• Forside >
  • Nyheder >
  • App giver bedre kommunikation i behandlingen af børn med diabetes
2018-04-16 App giver bedre kommunikation i behandlingen af børn med diabetes.jpg

App giver bedre kommunikation i behandlingen af børn med diabetes

For lidt kommunikation mellem sygehus, kommune og patient kan føre til, at patienter og påhørende føler sig tabte i systemet. Det skal appen 'Mit Sygehus' hjælpe mod.

Det kan være en udfordring for både patienter, pårørende og behandlere, når et behandlingsforløb går på tværs af sygehus og kommune. Især kommunikation og overlevering af oplysninger kan være vanskelig for alle parter. Det skyldes ikke modvilje, men derimod mangel på tekniske løsninger, som kan gøre kommunikationen enkel og effektiv. Derfor har CoLab Odense, Center for Innovativ Medicinsk Teknologi, H.C. Andersen Børnehospital på OUH, Svendborg Kommune og virksomheden MedWare indgået et samarbejde om at videreudvikle en app, der kan sørge for nem kommunikation på tværs af sektorerne.

I Region Syddanmark kan patienter kommunikere med sundhedspersonalet gennem appen ’Mit Sygehus’. Det igangværende projekt har nu videreudviklet appen, så også kommunen kan indgå i kommunikationen. Hermed kan både sygehus, kommune og patient kommunikere med hinanden via appen uden risiko for, at følsomme personoplysninger kommer i de forkerte hænder. Det giver patienten en lettilgængelig kommunikationsplatform, hvor alle behandlere kan kontaktes samtidig. På den måde går der ikke information tabt mellem sygehus og kommune. Som en del af projektet er der også udviklet en app til de udkørende sundhedsplejersker, som hermed altid har adgang til kommunikation og oplysninger.

Videreudviklingen af ’Mit Sygehus’ forventes at hjælpe patienter og påhørende til bedre kommunikation og et mere sammenhængende forløb, så de ikke føler sig tabte i behandlingssystemet.

Læs mere om appen ’Mit Sygehus’ eller hent den gratis her

I første omgang afprøves løsningen i tværsektorielle behandlingsforløb for børn med diabetes, der behandles ved H.C. Andersen Børnehospital og Svendborg Kommune. Senere forventes løsningen benyttet i flere andre tværsektorielle behandlingsforløb.

Projektet er finansieret af midler fra Aktivitetspuljen og løber frem til september 2018.

Svendborg Kommune, OUH og Region Syddanmark er medlem af Welfare Tech.

Foto: Pixabay.com

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png