• Forside >
 • Nyheder >
 • Welfare Techs medlemmer tilbyder roadshow om demens til kommuner
2018-08-29-Welfare-Techs-medlemmer-tilbyder-roadshow.jpg

Welfare Techs medlemmer tilbyder roadshow om demens til kommuner

Flere medlemmer i Welfare Tech tager nu sammen ud i de danske kommuner for at formidle fagligt stof om forebyggelse af demens, fortælle om konkrete kommunale cases og give forslag til forskellige muligheder for implementering af demensteknologier. Skal vejen også gå forbi din kommune?

Igennem en årrække har Aster Schepel, læge og demenskonsulent i Forebyggende Medicin, gennemført en lang række workshops og rådgivning. Herigennem er det Aster Schlepels oplevelse, at der er et stort behov i kommunerne for mere faglig viden om forebyggelse og konkrete værktøjer til at fremme livskvaliteten for mennesker med demens.

I forbindelse med Forebyggende Medicins medlemsskab hos Welfare Tech er ønsket om at udvide tilbuddene i samarbejde med andre velfærdsteknologiske virksomheder vokset frem. Derfor kan alle landets kommuner nu få besøg af et ’roadshow’, som sætter fokus på forebyggelse og bremsning af demens ved hjælp af træning, sansestimuli, indretning mv.

Anne Katrine Pagh, velfærdsteknologikonsulent i Aabenraa Kommune, har været med til et arrangement, som Forebyggende Medicin stod for:

- Arrangementet med Forebyggende Medicin var utrolig interessant og udbytterigt for alle deltagende parter. Aster Schepel fra Forebyggende Medicin gav os et meget velfunderet fagligt indblik i, hvordan demens påvirker den menneskelige hjerne, hvad man kan gøre for at forebygge demens, og hvor meget man faktisk kan gøre for at bremse udviklingen. Aster gav på den måde nogle rigtigt interessante og håndgribelige ideer til, hvordan man understøtter livskvaliteten for mennesker med demens i hverdagen. Jeg fik en masse ny viden, som adskiller sig fra det, jeg før har hørt, og som velfærdsteknologikonsulent har det givet mig nyttig viden i forhold til at vælge teknologier, der kan understøtte mennesker med demens.

Et demensvenligt tilbud til danske kommuner

Målgruppen for de nye roadshows er både fagpersoner, chefer, politikere, sygdomsramte og pårørende, og kan tilrettes den aktuelle målgruppe. Forebyggende Medicin fremhæver følgende elementer som relevante:

 • Oplæg om forebyggelse af demens og lindring af gener ved demens for såvel den syge, de pårørende og fagpersonalet
 • Indretning til gavn for mennesker med demens med fokus på de fysiske rammer, lyd og lys mv.
 • Demonstration af en række produkter, der kan anvendes ved demens i forskellige stadier fra tidligt i forløbet til sidste fase
 • En case fra et samarbejde mellem en virksomhed og en kommune om at forbedre indsatser på demensområdet.

På arrangementet får deltagerne rig mulighed for at se og afprøve forskellige produkter og møde virksomheder, der har fokus på forebyggelse og bremsning af demens. 

- Mange kommuner kan have gavn af at få overblik over løsninger målrettet demens. I en travl hverdag er det svært at have det fulde overblik på plejecentre og centralt i kommunen, hvor velfærdsteknologikonsulenter servicerer både fagpersonale og administrative chefer. Welfare Tech vil derfor sammen med medlemmerne tilbyde kommunerne at få et planlagt besøg, fortæller Krista Ebsen Blaabjerg, seniorkonsulent i Welfare Tech.

Forespørgsel på roadshow til din kommune

Ønsker du et lignende roadshow, men med andre temaer?

Welfare Tech er i dialog med flere medlemsvirksomheder om at tilbyde lignende roadshows til kommuner. Emnerne er pt.:

 • Sansestimulering via lyd og bevægelse
 • Helende arkitektur
 • Ernæring og teknologi
 • Teknologi til bedre hygiejne
 • Intelligent medicinhåndtering
 • Forbedring af pårørendeinddragelse o.a.

Welfare Tech kan matche din kommune med andre medlemmer, så viden og teknologi kan blive nærværende og til at forstå og kan anvendes på social- og sundhedsområdet. Vi kan matche til såvel virksomheder som andre kommuner og vidensinstitutioner, der har viden og interesse for demens eller andre fagområder. Kontakt os med ønsker og ideer.

Er du interesseret i et arrangement i din kommune? Eller vil du matches til fagpersoner og virksomheder, der kan fremme arbejdet med social- og sundhedsområdet i din kommune? Kontakt Krista Ebsen Blaabjerg, T. +45 3139 7892, krivb@welfaretech.dk.

Om Forebyggende Medicin

Aster Schepel fra Forebyggende Medicin er formand for foreningen MARGURITTENS VENNER, som er en forening for mennesker, der er ramt af demenssygdom såvel som deres pårørende og støtte- og fagpersoner. Foreningen er medinitiativtager til den meget omtalte ’Byen for livet’ - en demensvenlig bydel, som OK Fonden skal bygge i tæt samarbejde med Odense Kommune.

Forebyggende Medicin er forhandler af ToverTafel, som bl.a. er testet af Sønderborg Kommune. Du kan læse mere om restresultaterne i denne rapport.

Forebyggende MedicinAabenraa Kommune og Sønderborg Kommune er medlemmer af Welfare Tech.

Foto: Tovertafel.dk

 

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png