2016-09-01-Danske-Monsenso-lander-partner-i-Australien.jpg

Danske Monsenso lander partner i Australien

Monsenso retter blikket Down Under med deres mHealth-løsninger til psykiske lidelser og indgår nu sit første partnerskab med australske Black Dog Institute, som vil bruge løsningen til at forudsige psykisk helbredstilstand.

Black Dog Institute er en pioner inden for identificering, forebyggelse og behandling af psykiske lidelser og velværesfremme i Australien. En ny partnerskabsaftale med danske Monsenso betyder, at instituttet nu skal lede en række feasibility-studier, der skal afgøre, om Monsensos mHealth-løsningen til psykiske lidelser kan bruges til at indsamle de mest nødvendige data til et antal storstilede tests vedrørende psykisk helbred i Australien.

- Monsenso og Black Dog Institutes missioner er meget lig hinanden. Vi sigter begge efter at muliggøre bedre psykisk sundhedsbehandling gennem innovation og videnskab, derfor er dette et spændende øjeblik for begge parter, siger Thomas Lethenborg, CEO hos Monsenso. 

Monsenso har gennem en periode haft det australske marked i sigtekornet. I sommeren 2016 fik de certificeret deres mHealth-løsning som medicinsk udstyr klasse I, jf. The Australian Register of Therapeutic Goods Administration (TGA), og med den nye partnerskabsaftale med Black Dog Institute er de endnu et skridt nærmere eksport til Australien.

- Monsenso ønsker at bygge bæredygtige og langsigtede partnerskaber, med det ultimative mål at yde bedre behandling til flere for færre omkostninger, lyder det fra Thomas Lethenborg.

Dataindsamling der kan forudsige psykiske helbredstilstand

Helen Christensen, Director hos Black Dog Institute, hilser også det nye samarbejde velkomment. Med Monsensos løsning får Black Dog Institute mulighed for at indsamle informationer i realtid ved brug af en enhed, som de fleste mennesker har på sig hele tiden – nemlig deres smartphone. 

- Vores fokus vil være at indsamle selvindrapporterede daglige humør-ratings og aktivitetsdata, som kan bruges til at forudsige forandringer i psykisk helbredstilstand over tid, siger Helen Christensen, Director hos Black Dog Institute.  

- Ultimativt kan den slags værktøj bruges til at yde assistance i realtid til dem i nød, og på det tidspunkt de har allermest brug for det. Men, som alle gode forsknings- og udviklingsprojekter, er vores mål at teste validiteten af disse tiltag; deres anvendelighed, og i hvilken grad de kan tilvejebringe bedre sundhedsydelser. Endelig håber vi at kunne bruge den slags værktøj i vores nationale programmer, som involverer psykisk helbred hos unge og forebyggelse af selvmord, siger Helen Christensen.

Foruden den australske TGA-certificering er Monsensos mHealth-løsning for psykisk lidelse CE-mærket og teknisk og klinisk valideret i kliniske evalueringsstudier og randomiserede kliniske afprøvninger (RCT). Yderligere er Monsenso i færd med at opnå ISO 13485 og ISO 27001.

Som en del af det igangværende samarbejde mellem Monsenso og Black Dog Institute er Mads Frost, Chief Product Officer hos Monsenso, blevet inviteret til at deltage som gæstetaler til konferencen "Humans and Machines: A Quest for Better Mental Health" organiseret af Black Dog.

For yderligere information

Du kan læse mere om Monsensos løsninger på monsenso.com  

Eller kontakte Jennifer Highland, Marketing and Communications Manager, Monsenso, T. +45 8171 7713, highland@monsenso.com.

Monsenso er medlem af Welfare Tech.

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png