Fremtidens intelligente transport

Fremtidens intelligente transport- og logistiksystem

Efter næsten to års udvikling er IHL-projektets partnere klar til at præsentere en prototype på et innovativt transport- og logistiksystem, som kan effektivisere logistikken på landets hospitaler. Præsentationen sker den 13. marts 2015 i Forskerparken i Odense.

IHL er et innovativt intelligent logistiksystem til eksisterende og nye sygehuse. Et system, hvor tøj, mad, medicin, instrumenter, udstyr og meget andet kommer ud af væggen, lige præcis hvor og når personalet har brug for det. Målet er, at plejepersonalet skal sparer tid på at lede, finde, hente og håndtere ting. Værdifuld tid som i stedet kan anvendes til patientpleje.

IHL er blevet udviklet og beskrevet siden 2010 og et af de 10 pejlemærker i Danske Regioners anbefalinger for de kommende sygehusbyggerier. 17 danske virksomheder, herunder fem danske hospitaler, deltager i projektet, som arbejder frem mod at give sygehusene et fuldautomatisk integreret transport-, lager- og logistiksystem, som bygger på eksisterende teknologier og bygges ind i vægge og lofter. Visionen er, at hospitalerne både sparer plads og dermed etableringsomkostninger og reducerer behovet for lagerbeholdning og manuel håndtering.

Præsentation af prototypen ”Det magiske skab”

Efter to års udvikling, og med støtte fra Markedsmodningsfonden, er IHL-partnerne nu klar til at præsentere en prototype, som går under betegnelsen ”Det magiske skab”, med tilhørende servicedesign og brugergrænseflader. Prototypen præsenteres på en workshop den 13. marts 2015 i Forskerparken, Odense.

Se program og yderligere oplysninger om arrangementet.

Ud over præsentationen vil workshoppen også sætte fokus på hospitalernes udfordringer med at udvikle ny og bedre logistik, både i et innovations-perspektiv og i et lægefagligt, hygiejnemæssigt og politisk/samfundsmæssigt perspektiv. Det sker med oplæg fra bl.a. dr. med. og vicedirektør Torben Steen Mogensen fra Hvidovre Hospital og professor, dr.med. og forskningsleder Hans Jørn Kolmos fra Klinisk Mikrobiologi på Odense Universitetshospital OUH.

- IHL-konceptet er i dag det eneste komplette bud på et system, som i løbet af få minutter kan transportere næsten alle ting, som bruges på sygehusene, direkte fra lager og varemodtagelse og ud til personalet og patienterne på afdelingerne. Sikkert, hygiejnisk og intelligent, siger IHL-projektleder Niki Nicolas Grigoriou, som glæder sig til at fremvise prototypen for alle, der har bidraget til projektet, og som har interesse i fremtidens hospitalslogistik.

Udviklingen af IHL-prototypen har ud over de fem deltagende sygehuse og en lang række virksomheder også involveret fagfolk fra andre hospitaler og organisationer. De har bl.a. været med til at pege på, hvordan IHL-systemet optimeres til at kunne forsyne sygehusets afdelinger med fx medicin, forbrugsvarer, instrumenter og affaldshåndtering.

For yderligere information

Kontakt CEO og Software Architect Niki Nicolas Grigorious, Intelligent Systems A/S, nng@intelligentsystems.dk, T. +45 7020 2275.

Intelligent Systems er medlem af Welfare Tech.

Kontakt

Niki Nicolas Grigoriou

CEO/Software Architect

Intelligent Systems A/S

Download vCard

Støttes af

Welfare Tech's aktiviteter er finansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet, Syddansk Vækstforum og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WEN-partnerlogo-580-x-65_DK.png