2016-12-19-Dansk-tysk-demensprojekt-indtog-Slagelse.jpg

Dansk-tysk demensprojekt indtog Slagelse

Fire gange årligt mødes alle partnerne i det dansk-tyske demensprojekt Demantec for at udveksle viden og styrke samarbejdet. I december 2016 var mødet henlagt til University College Sjælland i Slagelse. Dagens tema var, at det gavner borgeren, når virksomheder og uddannelsesinstitutioner samarbejder. Se billeder fra dagen her.

Der lå en kold vintertåge over Slagelse, da partnerne i det dansk-tyske demensprojekt Demantec mødtes den 14. december 2016. Temaet for dagens netværksarrangement var potentialet i, at uddannelsesinstitutioner og virksomheder arbejder tæt sammen om at skabe fremtidens velfærdsteknologiske løsninger.

Kulden kunne dog ikke bide sig fast i deltagerne, der lynhurtigt talte sig varme, og dagen igennem var der fokus på temaet samt mulighed for at netværke på en markedsplads. Det var University College Sjælland, der lagde lokaler til dagen:

Demantec-mødet foregik hos University College Sjælland

Professor. Dr. Bosco Lehr fra Flensburg University of Applied Sciences er overordnet projektleder for Demantec, og han havde et interessant spørgsmål til de fremmødte: Hvordan sikrer vi, at unge mennesker har lyst til at arbejde med plejen af demente og er med til at implementere de mange teknologiske løsninger, der kommer på markedet i disse år?

Ét svar kunne være at arbejde så tæt sammen om udviklingen af en konkret teknologi, som virksomheden ANYgroup og uddannelsesinstitutionen University College Sjælland har gjort. Herfra har 40 studerende via workshops og testforløb afprøvet en ny sengesensor beregnet til hospitaler. Den færdige sensor er en kommerciel succes og er på vej ud på en række sjællandske hospitaler.

Læs også Uddannelsesinstitutioner giver dig et forspring

Berit Hvalsøe, der er centerchef for Ernæring og Rehabilitering ved University College Sjælland understregede, at studerende har stor gavn af at deltage i et samarbejde med en virksomhed, men at det selvfølgelig ikke er uden udfordringer:

- Vores studerende lærer mere, end de ellers kan i deres pensum og får ekstra viden, når vi kan inkludere dem i projekter. Omvendt er det en udfordring for os som institution at være agile nok i samarbejdet med virksomhederne, siger Berit Hvalsøe, centerchef for Ernæring og Rehabilitering i University College Sjælland.

I løbet af dagen var der indlagt to pauser i programmet, så deltagerne kunne møde partnere i Demantec på en markedsplads. Her var der mulighed for at afprøve aktuelle teknologier på egen krop såsom Wellness Nordic Gyngestolen og IntelligentLIFE, der kombinerer intelligente sensorer med en kommunikationsplatform.

Ifølge Professor. Dr. Bosco Lehr er det vigtigt for alle parter at sikre et tæt samarbejde på tværs af den dansk-tyske grænse. For kun ved at opbygge en grænseoverskridende udveksling af viden, fælles kompetencer og fælles innovation er det muligt at skabe et miljø, hvor danske og tyske studerende kan få arbejde i regionen efter endt uddannelse. Situationen er nu, at det er i de store byer som København og Berlin, at jobmulighederne ligger.

Det arbejde er en vigtig del af Demantec-projektet, og er samtidig et af målene for det dansk-tyske eHealth Innovation Center http://ddk-eic.eu/da/, som professoren præsenterede for Demantec-partnerne.

Læs mere om Demantec her

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png