Icura h&r

ICURA præsenterer træningsteknologi

ICURA fremviste deres interaktive og fjernmonitorerede træningsværktøj på Health & Rehab Scandinavia 2014. Ved hjælp af sensorer og dataoverførsel til en terapeut kan produktet være med til at sikre, at patienter udfører korrekt og udførlig genoptræning.

Korrekt udført og vedholdende genoptræning er ofte nøglen til en god rehabilitering efter sygdomsforløb eller nedsat mobilitet. Det ses blandt andet hos hofte- og knæpatienter, der både skal træne regelmæssigt og udføre de enkelte øvelser korrekt for at få en optimal genoptræning, og ikke gøre skaden større end den allerede er. Men det kan være et problem for mange, at de enten skal forbi en fysioterapeut eller selv stå for træningen i en travl hverdag.

På Health & Rehab Scandinavia 2014 præsenterede ICURA to teknologiløsninger, ICURA Trainer og ICURA Activity, som begge kan være med til at gøre genoptræningen væsentligt lettere for genoptræningspatienter. Løsningerne bygger på en sammenkobling mellem sensorer, der sættes på kroppen og en app i en smartphone.

Feedback på øvelser

ICURA Trainer gør brug af 5 sensorer, der sættes på kroppen, bl.a. forskellige steder på benene. Sensorerne kan måle både, hvor ofte øvelserne laves, men også hvordan de udføres. De data, der bliver opsamlet fra træningen, overføres automatisk til behandleren/fysioterapeuten, som kan give feedback til patienten såvel som tage højde for de træningsresultater patienten viser og tilpasse øvelserne efter behov.

- Det er muligt at måle både kvantitet og kvalitet af de øvelser, der bliver udført. På den måde kan terapeuten udarbejde et træningsprogram, der giver den bedst mulige behandling og genoptræning, fortæller Jakob Mandøe Nielsen, der er adm. direktør i ICURA.

Sensorerne kan måle, hvordan øvelserne udføres. Fx om vægten bliver fordelt optimalt, hvilket automatisk bliver overført til den tilhørende smartphone app. Her får patienten øjeblikkelig feedback på, hvordan udførelsen af øvelserne er. Bliver de udført forkert, kan brugeren ved hjælp af figurer og videoer på smartphonen blive instrueret i den korrekte udførsel.

Med løsningen ICURA Activity er der kun en enkelt sensor koblet til. Denne løsning er målrettet genoptræningspatienter, hvor det ikke nødvendigvis er essentielt, hvordan øvelserne udføres, men i højere grad at de overhovedet bliver udført.

ICURA Activity måler generel aktivitet. Det kan fx være at måle antal skridt patienten går på en dag. Løsningen er specielt velegnet til længere behandlingsforløb, hvor man gerne vil have patienten i gang, eller se hvor meget patienten kan, forklarer Jakob Mandøe Nielsen.

Allerede i brug

Løsningerne er allerede i brug i flere kommuner, hvoraf nogle af dem også har været med til at udvikle produkterne. De patienter og behandlere, der har gjort brug af løsningerne, har alle været positivt stemte overfor træningsværktøjerne.

- Det giver en ekstra motivation, at træningen bliver registreret. Patienten kan selv følge med i udførslen og udviklingen, og det samme kan behandleren. Patienten kan skrive direkte til behandleren, og de kan udføre øvelserne hvor og når de vil. Fleksibiliteten er en stor force ved løsningen, fortæller Jakob Mandøe Nielsen.

Det næste skridt for ICURA er at få endnu flere kommuner til at gøre brug af løsningerne, men videreudvikling af produkterne er også på programmet for virksomheden.

- Vi udvider hele tiden med flere øvelser, selvom der allerede er en stor database med øvelser, siger Jakob Mandøe Nielsen.

For yderligere information

Se flere oplysninger om ICURA's løsninger på www.icura.dk eller kontakt adm. direktør, Jakob Mandøe Nielsen, ICURA, T. +45 3063 0793, jakob@icura.dk

ICURA er medlem af Welfare Tech.

Kontakt

Jakob Mandøe

Partner

ICURA

T: +45 3211 2977

Download vCard

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png