• Forside >
  • Nyheder >
  • Danske virksomheder gør sig klar til eksportfremstød i Tyskland
2017-03-06-Danske virksomheder gør sig klar til eksportfremstød i Tyskland.jpg

Danske virksomheder gør sig klar til eksportfremstød i Tyskland

Del med dit netværk:

Det danske hold til årets Altenpflege-messe i Tyskland er ved at tage form, og forberedelserne er i fuld gang. I år kan de danske deltagere tage del i den store innovationsstand, Aveneo, hvor også Start Up Challenge-deltagerne udstiller. Welfare Tech Innovationsnetværk arrangerer en delegation til messen og holdt informationsmøde i Odense.

Dansk velfærdsteknologi møder stor opmærksomhed i udlandet. Det gælder også i Tyskland, hvor en ny plejelov har øget interessen for teknologier, som kan effektivisere pasningen og plejen af ældre. Qua den danske samarbejdsmodel, hvor løsninger typisk udvikles i tæt samarbejde med borger og fagprofessionelle, er de danske løsninger ofte en armslængde foran mange udenlandske løsninger. Løsningerne adresserer ganske enkelt reelle behov, og er ofte selv under udviklingen blevet teste og tilpasset, så de ikke går på kompromis med brugervenlighed, omsorg og livskvalitet for den enkelte.

I april drager en dansk delegation til Altenpflege i Nürnberg; Europas største og en af verdens førende fagmesser inden for ældrepleje. Her vil virksomhederne præsentere et udsnit af de danske løsninger og sammen stå bag et eksportfremstød for danske kompetencer. Delegationen foregår i regi af Welfare Tech Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi og bliver arrangeret af Teknologisk Institut i samarbejde med Eksportrådet i München. 

Læs mere om Altenpflege i Nürnberg, 25. – 27. april 2017 

Nächste Station Nürnberg!

Som optakt til messen holdt Welfare Tech i et informationsmøde, den 24. februar i Odense. Her fik deltagerne fra delegationen og virksomheder, som udstiller på Altenpflege, et indblik i hovedtemaerne på messen og mulighederne for netværk og mediedækning. 

- Vi har netop åbnet vores første datterselskab i Tyskland, og derfor er det selvfølgelig rigtig vigtigt for os at komme ud til de tyske kunder. Der er mange messer i Tyskland, men for os er Altenpflege dér, hvor de tyske kunder kommer. Vi har selv booket en stand, men også fået plads på Aveneo-standen sammen med eksportrådet og de andre danske virksomheder, sagde Jane Maindal, markedsudviklingschef i Vendlet, og fortsatte: 

- Der er god synergi i at være repræsenteret sammen med de andre danske innovationsvirksomheder. Vi gør meget ud af at fastholde vores danske identitet på det tyske marked, fordi vi oplever, at tyskerne har positive associationer til Danmark og danske produkter.

Dansk velfærdsteknologi nomineres 

Blandt virksomhederne, der skal med på delegationen er også DoseSystem fra Espergærde. De er med deres medicinhuskesystem udpeget som én af i alt 15 nominerede virksomheder til årets Start Up Challenge. Prisen uddeles af en jury og besøgende på messen, som undervejs kan give deres stemme til, hvem de synes skal vinde prisen.  

Læs også Dansk medicinhuskesystem nomineret til tysk start-up pris

Casper Craggs, Chief Commercial Officer i DoseSystem, præsenterede, hvilke overvejelser DoseSystem har gjort sig i forbindelse med deres valg af eksportlande og deltagelse på Altenpflege 2017. 

Fælles eksportfremstød

Som tidligere år tilbyder Eksportrådet i München assistance til de danske virksomheder, som deltager på Altenpflege. I år foregår det via et samarbejde med Thomas Bade fra Institute für Universal Design, som giver virksomhederne mulighed for at få udstillingsplads og ’speaker slot’ på den store innovationsstand, Aveneo. Standen er centralt placeret i Hal 1, lige ved siden af Start Up Challenge-udstillerne og loungeområdet. Der arrangeres også netværksevent og pr-dækning af den danske deltagelse under hele besøget. 

Thomas Bade kunne på informationsmødet fortælle, at arrangørerne forventer flere end 30.000 besøgende og mere end 650 udstiller. Altenpflege 2017 er inddelt i fire udstillingsområder: Indretning og teknik (hal 1), Pleje, terapi og uddannelse, IT og ledelse, Ernæring, tekstiler og hygiejne, mens de tematiske fokusområder i Tyskland netop nu er:

  • Digital care – digitalisering af ældreplejen
  • Living in residential districts – boliger og kvarterer, der er tænkt til at håndtere ældrepleje 
  • Dimension dementia – hvordan organiserer og diagnosticerer vi demens på hospitaler, og hvordan kan systemer hjælpe til sammenhængende forløb
  • Smart Cities – living labs i byerne

- Ropox tilbyder innovative velfærdsteknologiske løsninger indenfor baderum til det tyske marked. Plejehjemmene er vores vigtigste målgruppe, hvorfor vi har valgt at udstille på Altenpflege. Samarbejdet mellem ambassaden og muligheden for at blive en del af Aveneo-standen gør, at vi som udstillere vil opnå en større eksponering. Aveneo-standen fokuserer på innovative løsninger, og jeg er overbevist om, at dette koncept vil resultere i øget aktivitet og interesse fra alle som besøger messen, sagde Henrik Olsen, Area Manager Europa, Ropox.

Delegationen til Altenpflege 2017 foregår den 25. til den 27. april og arrangeres af Teknologisk Institut og Eksportrådet i München i regi af Welfare Tech Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi.

Er du interesseret i at høre mere om turen og dine muligheder for at deltage kan du kontakte:

Anders Lyck Fogh-Schultz, seniorkonsulent, Teknologisk Institut - Center for Velfærds- og Interaktionsteknologi, T: +45 7220 3187, alfs@teknologisk.dk.

Vendlet, DoseSystem og Teknologisk Institut er medlem af Welfare Tech.

Støttes af

Welfare Tech er finansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet, Syddansk Vækstforum og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WEB-Partnerlogo-580-x-50-px_DK.png