2017-01-19-Velfærdsteknologi-gør-udviklingshæmmede-trygge.jpg

Velfærdsteknologi gør udviklingshæmmede trygge

Del med dit netværk:

En ny, landsdækkende undersøgelse fra Socialt Udviklingscenter SUS viser, at social it og velfærdsteknologi højner livskvaliteten for udviklingshæmmede borgere. I undersøgelsen svarer 85 %, at den dansk-udviklede kommunikationsplatform IBG gør borgernes hverdag mere tryg og forudsigelig.

Bedre livskvalitet, tryghed og selvstændighed er nogle af de fordele, som udviklingshæmmede borgere oplever, når de bruger den interaktive kommunikationsplatform IBG. Det viser en undersøgelse, som Socialt Udviklingscenter SUS har foretaget.

Udviklingscenteret har set på, hvordan kommunikationsplatformen påvirker livet på mere end 100 bo- og dagtilbud for fysisk og kognitivt udviklingshæmmede mennesker. 172 ansatte inden for socialområdet, der dagligt anvender IBG, har svaret på undersøgelsen.

  • 67 % svarer, at IBG har givet udviklingshæmmede borgere bedre livskvalitet
  • 85 % svarer, at de udviklingshæmmede borgeres hverdag er blevet mere tryg
  • 75 % svarer, at de udviklingshæmmede borgere er blevet mere selvhjulpne
  • 73 % svarer, at de udviklingshæmmede borgere er blevet mere informationssøgende

Livskvalitet og kontrol over eget liv

IBG er udviklet af Welfare Tech-medlemmet ProReact. Det er en interaktiv kommunikationsplatform, der indeholder dagligdagens vigtigste informationer som tjenesteplan, madplan, nyheder, booking af ressourcer, møder, fotogalleri og meget mere på en overskuelig skærmmenu. Borgere og personale tilgår systemet med personlige profiler og betjener IBG via egne smartphones eller berøringsfølsomme storskærme.

- Med IBG bliver det nemmere at engagere sig i de ting, der foregår på bo- eller dagtilbuddet. Samtidig har borgerne mulighed for at interagere aktivt med touchskærmen og fx booke billardbordet eller komme med forslag til aktiviteter, siger Jesper Karlberg, direktør i ProReact.

Mere tid til det pædagogiske arbejde

Undersøgelsen dokumenterer også en række fordele for personalet, som oplever bedre kvalitet i arbejdslivet og det pædagogiske arbejde:

  • 75 % svarer, at IBG har en positiv effekt på det pædagogiske arbejde
  • 70 % svarer, at IBG forbedrer arbejdsgange og planlægning

Samtidig sparer personalet tid. Undersøgelsen viser, at IBG giver en årlig tidsbesparelse på minimum 171 timer pr. afdeling blandt andet, fordi det er muligt at forenkle og genbruge data i et brugervenligt it-miljø.

IBG anvendes også på andre områder som fx plejehjem, og ProReact forventer at eksportere platformen i løbet af 2017.

Download rapporten fra Socialt Udviklingscenter SUS

Se en video om IBG:

Læs mere om ProReact her.

Kilde: Pressemeddelelse

Støttes af

Welfare Tech er finansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet, Syddansk Vækstforum og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WEB-Partnerlogo-580-x-50-px_DK.png