• Forside >
  • Nyheder >
  • Verdensnyhed øger livskvaliteten hos mennesker med søvnapnø
2017-07-11-Verdensnyhed-øger-livskvaliteten-hos-mennesker-med-søvnapnø-.jpg

Verdensnyhed øger livskvaliteten hos mennesker med søvnapnø

Et lille apparat i lommestørrelse og en smartphone-app revolutionerer CPAP-oplevelsen for mennesker med søvnapnø – også under ferier, hvor den traditionelle luftgivende CPAP-maske ofte efterlades hjemme. Det giver bedre søvn og fastholdeler behandlingen af søvnapnøen.

Søvnapnø er en sygdom, som indebærer kortere eller længere pauser i vejrtrækningen, når man sover. Det medfører utallige opvågninger i løbet af natten pga. manglende luft i lungerne og fører til øget træthed, dårlig hukommelse, nedsat arbejdskapacitet og måske forhøjet blodtryk. Ja, for nogen er trætheden så udtalt, at de falder i søvn på arbejdspladsen eller i bilen, og derved skaber farlige situationer for sig selv og andre. 

Det anslås, at ca. 4% af alle mænd og 2% af alle kvinder i alderen 30 til 79 år lider af søvnapnø, svarende til godt 100.000 danskere (kilde, www.sovnapno.dk). Af dem får op mod 60.000 behandling i form af en såkaldt CPAP-maske (Continuous Positive Airways Pressure maske), som bæres om natten og via et apparat tilføjer luft med lidt overtryk, hvorved vejrtrækningspauserne forhindres. 

Der findes i dag et stort udvalg af effektive og komfortable CPAP-masker, men for mange er de uhandy, særligt her i ferieperioden, når rejselysten er stor.  

- Jeg tager ikke mit apparat med på rejser. Det er simpelthen for stort og klodset, siger Inge Borre, pensioneret skolelære.

Det gør ResMed Maribo nu op med! Med lanceringen af verdens mindste CPAP-apparat, AirMini™, som ikke er større end det kan ligge i lommen, kan mennesker med søvnapnø nu snildt tage deres CPAP-apparat med på ferien, og derved sikre sig en god søvn. 

- Vi har store forventninger til den nye AirMini og regner med, at den vil få stor betydning for alle CPAP-brugere. Men især folk, der rejser meget, vil have meget gavn af AirMini, der er let og fylder meget lidt i bagagen. Mange har tidligere undværet deres CPAP-apparat på rejser, fordi det fylder for meget. Det er meget uhensigtsmæssigt at afbryde behandlingen, da patienten på den måde udsætter sig selv for øget risiko for andre kroniske sygdomme som hjertekarsygdomme og diabetes, siger Mette Toxværd Larsen, CEO ResMed Maribo, Danmark.

Læs også Døgnrytmelys forbedrer ældre og dementes søvn

Halvdelen af alle CPAP-brugere tager ikke deres apparat med, når de rejser. Det betyder, at de afbryder deres behandling og udsætter sig selv for de kroniske bivirkninger, der er ved søvnapnø, som fx type 2 diabetes og hjerte-kar-sygdomme. De holder op med at trække vejret gentagne gange i løbet af natten og skifter ubevidst mellem momentan kvælning under søvn og stødvis opvågning for at trække vejret. 

- Med AirMini har ResMed redefineret markedet for CPAP, og vi fortsætter med at give patienterne ro i sindet, fordi de kan stole på, at de altid kan få kvalitetsbehandling og samtidig følge deres behandlingsresultater, uanset hvor de befinder sig, siger Mick Farrell, CEO, ResMed.

AirMinis komfort og brugervenlighed giver patienterne flere fordele: Det er nemt at have med på farten og brugerne kan selv let tilpasse masken. En smartphone app (til iOS og Android) giver mulighed for at tænde og slukke, ændre indstillinger og følge egne natlige brugerdata. Sidstnævnte har vist sig at øge komplians og helbredsmæssige resultater. Og fugtfiltre i maskens slange kan opfange varmen i patientens udånding og dermed genanvende fugten, hvilket maksimerer patientens komfort og lyst til at bruge apparatet.

For yderligere information

Du kan finde flere oplysninger om ResMeds AirMini på hjemmesiden: resmedmaribo.dk 

Eller kontakte Mette Toxværd Larsen, CEO, ResMed Maribo, T. +45 5475 7549, mette.toxvaerdlarsen@resmedmaribo.dk eller Pernille Homøe Sloth, Marketing Manager, ResMed Maribo, T.+45 2251 1748 pernille.homoesloth@resmedmaribo.dk 

ResMed Maribo er i dag del af det amerikanske ResMed, der er globalt førende inden for connected care med mere end 2 millioner mennesker verden over koblet op på telemonitorerede behandling og 5.000 medarbejdere dedikeret til at skabe medicoteknisk udstyr, som forbedrer patienters livskvalitet, reducerer antallet af personer med kroniske lidelser og nedsætter sundhedsudgifterne i mere end 100 lande.

Læs også Opkøb af velfærdsteknologi er sundt

ResMed Maribo er medlem af Welfare Tech - læs mere

 

 

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png