• Forside >
  • Nyheder >
  • Monsenso finder vej gennem nåleøjet til nyt internationalt forskningsprojekt
2018-04-24 Monsenso finder vej gennem nåleøjet til nyt internationalt forskningsprojekt.jpg

Monsenso finder vej gennem nåleøjet til nyt internationalt forskningsprojekt

Når dansk teknologi finder vejen gennem nåleøjet til et stort internationalt forskningsprojekt fra Horizon 2020, er det en bedrift i sig selv.

EU-programmet Horizon 2020 er et af verdens største programmer for forskning og innovation. Monsenso er med deres mHealth-løsning nu kommet med i forskningsprojektet R-LiNK, et nyt forskningsprojekt til optimering af effekten af lithiumbehandling.

Forskningsprojektet R-LiNK skal give en mere komplet forståelse af effekten af at tage litium, samt øvrige reaktioner knyttet til præparatet. Som en del af studiet vil Monsensos mHealth (mobilbaseret sundhedsløsning, red.) blive benyttet af 300 deltagere fra 15 psykiatriske centre i hele Europa. Løsningen skal forbedre indtagelsen af medicin og gøre det nemmere for patienterne.

- Den enkelte patients efterlevelse af den ordinerede behandling er nøglen til at opnå en effektiv behandling af psykiske lidelser. Vores mHealth løsning bidrager til efterlevelse af den ordinerede behandling ved at stille en ukompliceret og personaliseret selvmonitorering til rådighed, som samtidig inkluderer medicinsk registrering samt påmindelser og opfordring til patienten om at tage sin medicin, siger Thomas Lethenborg, CEO i Monsenso.

Læs også mHealth løsning implementeres bredt i psykiatrien                 

Fremtidens sundhedsteknologier

Ny teknologi giver nye muligheder i fremtiden for patienter med psykiske sygdomme og lidelser. Den mobilbaserede sundhedsløsning fra Monsenso kan bl.a. monitorere og støtte patienters adfærd og medicinske indtag.

- Mobilbaserede sundhedsteknologier kan give ny viden om behandlingen af psykiske sygdomme og lidelser, og brugen af mobiltelefoner kan samtidig tilvejebringe vigtige nye biomarkører i forhold til affektive lidelser, siger professor Lars Kessing fra Psykiatrisk Center København, Region Hovedstadens Psykiatri, og Københavns Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Fund fra studiet vil bl.a kunne bidrage til at forebygge og reducere unødvendige bivirkninger knyttet til lithiumbehandling, såvel som behandling uden overordnet effekt. Monsenso er på nuværende tidspunkt involveret i mere end ti forskningsprojekter inden for psykisk sygdom og affektive lidelser i Danmark og i Europa.

Fakta om lithium

Litium er den mest anvendte medicinske behandling til patienter med bipolare lidelser. Der er stor variation i patienternes respons på lithiumbehandlingen. Denne variation gør det vanskeligt for klinikere at forudse, hvordan den enkelte patient vil reagere på at få ordineret lithium.

For mere information om Monsenso kontakt Helen Chen, marketing, T. +45 2129 8827, chen@monsenso.com

Læs mere om tilskud til forskning og innovation (Horizon 2020)

Monsenso er medlem af Welfare Tech.

Link til kilde

Foto: Pexels.com

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png