Danske mHealth vakte international interesse

Danske mHealth vakte international interesse

Mobile Fitness præsenterede innovative programmer for sundere livsstil og patientstøtte på verdens største mobilkonference, Mobile World Congress, i Barcelona, Spanien.

Overvældende og fyldt med så mange muligheder, at det ved første øjekast var svært at se skoven for bare træer. Det var den umiddelbare konklusion på Mobile World Congress (MWC), der blev afholdt den 2. til 5. marts 2015 i Barcelona, Spanien. Mobile World Congress er på få år vokset til den største mobil-konference i verden med over 90.000 deltagere, hvor store virksomheder som Samsung, Microsoft og IBM fører an, og hvor keynote speakers som Facebook-stifter Mark Zuckerberg naturligt deltager for at dele deres visioner om, hvad øget mobilitet gør for verden omkring os.

Et af årets mest fremtrædende emner var ’mobile health’ (mobil sundhed), også kendt som mHealth, eHealth eller Digital Health. Som del af Mobile World Congress havde European Connected Health Alliance (ECHAlliance) derfor arrangeret en partnerkonference under navnet, "Mobile Health & Wellness", der satte fokus på rammerne for udviklingen af mobil sundhed.

Interesse for dansk løsning til forebyggelse

Blandt oplægsholderne var danske Mobile Fitness, som eksklusivt var inviteret til at præsentere deres innovative løsninger inden for forebyggelse af livsstilssygdomme og patientstøtte. Adm. direktør Jakob Teilmann fremviste en række af virksomhedens cases, der enten er udrullet på markedet i større skala eller som er en del af videnskabelige studier, hvor effekterne af digital og personaliseret intervention skal påvises.

En af disse cases er et mLæringsprojekt til overvægtige unge, som Uddannelses- og Forskningsministeriet har støttet allerede i 2007-2009, hvor traditionel diætistvejledning blev støttet af Mobile Fitness’ digitale sundhedsplatform mellem møderne. Fastholdelsen gik fra ca. 33 % til imponerende 85 % efter seks måneder, og der er siden blevet bygget videre på disse resultater.

- Med en platformstankegang, og ved at vi i dag har udviklet mere end 90 sundheds- og patientstøtteprogrammer, kan vi understøtte mange forskellige slutbrugere og problemstillinger. Det er lige fra programmer til at mindske ulighed i sundhed til programmer, der støtter unge type 1-diabetikere i transitionsfase. Denne portefølje bliver løbende udvidet, sammenholdt med, at det er de samme problemer, som opleves over hele verden; med en stigende mængde overvægtige, flere kroniske syge og færre til at tage sig af de ældre, som skaber en skalerbarhed og efterspørgsel af Mobile Fitness' sundhedsplatform, siger Jakob Teilmann, Mobile Fitness.

Mange af partnerkonferencens indlægsholdere, inkl. Qualcomm, IBM, Orange og Telefonica, fokuserede på den underliggende infrastruktur. Kun få satte lige som Mobile Fitness fokus på løsninger, der er målrettet slutbrugerne.

- Med en vision om, at ville udvikle videnskabeligt dokumenteret sundheds- og patientstøtte programmer, der kan understøtte slutbrugeren, var der stor interesse fra både forskere, service providers, hospitaler og offentlige institutioner, som over hele verden forsøger at tilbyde målrettet løsninger til deres brugere på en ny og effektiv måde. Målet er nu at sætte brugeren i fokus og ikke systemet, fortæller Jakob Teilmann.

Kina inviterer til samarbejde

Konferencen bød også på indlæg fra den kinesiske pendant til ECHAlliance, China Connected Health Alliance, som inviterede til et tættere samarbejde med europæiske virksomheder for at bringe mHealth-løsninger til Kina. Samtidig viste Mobile World Capital Barcelona, at byen og den catalonske region har et reelt ønske om at være førende inden for mobilløsninger til sundhed, social innovation og ”smarte byer” (Smarter Cities) gennem et engagement, der er støttet af den politiske top.

- Der er ingen tvivl om, at mHealth er kommet for at blive. De næste år vil der komme mange nye innovationer, som vil muliggøre løsninger, der har endnu bedre effekt, og som kan anvendes over hele verden, siger Jakob Teilmann.

Om Mobile Fitness

Mobile Fitness er et spin-off selskab fra bl.a. Københavns Universitet siden 2005, med det i stiftelsen erklærede formål at udvikle videnskabeligt dokumenterede sundhedsprogrammer.

Mobile Fitness udvikler programmer inden for forebyggelse af livsstilsygdomme til forskellige målgrupper (unge, ældre, udsatte grupper) og patientstøtte til flere sygdomsområder inkl. diabetes, multipel sklerose, kræft, rygestop, kroniske sygdomme m.fl.

Mobile Fitness samarbejder i dag med universiteter, hospitaler, patientorganisationer, kommuner, pharma-selskaber, forsikringsselskaber og virksomheder om at bringe de bedste digitale sundhedsprogrammer fra ide til virkelighed.

For yderligere information

Læs mere på MWC15: Mobile is eating the world.

Ønsker du mere information om Mobile Fitness løsninger er du velkommen til at kontakte adm. direktør Jakob Teilmann, Mobile Fitness, jt@mobilefitness.dk, T. +45 3316 0653, 

eller se virksomhedens hjemmeside www.mobilefitness.dk.

Om ECHAlliance

European Connected Health Alliance (ECHAlliance) er Europas største medlemsorganisation for beslutningstagere, ledere og personale inden for sundhed samt industri og videninstitutioner, som udvikler og forhandler produkter og services, som bidrager til en bedre service og effektivitet i sundhedssektoren.

Mobile Fitness er medlem af Welfare Tech.

Kontakt

Jakob Teilmann

Adm. Direktør

Mobile Fitness

T: +45 3316 0653

M: +45 2086 4301

Download vCard

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png