2017 06 07 Vindere af konkurrenceCareWare.jpg (1)

Tre vindere kåret til årets CareWare-Next i Århus

Den 7. juni 2017 uddelte Aarhus Kommune og CareWare-Next to vinderpriser og en særpris i den årlige konkurrence om udvikling af ny velfærdsteknologi. Dommerpanelets begrundelse for de 3 vinder-produkter: De øger brugernes selvstændighed og livskvalitet og er generelt til gavn for samfundet.

Turbo på udvikling af velfærdsteknologi

Konkurrencen CareWare-Next er nu afholdt for femte gang og 3 glade vindere er fundet. Formålet med konkurrencen er at skubbe positivt til det danske vækstlag for sundheds- og velfærdsteknologi.

- Der bliver født flere og flere ideer og iværksættere, fordi CareWare involverer hele økosystemet aktivt. Det er lige fra borgerne og de studerende til forskere og virksomheder. Niveauet stiger desuden år for år, og vi har med CareWare i Aarhus formået at sætte en enormt positiv udvikling i gang til gavn for alle danskeres livskvalitet og samfundsøkonomien. CareWare er offentligt-privat innovation, når det er bedst, siger Ivan Kjær Lauridsen, velfærdsteknologichef ved Center for Frihedsteknologi, Aarhus Kommune.

Idéprisen

CrossWalker: Et træningsredskab, der understøtter og træner gangfunktionen. Med CrossWalker bruger man kroppens naturlige bevægemønster, hvor man svinger med armene og roterer i ryggen. På den måde trænes overkroppen også, og balance og koordinering styrkes.

- I dommerpanelet lagde vi især vægt på, at CrossWalker understøtter og forlænger træningsindsatsen hos fysioterapeuten, så borgeren ved selvtræning udvikler gangfunktionen, i stedet for at afvikle den. Det er produkter som CrossWalker, der giver Danmark en førende position indenfor velfærdsteknologi, siger blandt andet Christian Graversen fra Welfare Tech, som var med i dommerpanelet.

Iværksætterprisen

OSAA med IV-GO: IV-GO er et bærbart drop til erstatning for et traditionelt drop på stativ. IV-Go bæres på skrå over kroppen som en taske. IV-GO har erfaret gennem test, at patienter føler sig mindre syge med et bærbart drop. Forventningen er derfor, at patienter kommer hurtigere ud ad sengen.  

- I dommerpanelet vil vi beskrive IV-GO som ægte frihedsteknologi - både under behandlingsforløb og under rehabilitering. Som dommere vurderer vi, at produktet har enormt potentiale nationalt og internationalt, både for sygehuse og hjemmeplejen, udtaler Christian Graversen fra Welfare Tech.

Særprisen

Særprisen gik til aarhusianske Sarita PearlSarita Pearl er et smykke, brugeren bærer på kroppen som en broche eller et badge. Smykket har indbygget GPS og falddetektion, og ved fald tilkaldes automatisk hjælp. Smykkets overflade fungerer desuden som en stor kaldeknap, der aktiveres ved berøring og gør det muligt for brugeren at kommunikere med hjælpere. 

- For uddeling af særprisen har vi især lagt vægt på det forebyggende aspekt, da Sarita Pearl indsamler data og kan registrere nedsat bevægelighed over tid. Derudover er det også vigtigt at fremhæve, at smykket designmæssigt kan tilpasses den enkeltes behov, og at pårørende og naboer kan fungere som hjælpere. Og så er produktet prisbilligt og inden for rækkevidde for mange privatpersoner, siger Christian Graversen, administrerende direktør for Welfare Tech.

Blåstempling af løsninger og døråbner

Udover at vinde en pris, giver konkurrencen de 3 vindere og blåstempling af løsningen. Den åbner effektivt døre til blandt andet investering og samarbejder med det offentlige, 3 måneders gratis plads i StartupLab i INCUBA Science Park i Aarhus og adgang til Mentornetværk og eventuelt samarbejdspartnere andre steder i landet.

Dertil får de 3 vindere et års kompetent sparring fra konkurrencens dommere på vejen til det danske og internationale marked for velfærds- og sundhedsteknologi

Kontakt

 • Idéprisen, CrossWalker, fysioterapeut Birgitte Vangsgaard, T. +45 4042 9845
 • Iværksætterprisen, IV-GO, OSAA, Ahmed Hessam, T. +45 3184 2398
 • Særprisen, Sarita Pearl, Nikolaj Nielsen, T. +45 2650 4404

Læs mere om de nominerede i konkurrencen

Dommerpanelet

 • Ivan Kjær Lauridsen, velfærdsteknologichef, Center for Frihedsteknologi, Aarhus Kommune
 • Preben Mejer, iværksætter og innovations-ikon
 • Klaus Veng, Project Manager og CEO, EMENTO A/S, patientkommunikation
 • Christian Graversen, adm. direktør og CEO, Welfare Tech
 • Simon Skafdrup, Founding Partner og CEO, baggrund i industrielt design, rådgiver og investor
 • Bo Sejer Frandsen, adm. direktør, it-iværksætter, innovation og strategi
 • Otto Bjerg Hausgaard, Investment Manager e-health og sundhedsteknologi, investor
 • Kresten Nørgaard Christensen, direktør, serieiværksætter, ejerledelse og mentoring

 

Foto: Sussi Bianco fra Konsulenthuset Sussi Bianco

Link til kilde

Århus Kommune er medlem af Welfare Tech.

 

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png