2018-04-03 Sådan får du succes gennem samarbejde og netværk.jpg

Sådan får du succes gennem samarbejde og netværk

Professor Jane Clemensen fra Odense Universitetshospital er en ivrig og erfaren netværker, som ikke altid har fulgt den sikre og målrettede vej til succes. Her er Janes 7 gode råd om brug af netværk.

Oppe under de skrå træbjælker på afdeling H7 på H.C. Andersens Børnehospital i Odense sidder en tiltrædende professor i brugerinvolvering og telemedicin: Jane Clemensen. Der er måske lidt trængt på det lille kontor, men når Jane Clemensen fortæller om sin kringelkrogede karrierevej til pladsen under taget på Odense Universitetshospital, så er der højt til loftet og plads til store armbevægelser.

- Jeg kan ikke sige min karrierevej har været planlagt og sikker; men den har i høj grad været snoet og arbejdsom. Og sjov. Nysgerrigheden og TURDE tro på mine idéer og vision har ført min bane forbi mange forskellige steder. Jeg kender efterhånden sundhedssektoren fra mange forskellige vinkler. Det giver mig en kæmpe fordel i forhold til mit virke som bl.a. forskningsleder ved Center for Innovativ Medicinsk Teknologi og mit professorat i brugerinvolvering og telemedicin på H.C. Andersens Børnehospital, siger Jane Clemensen.

Du kan møde Jane Clemensen på Welfare Techs Netværksevent til en snak om betydningen af netværk og samarbejde, modvind og kæmpe for sin sag.

Hvilken (livsnødvendig) betydning har samarbejde og netværk?

 Vejen til succes indenfor sundhedssektoren kræver tværfagligt og tværsektorielt samarbejde og brug af netværk. Det har Jane Clemensen erfaret i sit arbejde med bl.a. videreudvikling af metoden Participatory Design (forskningsmetode med brugerindragelse som centralt punkt, red.). Jane Clemensen drives især af den del, som gælder brugerinddragelse og hvordan implementering kan blive en succes. Og til det har hun især brugt sit netværk.

- Jeg vil gerne opfordre og inspirere andre til at aktivere sit netværk. Find de fyrtårne, som vil hjælpe dig i din sag eller mission. Og spørg dit netværk i forhold til at få viden om andre, siger Jane Clemensen.

7 gode råd fra Jane Clemensen om brug af netværk

 1. Hold ud og bid dig fast. Kæmp for det, du tror på
 2. (Mis-)brug dit netværk og gør det for din ’sag’
 3. Vær tålmodig. OGSÅ i modvind
 4. Find fyrtårne i dit netværk – og brug det strategisk’
 5. Brug dig selv og vær ikke bange for at bryde med ’sådan plejer vi at gøre’
 6. Aktivér dit netværk og spørg - få viden om andre
 7. Accepter fejl

Deltag på Welfare Techs årlige generalforsamling og efterfølgende netværksevent den 12. april 2018 og udvid dit netværk. Gratis tilmelding.

FAKTA OM JANE CLEMENSEN

 • Jane Clemensen er oprindeligt uddannet sygeplejerske og har været ansat i både den offentlige og private sektor samt vidensinstitutioner 
 • I 2017 blev Jane udnævnt som årets forsker ved Sundhedsvidenskabelig Fakultet på Syddansk Universitet – som den første med sygeplejefaglig baggrund
 • I november 2017 blev Jane Clemensen udnævnt som professor i telemedicin ved HC Andersens Børnehospital, OUH (Odense Universitetshospital)
 • Jane Clemensen har videreudviklet metoden Participatory Design, så den er tilpasset sundhedsvidenskabelig forskning
 • Jane Clemensen er også den første professor på OUH med sygeplejefaglig baggrund

Læs også Pippi Langstrømpe vandt forskningspris

Kontakt

Krista-Blaabjerg_NY.jpg

Krista Ebsen Blaabjerg

Chef for medlemsservice og kommunikation

Welfare Tech

Netværksudvikling og eventkoordinering

T: +45 3139 7892

LinkedIn

Skype id : krista.blaabjerg2

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png