2017-08-28-Innovative-sanseteknologier-i-sundhedsvæsenet-.jpg

Innovative sanseteknologier i sundhedsvæsenet

Sanseteknologier vinder i stigende grad frem i sundhedssektoren, men hvilke trends og tendenser skal du følge med i, hvis du arbejder i sundhedsvæsenet, og hvad kommer vi til at arbejde med fremover? WHINN 2017 giver nogle af svarene på konferencen Innovative sanseteknologier, hvor du får udvidet din indsigt i nye sanseteknologier, og hvordan de kan anvendes i sundhedssektoren.

De to innovationsnetværk, Danish Sound og Welfare Tech – Innovationsnetværk for sundhed og velfærdsteknologi, sætter sammen fokus på, hvordan lyd og hørelse, lys og syn samt virtual reality kan anvendes i sammenhæng med sundhed, sygdom og velvære.

På WHINN 2017 inviterer netværkene til en konference, som belyser tendenserne inden for området og specifikt ser på teknologier, der påvirker eller bruger vores sanser. 

Sanseteknologier er i stigende grad på vej ind som anerkendte metoder i sundhedsvæsenet. Der sker i disse år en stor udvikling i de løsninger, der kommer på markedet, og der er en stigende efterspørgsel fra brugerne. 

- I dag bruger vi forskellige sanseteknologier til at øge trivsel hos medarbejderne og til at give demente og psykisk syge et rart miljø, der skaber en rolig atmosfære. Det kan reducere medicinforbruget hos patienterne og give bedre søvn og døgnrytme i det hele taget, siger Lene Vistisen, seniorkonsulent og netværksleder for Welfare Tech - Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi. 

Læs også Rapport: Sådan skaber sensorløsninger værdi i kommunerne 

På konferencen ’Innovative Sensory Technologies’ får du både viden om, hvordan man arbejder med sanseteknologi i Danmark og andre steder i verden, og du kan deltage i diskussionen om, hvilke muligheder det giver. Med nye muligheder er der også efterspørgsel på evidens og sikkerhed for at løsninger virker, og nye spørgsmål rejser sig i forhold til etik og brug af data. Blandt andet kan du høre om projektet ’Lyd & Sundhed’, hvor Danish Sound og Welfare Tech – Innovationsnetværk for sundhed og velfærdsteknologi  undersøger, hvordan musik påvirker demente borgeres søvn.   

Læs også Sensorer i sengen kvalificerer udredningen for demens

Internationalt anerkendte talere

En af keynote-talerne er Dr. Indre Viskontas, som arbejder med banebrydende anvendelse af ​​hjerneforskning til musik-træning. Med en baggrund som både kognitiv hjerneforsker og opera-sopran, og forsker i hvordan ​​hjerneforskning kan indgå i musikalsk træning ved San Francisco Conservatory of Music er Dr. Indre Viskontas en af de førende ekspert på området. Udover hendes arbejde som professionel sanger og lærer, har hun udgivet mere end 50 artikler, ligesom hun er med-vært på dokumentarserien ’Miracle Detectives’ på Oprah Winfrey Network og hendes populære science podcast, ’Inquiring Minds’, der har mere end 7 millioner downloads. Dr. Indre Viskontas samarbejder i øjeblikket med Science in Progress; en webserie om Virtual Reality. 

Hør Dr. Indre Viskontas nyeste podcast, Cadence - hvad musik fortæller os om sindet – som blev lanceret i begyndelsen af ​​2017.

Du finder information om program og øvrige talere her

Konferencen afholdes på engelsk og henvender sig til sundhedsprofessionelle, it-specialister, forretningsudviklere og andre med interesse for området. 

Besøg udstilling for innovative sanseteknologier

Vil du gerne høre mere om sanseteknologier og opleve de innovative løsninger og de kreative tanker bag dem, kan du besøge Welfare Tech fælles udstilling for innovative sanseteknologier på WHINN EXHIBITION. Her vil medlemmer af Welfare Tech demonstrere deres velfærdsløsninger for dig. Udstillingen er åben 10. og 11. oktober 2017, begge dage kl. 9:00 – 17:00. Du kan møde:

Onsdag den 12. oktober har vi planlagt en guidet tur, kl. 14:00 - 14:30, hvor du får særligt indblik i sensorløsningerne, og hvordan de bidrager til at skabe bedre livskvalitet for borgere, der har brug for pleje og støtte med fokus på lyd, lys og virtual reality.

Du finder link til tilmelding her på WHINNs officielle registreringsside.

For yderligere information

WHINN - Week of Health & INNovation - er en unik begivenhed, som i en og samme uge samler en vifte af konferencer, events, innovation og netværksaktiviteter inden for sundhed og innovation. I 2017 afholdes WHINN den 9. til 12. oktober i Odense og sætter særligt fokus på temaerne: Fremtidens hospitaler; Værdibaseret sundhed og pleje; og Digital sundhed. 

Welfare Tech er partner i WHINN, og du kan her se en oversigt over Welfare Techs aktiviteter under WHINN 2017.

Støttes af

Welfare Tech's aktiviteter er finansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet, Syddansk Vækstforum og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WEN-partnerlogo-580-x-65_DK.png