web-1.jpg

Dansk velfærdsteknologi indtager Sverige

Del med dit netværk:

Digitale sundhedsværktøjer, faglige apps, fjernmonitoreret hjemmetræning, en medicinhusker, talegenkendelse og digital diktering var nogle de danske løsninger, som Welfare Tech-medlemmer og Patient@home præsenterede på årets Vitalis-messe i Sverige. Få nogle indtryk fra dagene her.

Den svenske eSundhedsmesse, Vitalis, samlede igen i år velfærdsinnovatører fra hele Norden til tre dage pakket med faglige oplæg og en levende udstilling, som gav inspiration og ideer til, hvordan fremtidens sundhedsvæsen kan indrettes.

- Det er nogle samfundsøkonomiske problemer vi står over for med en aldrende befolkning og et sundhedsvæsen, som overalt i verden skal skalere nedad i forhold til, hvad man har været vant til, siger Søren Møller Parmar-Sielemann, seniorkonsulent i Welfare Tech. 

Han var sammen med Welfare Tech og den danske innovationsplatform Patient@home på pletten sammen med en stribe af Welfare Techs medlemmer, som udstillede på Dansk Industries fællesstand. Blandt udstillerne kunne man bl.a. finde Gibotech, Icura, Falck, Imatis, Max Manus, Sekoia, Intelligent Systems, DoseSystem og Systematic, som præsenterede deres løsninger og fik en god snak med de besøgende.

- Sverige, Norge og Finland er sammenlignelige markeder med Danmark. Det vi gør herhjemme, bl.a. med Patient@home og digitaliserede løsninger i den kommunale pleje, burde man også kunne gøre andre steder i Norden med lige så stor succes. Det vil vi gerne fortælle om og dele vores erfaringer, om hvordan vi har grebet det an, siger Søren Møller Parmar-Sielemann.

Vi har her samlet nogle stemningsbilleder fra dagene og den danske fællesstand.   

- Vitalis er en messe med fokus på digitale løsninger, og det er tydeligt at mærke, at svenskerne kigger til Danmark for finde velfærdsteknologiske løsninger til deres sundhedssektor, siger Søren Møller Parmar-Sielemann.

Den danske ambassadør i Sverige, Ove Ullerup, besøger den danske fælles stand på Vitalis.

 

Patient@home viser fanen på Dansk Industri og Healthcare DENMARKs fællesstand, hvor besøgende kunne få en introduktion til det danske sundhedssystem, og hvordan vi i Danmark forsøger at holde ældre borgere længst muligt i eget hjem.

Professor Uffe K. Will fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet, der er forskningsleder i Patient@home, holder oplæg om resultanterne af Patient@home.

- Patient@home har vakt international opmærksomhed fra flere sider, og vi har set, at folk gerne vil kopiere det, vi har gjort i Patient@home. Det er forbundet med gode samarbejdsrelationer og netværksopbygning, som i sidste ende er til gavn for virksomhederne, der får nogle gode 'entry points' ind i de her lande. Det er noget af det, vi forsøger at opbygge i Norden, og noget vi har sat fokus på i videreførelsen af Patient@home, siger Søren Møller Parmar-Sielemann.

 

Kontakt

Søren_NY1.jpg

Søren Møller Parmar-Sielemann

Seniorkonsulent

Welfare Tech

Patient@home

T: +45 2932 7470

LinkedIn

Støttes af

Welfare Tech er finansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet, Syddansk Vækstforum og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WEB-Partnerlogo-580-x-50-px_DK.png