2018-08-08-3-uundværlige-insidertips-fra-en-business-angel-top.jpg

3 uundværlige insidertips fra en business angel

Hvilke(t) råd er uundværlig for en iværksætter/start-up? Og hvordan kan du springe en masse afslag over? Her er gode – og gratis - råd fra en erfaren business angel og investor. Brug dem næste gang du skal overbevise - og få JA - fra investorer.

Johnny Killerup, investor har gennem flere år i ind- og udland, har oplevet RIGTIG mange iværksættere og start-ups pitche – og fejle. Og det er faktisk nemt at undgå. Der er flere faldgruber, du skal være opmærksom på, når du står overfor en potentiel investor. Her får du 3 grundlæggende kriterier, du skal være særligt opmærksom på - de kan være afgørende for, om en investor vil investere penge i dit projekt.

Har du kun små 2 minutter? Så lyt til dette korte interview med Johnny Killerup fra sidste års WHINN Pitchfire (1:14 min)

#1 MARKEDSPOTENTIALE: Er der potentiale til noget stort?

- Er det et produkt, som alle andres, eller er det så nyt, at det tager 5-10 år inden det kommer ud på markedet? Mange investorer vil tænke:  – Det er andre investorer, der skal investere i det. Så er der et stort potentiale – og er markedet klar? Kan produktet eller løsningen blive stort – forholdsvis hurtigt?

#2 DET RIGTIGE TEAM: Er I lavet af det rette stof?

- Er det de rigtige folk, som er i teamet? For jeg tror, at alle investorer, der kigger også gerne vil have det er sjovt på rejsen. Vi skal være på en hård rejse, hvor vi kommer til at have cash flow problemer. Vi render ind i nogle dumme udgifter eller en dårlig sag, så du skal have en god kemi, med de folk du arbejder med. Så du kigger absolut også på teamet.

#3 FORRETNINGSGEN: Tænker – og drømmer - du business’sk?

- Så er der også det rent forretningsmæssige: Har teamet styr på processerne, salg og markedsføring, styr på support og træning. Tænker teamet forretningsmæssigt? Selvfølgelig har en 18-årig ikke den samme erfaring som en 35-årig, men du kan godt se potentialet. Tænker de – eller stiller de rigtige spørgsmål?

Er du iværksætter/start-up? Deltag på WHINN Pitchfire Workshop eller Pitchfire Finals

Tænk stort – send Janteloven til tælling!

- Som business angel og investor er det opløftende at mærke den gode energi og motivation deltagerne kommer med – deres gå-på-mod. Men noget deltagerne ofte mangler, som jeg ellers tit oplever i USA, er modet til at tænke stort! Vi lever i en global økonomi og ting ændrer sig og hastigheden er intens. Så fordi du har et godt produkt i dag, så har du måske kun et ’vindue’ på max 2-4 år, inden nogen enten kopierer eller laver et bedre produkt end dit. Så vær hurtig med at tænke internationalisering og vær klar til at skaffe flere penge – allerede fra start, lyder rådet fra Johnny Killerup.

 

 

Johnny Killerup er business angel og investor i bl.a. virksomheden Conversion og var med i juryen til WHINN Pitchfire 2017. 

Foto: Pexels.com

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png