2018-04-04 Tysk pris åbner nye døre for GDV Technology_NY.jpg

Tysk pris åbner nye døre for GDV Technology

Den tyske fagmesse inden for velfærdsteknologi – Altenpflege – er for nyligt afholdt i Hannover. Danske GDV Technology løb med prisen ’START-UP CHALLENGE 2018’ med teknologien Careturner. Efter deltagelse på den tyske messe er interessen steget mærkbart fra både tyske plejehjem, distributører og producenter af plejesenge.

Welfare Tech har spurgt Jens Kristian Goth, direktør for GDV Technology, hvilken betydning prisen har i forhold til deres indsats på det tyske marked og hvilke gode råd han kan give til andre virksomheder, som vil fokusere på det tyske marked.

Hvilke overvejelser havde I gjort jer omkring det tyske marked?

- Vi har for nyligt indgået distributionsaftale med Invacare på det skandinaviske marked og tænkte det var oplagt at fokusere på et andet nærmarked, nemlig det tyske. I år var første gang vi deltog på Altenpflege.

Hvordan har I mærket stigende interesse efter at have vundet prisen START-UP CHALLENGE på Altenpflege?

 - Vi har fået en del henvendelser fra tyske plejecentre, som gerne vil afprøve vores løsning, samt fået henvendelser fra organisationer og sengeproducenter. Alle tre områder er interessante og dem arbejder vi videre med. Vi synes Tyskland er interessant, fordi sundhedssektoren er ramt af nogle af de samme problemstillinger som i både Danmark og øvrige Norden: Mangel på varme hænder, stigende antal ældre m.v. Det kan vi med vores løsninger være med til at gøre noget ved.

Hvorfor tror du at netop GDV Technology har vundet prisen?

- Vi er ret overbevist om, at især vores teknologi har både en nyhedsværdi og er innovativ. Den tilgodeser både plejere og borgeren og det passer godt ind i den problematik, som også Tyskland står overfor lige nu. Vi mener, at vi kan være med til at løse den udfordring. Og det har dommerne belønnet os for.

Hvad er næste skridt i forhold til Tyskland?

- Vi vil følge de mange henvendelser, vi har fået i forbindelse med Altenpflege, til dørs. Og så har vi et ’road-show’ i Tyskland her i april, hvor vi skal besøge tyske plejecentre og patientforeninger.

Hvilke gode råd kan du give andre virksomheder, som vil fokusere på det tyske marked?

- Det er en kæmpe fordel for os, at vi har dokumentation for, at vores løsninger virker. Og at vi er CE-mærket efter også tyske standarder (TÜV). Det er tidskrævende og fordrer et stort forarbejde. Men vi kan se, at det lønner sig.

- Derudover er det rigtig vigtigt, at have en tysktalende (evt. indfødt) person, som fx en konsulent, der kan pleje og styrke det tyske netværk – i Tyskland. Selvom Tyskland er vores naboland er der stadig kulturelle forskelle – også inden for sundhedssektoren, som kræver indgående kendskab.

Fokus på Tyskland? Bliv netværkspartner i nyt dansk-tysk projekt: ILDA-Care

Se mere om Careturner i denne video

 

Vil du vide mere om Careturner eller har spørgsmål til GDV Technology? Kontakt Jens Kristian Goth T. +45 2097 8115, jkg@gdvtech.com.

GDV Technology er medlem af Welfare Tech

Foto: GDV Technology

Kontakt

Jens Kristian Goth

CEO

GDV Technology

T: +45 2097 8115

Download vCard

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png