2017-02-20-Dansk-medicinhuskesystem-nomineret-til-tysk-start-up-pris.jpg

Dansk medicinhuskesystem nomineret til tysk start-up pris

DoseSystems medicinhuskesystem står allerede i mange danske hjem og plejehjem og hjælper ældre borgere med at huske at tage den rigtige medicin til tiden. Dét er et spændende koncept set med tyske øjne, og DoseSystem er derfor blandt de nominerede til årets Start Up Challenge i rammen af Altenpflege 2017-messen.

Danske DoseSystem er blandt 15 nominerede virksomheder til årets Start Up Challenge i forbindelse med Altenpflege-messen i Nürnberg. Med nomineringen følger ikke bare en gratis stand på det dedikerede innovationsområde ”aveneo”, men også fem præsentationer foran brancheeksperter, omfattende mediedækning og fem års VIP-adgang til messen.

Altenpflege foregår i år fra den 25. til den 27. april, og på de tre dage vil 27.000 fagpersoner og beslutningstagere møde op for at se markedsnyheder, få ny viden og styrke netværket. Med nomineringen får DoseSystem en unik platform til at udbrede kendskabet til virksomhedens medicinhuskesystem, som hjælper borgere og personale med at få taget den rigtige medicin til tiden.

Nomineringen kommer på det helt rigtige tidspunkt for DoseSystem, der i år har et strategisk fokus om at gå fra at være en veletableret dansk virksomhed inden for velfærdsteknologi til at stå på en international platform.

- Vi skal i 2017 skabe en eksportmodel, der kan sikre virksomhedens fremtidige vækst. Vi er derfor meget stolte af at være nomineret til årets Start Up ved Altenpflege 2017. Det tyske marked er et af de vigtige nye markeder i vores eksportindsats, og nomineringen vil øge vores profilering og tilstedeværelse i markedet, siger Casper Craggs, kommerciel direktør i DoseSystem.

Et sats på tyske distributører

Det er specielt synligheden over for tyske distributører af velfærdsteknologi på Altenpflege, som er værdifuld for DoseSystem. Virksomheden håber at kunne finde 2-3 distributører, der i første omgang tilsammen kan dække Tyskland geografisk. At en virksomhed som DoseSystem vælger at bruge distributører er ifølge Casper Craggs ganske naturligt:

- Det tyske marked er kæmpestort. Nogle mener, at op mod 5,9 mio. tyskere har brug for pleje i år 2050, og over 20 mio. tyskere er ældre end 60 år. Hvis en virksomhed med vores størrelse ikke skal knække nakken på markedet, er et samarbejde med tyske distributører den eneste vej. Alt andet tager for lang tid og er for dyrt, siger Casper Craggs.

Men før medicinhuskesystemet for alvor kan indtage det tyske marked, skal det tilpasses til den tyske plejesektors struktur. Grundlaget for DoseSystems succes i Danmark var en stor grad af brugerinvolvering og en aktiv indsats fra grundlæggeren Jesper K. Thomsens side for at inddrage de danske kommuner, så slutresultatet passede til deres behov, processer og struktur. Det samme skal ske i Tyskland, og samtidig skal de økonomiske gevinster tydeliggøres i en tysk kontekst. 

- I Danmark har vi en række sindssygt gode og veldokumenterede evalueringer og business case på vores løsninger. Men i Tyskland bliver nøgletallene udregnet anderledes, der er andre takster, og ofte er plejehjem og hjemmepleje organiseret i store kæder, som ikke nødvendigvis ser på de samme ting, som en plejehjemsleder i Danmark gør, siger Casper Craggs.

En førende messe inden for ældrepleje

Altenpflege er en af verdens førende messer inden for ældrepleje, som giver et overblik over aktuelle produkter, løsninger og boligkoncepter målrettet ældre mennesker. Messen samler indkøbere, eksperter og producenter fra hele Europa, herunder beslutningstagere inden for hjemme- og institutionelpleje i Tyskland.

- Messen passer virkelig godt i forhold til vores produkt, og Altenpfleges målgruppe er den helt rigtige for os. Jeg tror derfor også, at vi kan møde de rigtige leverandører på messen. For at understøtte indsatsen bruger vi også Udenrigsministeriet til at booke yderligere møder til os, mens vi er dernede, siger Casper Craggs.

Sidste år blev et andet Welfare Tech-medlem, Life-Partners, nomineret til en innovationspris på Altenpflege. Dermed er det andet år i træk, at dansk velfærdsteknologi indtager en central rolle på den tyske messe:

- Det er godt for alle danske velfærdsteknologivirksomheder, at DoseSystem er nomineret på Altenpflege, fordi det hjælper med at brande danske løsninger som innovative, digitale og brugercentrerede. DoseSystem er også en inspiration for andre virksomheder, som søger ud. I Welfare Tech oplever vi stor tilslutning til vores initiativer rettet mod England, Norge og Tyskland. Her søger man også nye måder at leve et trygt og selvstændigt liv hjulpet af velfærdsteknologi, siger Christian Graversen, administrerende direktør i Welfare Tech.

Læs også Kom tæt på den tyske ældrepleje til Altenpflege 2017 

Læs også Life-Manager-app vinder Innovationsprisen Altenpflege 2016 

DoseSystem er medlem af Welfare Tech.

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png