• Forside >
  • Nyheder >
  • Odense Universitetshospital har store forventninger til InnoEvent
Odense Universitetshospital har store forventninger til InnoEvent

Odense Universitetshospital har store forventninger til InnoEvent

400 studerende fra University College Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt konkurrerer om at udvikle innovative, teknologiske løsninger til sundhedssektoren. Resultaterne udstilles på dette års InnoEvent, lørdag den 15. marts i Odense.

OUH Odense Universitetshospital har store forventninger til dette års InnoEvent, hvor studerende fra University College Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt konkurrerer om at udvikle nytænkende løsninger til sundhedssektoren.

I 2014 er temaet ’Nyt OUH’ og de muligheder og udfordringer, der ligger i byggeriet af et nyt universitetshospital. Fremtidens patienter vil få større ansvar for egen behandling, og det kræver nye løsninger.

En af vejene er InnoEvent. Her mødes ledere og fagpersoner fra OUH Odense Universitetshospital i med kreative og nytænkende studerende fra mere end10 uddannelser på University College Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt. I en uge udveksler de ideer og input til nye løsninger og teknologier til Nyt OUH.

- Det smitter af på OUH’s personale, at vi deltager i InnoEvent. De afdelinger, der har været med i flere år, er begyndt at sætte flere innovative projekter i gang, siger Claus Duedal Pedersen, chefkonsulent for Center for Innovativ Medicinsk Teknologi, OUH Odense Universitetshospital.

Velfærdsudvikling af konkrete udfordringer

Målet er at udvikle nye ideer og prototyper til innovative, teknologiske løsninger til fremtidens sundhedssektor. De studerende fra University College Lillebælt bidrager med en sundhedsfaglig indgangsvinkel, mens erhvervsakademiets studerende har en forståelse for de tekniske løsninger. De studerende sammensættes i tværfaglige grupper og arbejder inden for et af seks temaer, der handler om alt fra for tidligt fødte børn over kræft- og diabetessygdomme til de overvejelser det giver, at Nyt OUH har færre sengepladser.

- Sundhedsvæsnet udvikler sig kontinuerligt og meget i disse år. Derfor er det vigtigt, at vores studerende får nogle entreprenante og innovative kompetencer og får en forståelse af sig selv som velfærdsudviklere, siger Mette Damkjær Syse, centerleder for Velfærdsteknologi, University College Lillebælt.

Resultatet af de studerendes arbejde udstilles for offentligheden lørdag den 15. marts, kl. 13:00 - 15:30 i Konferencesalen på Munkebjergvej 130, Odense M.

Alle er velkomne, og der er gratis entre.

Welfare Tech deltager som dommer på udstillingen ved udviklingskonsulent Kristina Lagoni Garbøl.

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png