• Forside >
  • Nyheder >
  • Leverandører formulerer mål til national infrastruktur for telemedicin
2016-02-05-Leverandører-formulerer-mål-til-nationale-infrastruktur-for-telemedicin.jpg

Leverandører formulerer mål til national infrastruktur for telemedicin

En succesfuld infrastruktur for telemedicin kræver tilpasning af betalingsmodeller og måling af værdien af telemedicin. Det var budskabet, da repræsentanter for leverandører af telemedicin var samlet i Odense for at formulere ønsker til en national infrastruktur for telemedicin.

70 repræsentanter for leverandører af telemedicin var samlet til workshop i Odense den 26. januar 2016 for at diskuterer og formulerer ønsker til den nationale infrastruktur for telemedicin. Arrangementet var arrangeret af Welfare Tech Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi i samarbejde med 4S-online.dk, MedCom og Syddansk Sundhedsinnovation med opbakning fra Danske Regioner. Omdrejningspunktet for debatten var organisation, forretning, teknologi og politik omkring en national infrastruktur for telemedicin. 

Medicoindustriens direktør, Peter Huntley, stod sammen med Freddy Lykke, medlem af IT-branchens hovedbestyrelse, for at facilitere debatten omkring de politiske udfordringer og løsninger i forbindelse med den telemedicinske infrastruktur. 

Tænk i andre betalingsmodeller   

En af workshoppens hovedpointer var, at en succesfuld infrastruktur for telemedicin kræver, at betalingsmodellerne tilpasses til dén nye virkelighed, som telemedicin medfører, hvor behandlingen går på tværs af sektorer og geografi.   

Deltagerne drøftede også behovet for at definere, hvordan værdien af telemedicin skal måles. Eksempelvis er ’patient empowerment’, hvor patienter bliver mere selvhjulpne, og oplevet livskvalitet en væsentlig del af merværdien. Ligeledes er der behov for at anlægge et længere perspektiv for målingen af værdien, lød budskabet.   

Samlet rapport med anbefalinger i april   

Pointerne fra workshoppen bliver samlet i en rapport, der skal levere anbefalinger til sundhedspolitikere om, hvordan vi kan øge udbredelsen og udviklingstakten på det telemedicinske område. Medicoindustriens ekspertgruppe for telemedicin vil drøfte rapporten, inden den bliver offentliggjort i april måned.   

Link til kilde 

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png