2017-04-24-Aabenraa-Kommune-løber-med-årets-Welfare-Tech-Award.jpg

Aabenraa Kommune løber med årets Welfare Tech Award

Et stærkt felt af kandidater var indstillet til Welfare Tech Award 2017. Vinderen af prisen blev Aabenraa Kommune for sit stærke engagement i udvikling og ibrugtagning af ny velfærdsteknologi og for aktiv videndeling om løsningernes muligheder.

Aabenraa Kommune blev dette års vinder af netværksprisen, Welfare Tech Award.

Prisen blev overrakt til Jakob Kyndal, direktør for Social & Sundhed i Aabenraa Kommune, ved Welfare Techs årlige generalforsamling og netværkevent den 24. april 2017 i Odense.

- Prisen er en anerkendelse af vores strategiske tilgang til arbejdet med velfærdsteknologi i LivingTech Aabenraa. En tilgang, som bygger på et tæt samspil mellem innovative virksomheder og samarbejdspartnere, borgere som medskabere, og kommunens engagerede medarbejdere.  Samarbejdet skaber stor værdi for Aabenraa Kommune og indstillingerne til Welfare Tech Award viser, at samarbejdet også giver værdi for virksomhederne og vores samarbejdspartnere. Og det er vi naturligvis utroligt glade for, siger Jakob Kyndal.

Indstillet af flere virksomheder

Det er første år Welfare Tech uddeler Welfare Tech Award, som belønner et aktivt, engageret medlem, der har ydet en særlig indsats og skabt værdi for andre i klyngen. De nominerede kandidater er indstillet af medlemmerne selv, og det var blandt et stærkt felt af kandidater, at tre finalister, Aabenraa Kommune, Public Intelligence og Wellness Nordic, blev fundet og bedømt af en dommerkomité, der har udpeget den endelige vinder.

- Aabenraa Kommune er indstillet til prisen af flere virksomheder. Det er et stærkt udtryk for, at kommunen har været aktiv i forhold til Welfare Tech-netværkets kerneopgave, nemlig at hjælpe andre medlemmer og specifikt, som køber, at hjælpe dem med at komme ind på det danske og om muligt de udenlandske markeder, lyder det fra en enig dommerkomité.

Dommerkomiteen bestod af Troels Bierman Mortensen, bestyrelsesformand for Processio ApS, Erik Knudsen, rektor for University College Lillebælt og Ralf Klitgaard Jensen, udviklings- og forhandlingschef i KL (Kommunernes Landsforening).

First mover der åbner døre for virksomheder

Aabenraa Kommune fremhæves som en ”first mover”, der går forrest, når det gælder nyskabende offentlig-privat samarbejde, som bidrager til nye løsninger på de kommunale udfordringer.

- Aabenraa Kommune har vist sig åben overfor samarbejde med virksomheder om både udvikling, test og implementering. Det har skabt stor værdi for blandt andet vores virksomhed og betydet, at vi som virksomhed har kunne ansætte flere medarbejdere, fortæller LifePartners, der er en af virksomhederne, som har indstillet Aabenraa Kommune.

Kommunen deltager aktivt i udvikling og afprøvning af nye teknologier og giver virksomhederne feedback på deres løsninger, ligesom de åbner dørene for såvel virksomheder som andre kommuner og deler deres erfaringer og viden om de nye teknologier. Det udbreder ikke alene kendskabet til de teknologierne, men giver også virksomhederne et bedre afsæt for at sælge løsninger.

- De har brugt vores produkt på en ny og innovativ måde, ligesom de har været med til at tilpasse produktet til plejecentre, og det har vi stor gavn af i dag, siger Jesper K. Thomsen, direktør i DoseSystem.  

At Aabenraa Komme vinder Welfare Tech Award 2017 glæder også Welfare Techs administrerende direktør, Christian Graversen.

- Vi har indstillet Welfare Tech Award for at anerkende og hylde de medlemmer, der løfter os alle gennem aktiv involvering i samarbejde og videndeling, og det er med gælde jeg i år overrækker den til Aabenraa Kommune, fordi de netop bidrager til foreningen ved at hjælpe andre medlemmer. De har en konstruktiv og nøgtern tilgang til velfærdsteknologi ved altid at have fokus på, at det skal hjælpe borgere og medarbejdere. Når det er opfyldt, hjælper de også gerne med at skabe en kommerciel succes for virksomhederne. Denne tilgang er værd at fejre som en ’golden standard’, siger Christian Graversen.  

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png