• Forside >
  • Nyheder >
  • Hollandske Bussman åbner kontor og testfacilitet i Odense
operationsstue

Hollandske Bussman åbner kontor og testfacilitet i Odense

Bussman Medical and Research åbner en ny testfacilitet til operationsstuer i Forskerparken i Odense, hvor hospitalsledere, ingeniører og leverandører af udstyr kan finde inspiration og teste den nyeste innovation inden for hospitalsbyggerier.

I samarbejde med Welfare Tech, Odense Kommune, Udvikling Fyn og Syddanske Forskerparker skal hollandske Bussman Medical and Research nu vise sine høj-komplekse operationsstuefaciliteter frem for den danske sundhedssektor. Et nyt testcenter opføres i Forskerparken i Odense, hvor også Welfare Tech har kontorer.

- Jeg er rigtig glad for at have fundet et entusiastisk konsortium af fagfolk, der understøtter vores indsats for at komme ind på det danske marked. Sammen med vores kolleger i Forskerparken inviterer vi leverandører af sundheds- og serviceydelser til den danske sundhedssektor til at besøge vores nye enhed i Odense, siger Arjan de Rijke, adm. direktør i Bussman Medical and Research.

Det nye testanlæg består af en fuldt funktionel, førsteklasses operationsstue plus et sterilt lager og en ren korridor. Operationsstuen vil være åben for projektledere og offentlige beslutningstagere, som kan søge inspiration og læring fra Bussmanns innovative metoder til nye sygehusbyggerier, og for leverandører, der ønsker at fremvise deres udstyr eller bruge operationsstuen som forsøgslaboratorium.

I Odense Kommune er de glade for at kunne byde endnu en velfærdsteknologiske virksomhed velkommen til byen:

- Vi byder Bussman velkommen i Odense og er glade for, at det hollandske selskab har valgt at placere deres forretning i Odense og etablere deres test- og showcase her. For Odense er det et vigtigt skridt i retning af at tiltrække nye virksomheder til byen inden for velfærdsteknologi, idet Bussman’s valg tydeligt viser, at det er attraktivt at gøre forretninger i Odense, siger Odenses borgmester Anker Boye.

Bussman beskæftiger 25 årsværk i Holland og forventer, at deres danske filial vil beskæftige fire ansatte i 2016 og omkring 10 ansatte i 2017. Den nye testfacilitet opføres i løbet af sommeren 2015 med forventet åbning den 1. september 2015.

Bussman Medical and Research er medlem af Welfare Tech, læs mere om virksomheden 

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png