2017-11-01-App-støtter-nedtrapning-af-antidepressiv-medicin-.jpg

App støtter nedtrapning af antidepressiv medicin

En gruppe af Psykiatriens hverdagstestere har testet appen BetterOff – et hjælpeværktøj til at registrere symptomer ved nedtrapning af antidepressiv medicin.

BetterOff er en app, som hjælper brugere af antidepressiv medicin i den ofte svære nedtrapningsperiode. Med appen ved hånden kan brugerne løbende registrere deres symptomer og sværhedsgrad samt tilføje egne noter. De får derved et overblik over og forståelse for deres eget nedtrapningsforløb.

- Det er beroligende, så man ved, hvad man måske går ind til. Det gav mig ikke angst eller overdreven opmærksomhed på kroppen. Det gør, at man ikke bliver så freaket ud, når man står midt i det (symptomerne, red.), lyder det fra en af Psykiatriens hverdagstestere, som netop har teste appen. 

  Psykiatriens hverdagstestere er et landsdækkende testpanel af sindslidende og pårørende, som er med til at teste og medudvikle nye velfærdsløsninger. Over en fire ugers periode har hverdagstesterne afprøvet BetterOff og registreret deres symptomer i appen. Formålet var at se, om appen fungerer som forventet, og hvilken betydning den har for brugerne.

Med hverdagstesternes feedback har virksomheden bag appen, BetterOff, fået en værdifuld indsigt målgruppens særlige behov og ønsker og mulighed for løbende at kvalificere deres udviklingsproces.  

Flere af hverdagstesterne fremhæver særligt, at selve ideen med appen er rigtig god, da der ikke findes lignende løsninger på markedet – hverken i papirform, digitalt eller på anden vis. De betegner appen som et brugbart redskab, da den giver indsigt i deres egen udvikling. Den kan derfor også med fordel anvendes sammen med en læge under et nedtrapningsforløb.  

Plads til forbedringer

Overordnet set har appen fungeret som forventet, men hverdagstesterne efterspørger nogle tekniske tilpasninger og videreudvikling på enkelte elementer i appen, før den opfylde sit fulde potentiale. 

Hverdagstesterne savner fx et bedre visuelt overblik over de registrerede symptomer. Det kan være med til at give brugeren et mere sammenhængende billede af deres egen udvikling. 

Se testrapporten (PDF)

Link til kilde

Foto: Pixabay.

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png