2017-11-22 Ansvaret for at skabe en digital fremtid_Social Digital.jpg

Ansvaret for at skabe en digital fremtid er fælles

Hvordan ser fremtidens digitale muligheder ud for mennesker med handicap og social udsathed? Hvorfor er det vigtigt at inddrage brugerne i den udvikling? Og hvordan forankrer vi de nye teknologier, så de bliver levedygtige?

En digital fremtid skal også være inkluderende, social og økonomisk bæredygtig. Og netop det er omdrejningspunktet for konferencen Fælles Digital Fremtid, som Social Digital står bag i samarbejde med Welfare Tech. Konferencen afholdes onsdag den 17. januar 2018 hos Syddansk Sundhedsinnovation i Odense.

- Vi tror på, at fremtidens digitale løsninger på socialområdet skal udvikles sammen med de potentielle brugere. Hvis vi glemmer brugerne, er det let at overse de vigtigste behov, som en løsning skal imødekomme; nemlig brugernes, siger Kasper Nizam, direktør i Social Digital.

Fælles Digital Fremtid sætter fokus på tre grundlæggende temaer

Konferencen har fokus på tre temaer, der tager udgangspunkt i sociale, digitale løsninger, og som er grundlæggende for at skabe social forandring med digitale løsninger. De tre temaer er:

  • Hvordan designer man digitale løsninger til og med mennesker med særlige behov?
  • Hvor ser udviklingen af fremtidens digitale løsninger, som skaber sociale forbedringer, ud?
  • Hvad skal der til for at sikre, at kommuner, NGO’er og virksomheder kan forankre digitale løsninger, så de er organisatorisk og økonomisk levedygtige?

- Et andet område i udviklingsprocessen, som vi gerne vil slå et slag for, er forankringen af de digitale projekter. Alt for mange projekter bliver udviklet uden en gennemarbejdet strategi  for, hvordan løsningen skal leve videre, når projektetperioden er udløbet, fortsætter Kasper Nizam.

- Der har manglet en konference, som sætter fokus på potentialerne for borgerrettede digitale løsninger. Vi kaster lys på, hvordan for eksempel kommuner og NGO’er kan lykkedes med at skabe digitale løsninger med stor brugerværdi,  innovationshøjde og en solid forankring. Vi prøver kræfter med et involverende og intensivt konferenceformat, hvor deltagerne får mange kvalificerede input og lejlighed til selv at bidrage. Vi håber, at det vil blive taget godt imod,” slutter Kasper Nizam.

Konferencen er især for beslutningstagere eller fagpersoner i kommunalt og regionalt regi samt i fonde, NGO’er og interesseorganisationer. Virksomheder med interesse i digitale løsninger på socialområdet vil helt sikkert også få udbytte af at deltage.


Læs mere, køb din billet og se programmet her

Oplev inspirerende oplægsholdere

På konferencen vil deltagerne opleve oplæg fra bl.a.:

  • Thorkild Olesen, formand i Danske Handicaporganisationer
  • Andreas Hjorth Frederiksen, projektdirektør i Mandag Morgen (pr. 01.12.17) og tidl. programchef i Egmont Fonden
  • Susanna Laurin, CEO i svenske Funka og ekspert i EUs kommende webdirektiv med nye krav til digital tilgængelighed
  • Morten Hjelholt, forsker og associate professor på IT-Universitetet
  • Anders Justian, designchef i Social Digital

….og mange flere.

Følg Social Digital på Facebook og bliv opdateret om bl.a. nyt fra konferencen eller besøg Social Digitals hjemmeside og læs mere om konferencen.

Foto: Ulrik Jantzen

Kontakt

Kristine Kornum

Projektleder

Social Digital

M: +45 3091 9260

Download vCard

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png