• Forside >
  • Nyheder >
  • Psykiske patienter i Sverige får glæde af dansk sundhedsit
2016-12-14-Psykisk-udsatte-i-Sverige-får-glæde-af-dansk-mobil-sundhedsit-.jpg

Psykiske patienter i Sverige får glæde af dansk sundhedsit

Monsenso har tegnet kontrakt med sin første privatklinik i Sverige, som nu vil anvende den danske mHealth-teknologi til behandling af psykiske lidelser. Det er Psykiatriresurs klinikken i Göteborg, som vil bruge teknologien til at understøtte behandlingen af depressioner.

2016 har været et succesfuldt år for Monsenso, og her ved årets udgang kan virksomheden føje endnu en kunde til. Igen er det udlandet, der viser interesse for den dansk-udviklede mHealth-løsning, som understøtter behandlingen af psykiske lidelser. 

- Vi ønsker at hæve niveauet for behandlingen af psykiske lidelser, som tilbydes rundt om på forskellige privatklinikker i Sverige, og med Monsensos mHealth-løsning kan vi gå skridtet videre og nå ud til patienterne, når de har allermest brug for det, siger Kristoffer Södersten, direktør for privatklinikken Psykiatriresurs i Göteborg, Sverige. 

Psykiatriresurs har netop tegnet kontrakt med Monsenso, og vil som den første psykiatriske privatklinik i Sverige implementere Monsensos løsning. Klinikken tilbyder både psykologi og neuropsykiatri, og behandler flere end 600 patienter, som lider af depression, angst, personlighedsforstyrrelser eller ADHD. Udover klinikken i Göteborg vil Psykiatriresurs snart åbne endnu en klinik med samme kapacitet i Varberg, 80 km syd for Göteborg.

Til at begynde med skal Monsensos mHealth-løsning brugs af 250 patienter, der lider af depression, men Kristoffer Södersten, har allrede nu planer om at rulle løsningen ud til alle patienter i begge klinikker.

- Vi søger hele tiden at forbedre oplevelsen for patienterne, og vores mål er at bruge teknologien til at forbedre og personliggøre endnu flere af de behandlinger, vi tilbyder vores patienter i dag, siger Kristoffer Södersten.

Monsenso-løsningen skal bruges af klinikere til at understøtte den personligt skræddersyede behandling af personer med depression. Med den tilhørende webportal bliver det muligt for klinikere at identificere de ”udløsende” faktorer og opdage tidlige advarselstegn på, at en patientens mentale tilstand forværres, og der kan planlægges akutte konsultationer efter behov.

- Med implementeringen af Monsensos mHealth-løsning  får klinikere hos Psykiatriresurs adgang til at monitorere deres patienter i realtid samt adgang til en patients samlede historiske data, hvilket vil hjælpe dem til at træffe bedre beslutninger i forbindelse med den kliniske behandling, siger Thomas Lethenborg, administrerende direktør i Monsenso.

Patienterne kan bruge en smartphone-app til at indsamle sensordata og udfylde rutinemæssige selvevalueringer, der viser deres aktuelle sindstilstand, ligesom de via smartphone-app’en får et individuelt værktøj, der gør dem i stand til selv at håndtere deres symptomer og sygdom.

Omvendt kan klinikerne via web-portalen få adgang til alle data, som er indsamlet via patienternes smartphones, når som helst, hvor som helst. Webportalen giver dermed klinikere mulighed for at tilgå relevant information om hver enkelt patient. 

Læs mere om Monsenso 

Monsenso er medlem af Welfare Tech.

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png