2016-11-24-Månedens-profil-HandiGood.jpg

Månedens profil: HandiGood

Hver måned sætter Welfare Tech fokus på et medlem, deres løsninger, arbejdsfokus og grunden til, at de er medlem. I november har vi interviewet HandiGood, der udvikler hjælpemidler til mennesker med fysiske udfordringer for at give dem en mere selvhjulpen hverdag.

En operation og tre ugers forbud mod at bruge højre hånd gav John Jensen en idé. Han havde brug for et noget, der kunne holde hverdagsprodukter som agurkeglas fast, så han kunne åbne dem med én hånd. Men der fandtes ingen egnede produkter. Så han lagde hjernen i blød, og resultatet blev Easy-Up, der markerede starten på virksomheden HandiGood. Easy-Up hjælper mennesker, der mangler en arm, har svage led eller lider af spasmer med at åbne, røre eller fastholde fx agurkeglas, dåser og gryder.

To år senere kan John Jensen se tilbage på en række produkter, som han har udviklet. Småhjælpemidlerne, som de kalder produkterne i HandiGood, bliver designet på baggrund af stor brugerinddragelse, vidensdeling og kontakt med kommuner og fagpersonale.

Det seneste projekt er et hjælpemiddel, der gør det nemt at fjerne folier på færdiglavet mad. Det er noget, mange ældre mennesker har svært ved på grund af manglende kræfter i fingrene eller fx gigtsygdomme. Via et samarbejde med Det Danske Madhus vil 16.000 borgere snart få tilbudt folieaftageren med navnet Easy-Off samt en tilhørende bakkeholder.

HandiGood er tæt forbundet med John Jensens samle- og pakkevirksomhed JEWA, der arbejder ud fra socialøkonomiske principper og beskæftiger borgere i afklaring, fleksjobbere og førtidspensionister. 

- Vi brænder for at gøre en forskel både for kunderne, der bruger vores produkter og for vores ansatte. Det var det, der fik os til at starte vores egen virksomhed, siger Iben Warthou, administrativ medarbejder i HandiGood.

Vi har talt med Iben Warthou og spurgt ind til virksomhedens spidskompetencer, plads i klyngen og syn på det velfærdsteknologiske marked. HandiGood har været medlem af Welfare Tech siden oktober 2015.

Hvorfor er HandiGood medlem af Welfare Tech?
Vi meldte os ind, fordi vi som nystartet virksomhed på området havde brug for et netværk. Der er mange netværk derude, men kun få, man virkelig kan bruge til noget. Vi søgte også sparring og ikke mindst nogle ligesindede at dele erfaringer med. Det fandt vi i Welfare Tech.

Hvad får I ud af at være medlem?
Vi er blevet en del af et større fællesskab og har brugt Welfare Tech til at være med på fællesstande på de store, danske messer for velfærdsteknologi. Vi føler, at vi er en del af en familie, når vi tager afsted. Vi har også fået mange gode kontakter og taler meget med andre medlemmer som Sekoia og Gloria Mundi Care. Vi burde nok deltage mere i de andre spændende tilbud i Welfare Tech, men det kan være svært i en presset hverdag.

Hvad kan I bidrage med til de andre medlemmer i klyngen?
Selvom vi er en relativt nystartet virksomhed, har vi et godt netværk, og vi har mange erfaringer med at åbne de rigtige døre. Men først og fremmest er det vores evne til at udvikle nye produkter og vores erfaringer med brugerinddragelse, som vi kan hjælpe de andre medlemmer med. 

Hvad arbejder I med for tiden?
Vi bruger en stor del af vores tid på at få vores folieaftager klar til markedet. Desuden er vi ved at se på, om vi kan få nogen til at overtage salgsarbejdet for os, så vi kan fokusere mere på udvikling og produktion. Det kunne være salgsagenter, distributører eller lignende. Vi har nået en størrelse, hvor vi er nødt til at rydde op i vores arbejdsopgaver og fokusere på vores kernekompetencer.

Hvad er i jeres øjne den største tendens på markedet lige nu?
Vi oplever, at små hjælpemidler bliver et større og større hit, fordi borgerne ønsker at være selvhjulpne på trods af alder og sygdomme. Nogle gange er det overraskende, at det er den type hjælpemidler, borgerne efterspørger, frem for store, forkromede løsninger. Vi arbejder med en meget bred målgruppe lige fra børnefamilier over ældre til svært handicappede, og alle har et stærkt ønske om at få en nemmere hverdag.

Læs mere om HandiGood her

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png