize Me for at hjælpe sin egen autistiske søn til mere struktur i hverdagen. Men personer med andre kognitive forstyrrelser har også gavn af systemet, som i denne uge var blandt de nominerede, da Iværksætterprisen Aarhus 2014 blev uddelt.

Kampen om Iværksætterprisen Aarhus var skarpere end nogensinde før. 87 østjyske virksomheder var indstillet til konkurrencen, hvilket er dobbelt så mange som sidste år, og kun ni af dem nåede igennem juryens nåleøje.

En af de nominerede virksomheder var århusianske Mobilize Me, der blev stiftet af René Brøndberg-Bras i 2012, fordi han selv manglede et værktøj til at skabe struktur i hverdagen med sin autistiske søn.

85 pct. mindre tid på planlægning

Mobilize Me er et digitalt støtteværktøj til iPad og tablet, som hjælper personer med kognitive forstyrrelser som eksempelvis autisme, ADHD, Downs syndrom eller demens med at skabe struktur i hverdagen ved hjælp af billeder og tidsmarkør.

- Mobilize Me hjælper brugerne til at blive mere selvhjulpne og få en gladere hverdag med mindre stress. Samtidig viser målinger, at personalet på skoler, bosteder og institutioner bruger 85 procent mindre tid på planlægning ved hjælp af Mobilize Me – tid, der i stedet kan bruges på personlig kontakt og pædagogisk indsats til glæde for både de ansatte og brugerne, forklarer René Brøndberg-Bras, Mobilize Me.

Stort behov for velfærdsteknologi

Ved Iværksætterprisen Aarhus 2014 var Mobilize Me udvalgt som en af de tre nominerede i kategorien Bedste Immaterielle Produkt sammen med Berits Hjemmepleje, der tilbyder privat hjemmepleje med faste hjælpere, og Brainreader, som har udviklet software, der kan sikre tidligere diagnosticering af Alzheimers.

- Det er to fantastisk spændende og dygtige virksomheder, vi har været oppe imod. Og det glæder mig faktisk, at feltet har været så stærkt, for det afspejler behovet for velfærdsteknologiske produkter og ydelser, siger René Brøndberg-Bras, der desværre måtte se sig slået af Brainreader.

I stedet kan René Brøndberg-Bras glæde sig over, at Mobilize Me i dag bruges af 70 institutioner og 450 familier. Desuden tester Oslo Universitetssykehus i øjeblikket systemet på demente, og Mobilize Me er også ved at blive oversat til tysk.

For mere information eller kontakt

René Brøndberg-Bras, stifter af Mobilize Me, T. +45 4221 5532, RBB@mobilize-me.com

Mobilize Me er medlem af Welfare Tech.

Kontakt

René Brøndberg-Bras

Projektleder

Mobilize Me

T: +45 4221 5532

Download vCard

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png