Testcenter i forskerparken

Modulær operationsstue i Forskerparken

En ny bygning er rejst i Forskerparken i Odense på blot en uge. Bussman Medical and Research har opstillet en modulær operationsstue, hvor hospitalsledere, ingeniører og leverandører af udstyr kan finde inspiration og teste den nyeste innovation inden for hospitalsbyggerier.

Næppe var sommerferien omme, før det første spadestik blev taget til Bussman Medicals nye testfacilitet i Forskerparken i Odense. Mandag den 3. august 2015 tog anlægsgartnerne fat og klargjorde grunden, hvor den nye modulære operationsstue til test og afprøvning skulle stå – som nærmeste nabo til Welfare Tech.

Læs også Hollandske Bussman åbner kontor og testfacilitet i Odense

Blot en uge senere ankom en kortege på ti lastbiler fra Holland, med hver et modul til huset, som indeholder en operationstue, sterillager og en renkorridor. Ved hjælp af store kraner og en flok arbejdssomme montører var de mange moduler ved dagens slutning samlet til ét hus. Nu følger de sidste installationer, inden vi kan slå dørene op til de nye testfaciliteter i starten af september, hvor sygehuspersonale og virksomheder kan teste og demonstrere udstyr til hospitaler.

- Det er første gang Bussman opstiller deres moduler så langt væk fra Holland, så det har været en udfordring at få dem transporteret herop. Normalt vil de bygge modulerne i det land, hvor de skal sælge dem. Det er også derfor, de har planer om at etablere en virksomhed her i Odense. Tanken er at bygge modulerne op i Odense og sælge dem videre til resten af Danmark. Bussman vil gerne ind på det nordiske marked, fordi vi har gang i en masse sygehusbyggerier, og fordi vi har fokus på at have en sundhedssektor i verdensklasse, siger seniorkonsulent Søren Møller Parmar-Sielemann fra Welfare Tech, der har været med til at få test-operationsstuen til Odense.

Han håber, at testfaciliteten vil være med til at tiltrække andre udenlandske virksomheder til Odense, som har interesserer inden for sundhedsområdet.

- Busmann er en lidt skæv vinkel, for det er i princippet byggeri de leverer, men de kan trække andre firmaer med sig, som leverer medicinsk udstyr til hospitaler, sundhedscentre, laboratorier og hvad der ellers skal placeres inden i byggeriet. Det kan vi bruge som trækplaster og give vores medlemmer og sundhedssektoren en facilitet, hvor de kan finde inspiration og teste nye løsninger inden for hospitaler, siger Søren Møller Parmar-Sielemann.

Testfaciliteten er etableret i samarbejde mellem Bussman Medical and Research, Welfare Tech, Odense Kommune, Udvikling Fyn og Syddanske Forskerparker. Den midlertidige bygning skal give hollandske Bussman Medical mulighed for at vise sine høj-komplekse operationsstuefaciliteter frem for den danske sundhedssektor. Bl.a. på den kommende Week of Health and INNovation #WHINN_dk, der løber af stablen i 19. til 23. oktober 2015.

Welfare Techs direktør Christian Graversen blev interviewet til TV2 Fyn, der bragte et indslag om ankomsten af den nye testfacilitet tirsdag den 10. august 2015.

</

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png