2017-06-09-Prøv-Virtual-Reality-på-Folkemødet-.jpg

Prøv Virtual Reality på Folkemødet

Virtual Reality (VR) er mere end sjov underholdning. Det er i dag også et værktøj til udvikling og træning i sundhedssektoren – for læger og sygeplejersker, og patienterne selv, når de skal genoptrænes efter sygdom.

Folkemødet 2017 kan du opleve nogle af de mange nye Virtual Reality-løsninger, der tages i brug på hospitaler og i plejesektoren. Kom og prøv dem selv på egen krop, når innovationsnetværkene, Welfare Tech Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi og Danish Sound Innovation, præsenterer de nye strømninger og muligheder. 

Det er torsdag den 15. juni 2017 kl. 17:00 og lørdag den 17. juni 2017, kl. 14:00
Innovationsnetværkenes teltplads, A35, Danchelles Anlæg.

Torsdag den 15. juni, kl. 17:00  

Bliv ét med musikvideoen
Dyk ned i den virtuelle verden og dans med den islandske sangerinde Björk på bunden af havet i musikvideoen Notget fra albummet Vulnicura.

- Den virtuelle virkelighed er et teater, der fanger det følelsesmæssige landskab, sagde Björk, da hun i maj præsenterede videoen og sit digitale VR-univers i Los Angeles. 

Stå midt i bombardementet af København i 1807
Er du historieinteresseret kan du komme lige ind i hjertet af de dramatiske begivenheder, som udspillede sig ved Vor Frue Kirke under terrorbombningen af København i 1807. Kirken blev ramt og brændte ned til grunden mens en storbrand bredte sig til universitetet og Rundetårn. Brug din telefon til at lytte dig omkring i 3D.

Lørdag den 17. juni, kl. 14:00

Få førstehjælpsundervisning med Thure Lindhardt i virtual reality
Forening Børneliv har sammen med et kreativt hold af dygtige skuespillere, heriblandt Thure Lindhardt, filmproducenter og lægefaglige eksperter har skabt tre VR-film til undervisning i livsreddende førstehjælp. Filmene er udviklet til lærere og pædagoger, der arbejder med børn, og træner de mest akutte skolegårds-scenarier, hvor børn er kommet til skade – og hvor der skal handles hurtigt. 

Tag en meditativ VR-rejse - smertereducerende mindfullness 
Forsøg med beroligende VR-oplevelser på amerikanske hospitaler med smertereducering og medicin-nedtrapning har allerede skabt lovende resultater. På denne meditative rejse henføres du til et andet univers gennem VR-briller og høretelefoner, som har vist sig at hjælpe patienter til at fokusere mindre på aktuelle smerter.

Hvordan opleves verden med et høreapparat?
VR-teknologier kan hjælpe os med at forstå, hvordan det er at leve med et handicap. Med denne VR-teknologi fra Oticon kan du opleve, hvad forskellen er på at have et høreapparat og ikke have et høreapparat. 

Se verden gennem dyrenes øjne
Denne prisvindende VR-oplevelse giver dig et fascinerende indblik i dyrenes verden. Fornem og se selv, hvordan verden og omgivelserne ser ud for en ‘myg’, ‘guldsmed’, ‘frø’ eller ‘ugle’.

Teknologierne vises i samarbejde med CopenX, Kanda, Awe, Molamil, Oticon, Samsung og B&O Play.

Paneldebat om Virtual Reality og musik – fra underholdning til behandling 

Du kan også deltage i en debat om Virtual Reality og musik – fra underholdning til behandling, hvor førende eksperter på området vil præsentere de nyeste eksempler på VR i sundhedsvæsenet og debattere de mange muligheder og etiske overvejelser vi bør gøre os, når vi manipulerer med ”virkeligheden”. 

Virtual Reality og musik – fra underholdning til behandling 
Tid: Lørdag den 17. juni 2017, kl. 14:00 
Sted: Innovationsnetværkenes teltplads, A35, Danchelles Anlæg

Med i debatpanelet er:

  • Gorm Greisen, formand for Det Etiske Råd og overlæge dr.med. ved Rigshospitalets neonatalklinik
  • Lars Konge, overlæge, forskningsleder og professor på Rigshospitalets Simulationscenter
  • Kristian Emil Andreasen, direktør for Kanda ApS, et AR/VR studio, som skaber interaktive oplevelser og læring
  • Jan Larsen, professor og ph.d. ved DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet og direktør for Danish Sound.  
  • Moderator: Therkel Sand Therkelsen, stifter af CopenX.

Læs også Virtual Reality står foran et gennembrud i sundhedsvæsenet

Debatten er arrangeret af innovationsnetværkene Welfare Tech Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi og Danish Sound Innovation i samarbejde med CopenX, Kanda, AWE, Molamil, Oticon, Samsung og B&O Play.

Om Virtual Reality (VR)

VR er en computerskabt illusion i form at real-time eller animerede billeder, lyd og grafik, som gengiver en parallelverden via et par VR-briller, der omslutter ens synsfelt, så man kun oplever den virtuelle verden. VR kendes fra spilverdenen, hvor man kan blive ét med spiluniverset.  

Om Augmented reality (AR)

AR er computergenerede billeder, lyd og anden grafik, som lægges oven på den faktiske virkelighed. AR kendes fra Pokémon GO, hvor man via sin telefon kan se Pokémon figurer i den virkelige verden. 

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png