demantec-kick-off.jpg

Demenskonference sætter fokus på pleje og teknologi

Har du interesse i demensplejehjem og teknologiske løsninger til borgere, der lever med demens? Så kom til kick-off konference for Demantec den 21. juni 2016 i Aabenraa og hør om demensplejehjem og teknologi til pleje af demensramte borgere.

Demens er en udfordring på tværs af den dansk-tyske grænse for de mange familier, der må se et familiemedlem forsvinde bag glemslens slør. Samtidig presser det stigende antal demenstilfælde de offentlige kasser både i Tyskland og i Danmark.

Derfor går en række danske og tyske partnere sammen i det interregionale demensprojekt Demantec. Projektet har fokus på demensplejehjem og teknologier for demensramte borgere og er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark og Syddansk Vækstforum, der tilsammen investerer 19 mio. kr. i Demantec.

Pengene skal bruges til at koble højteknologiske, danske plejeløsninger med den store faglige viden om pleje af demensramte borgere på tyske plejehjem og dermed etablere løsninger, som markant forbedrer demensplejen i begge lande.

Mød det tysk-danske netværk

Projektets opstart bliver markeret med en stor demenskonference den 21. juni 2016, hvor du kan møde det tysk-danske netværk bag Demantec. Netværket består af offentlige beslutningstagere fra sundhedsvæsenet, plejehjemsledere, kommuner, patient- og interesseorganisationer inden for demens og Alzheimers samt virksomheder, der tilbyder sundhedsydelser og teknologiske løsninger.

På konferencen får du indsigt i ny viden og ny teknologi på området, og du får en studietur til det specialiserede demensplejehjem "Rise Parken" i Aabenraa. På plejehjemmet kan du opleve brugen af velfærdsteknologi i plejen af demenspatienter. I løbet af dagen vil der også være en række spændende indlæg fra specialister på området. Hør fx Dr. Klaus Weil fra Malteser Krankenhaus St. Franziskus-Hospital fortælle om demens fra diagnose til terapi.

- Konsekvenserne af demens for den enkelte og for samfundet er blevet debatteret intenst de seneste uger. Konferencen er derfor en oplagt mulighed for både at se nye, teknologiske muligheder anvendt i praksis og til at blive opdateret med ny, faglig viden om demens, siger Christian Graversen, administrerende direktør i Welfare Tech.

Demantec kick-off konferencen holdes på Aabenraa Rådhus, Skelbækvej 2, Aabenraa den 21. juni fra kl. 9:00 til 15:30. Konferencen bliver arrangeret for Demantec af Welfare Tech i tæt samarbejde med værten, Aabenraa Kommune.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig her http://www.welfaretech.dk/arrangementer/2016/juni/demantec-kick-off-konference

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png