University College Lillebælt viser vejen med robotter

University College Lillebælt viser vejen med robotter

Pædagogstuderende fra University College Lillebælt skal træne børns sociale kompetencer med sociale robotter i et 6 måneders praktikophold på en vuggestue og en børnehave.

Robotter er ikke længere forbeholdt industrien, som et middel til at opnå rationalisering, automatisering og mindske hårdt, ensidigt gentaget arbejde. I dag kan robotter også bruges i sociale, menneskelige relationer og understøtte kommunikation og social interaktion mellem mennesker. Det skaber helt nye muligheder for pleje, læring og træning.

På University College Lillebælt tager to pædagogstuderende, Thea Engelbrecht Bogetoft og Rie Isabella Phillip, nu to sociale robotter, QueBall og Zeno, under armen i et 6 måneders praktikophold. Her skal robotterne være med til at træne børns sociale kompetencer i henholdsvis en vuggestue og en børnehaveklasse. Robotbolden QueBall kan tale, spille musik, vise forskellige farver og bevæge sig i forskellige hastigheder, mens den menneskelignende robot Zeno, kan tale 26 sprog og har ansigtsmimik. De studerende skal bl.a. være med til at udvikle nye lege til robotterne.

University College Lillebælt har fokus på robotteknologi som ny læringsvej og metode. Med dette forløb har de igangsat en ”superbruger uddannelse i sociale robotter” for de studerende.

- Vi er optaget af leg og læring, og det bliver spændende at finde ud af, hvordan børnene udvikler lege i samspil med robotten og, hvordan de studerende reflekterer pædagogisk fagligt over deres samarbejde med børnene i denne proces, siger seminarielektor Jannie Nielsen, University College Lillebælt.

Forløbet afvikles i samarbejde med Blue Ocean Robotics, der er en førende leverandør af nye, spirende robotløsninger til sundhed, uddannelse, produktion og andre markeder. Virksomheden designer, udvikler og introducerer selv nye generationer af robotløsninger og services til at skabe øget livskvalitet, bedre arbejdsmiljø og højere produktivitet.

Læs også Robot underviser børn med sociale og faglige udfordringer 

Læs også Humanoid robot skal gå i skole i Svendborg

University College Lillebælt og Blue Ocean Robotics er medlemmer af Welfare Tech.

For yderligere information

Kontakt projektleder Rikke Risager, Blue Ocean Robotics ApS, T. +45 7199 560, rvr@blue-ocean-robotics.com, eller projektleder Sara Emilie Hansen, University College Lillebælt, T. +45 2381 6559, seha@ucl.dk

Kontakt

Rikke Voldsgaard Risager

Projektleder

Blue Ocean Robotics

T: +45 7199 5601

Download vCard

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png