• Forside >
  • Nyheder >
  • Robofit tester 9 genoptræningsrobotter med Aarhus Kommune
2018-02-06 Robofit genoptræningsrobot.jpg

Robofit tester 9 genoptræningsrobotter med Aarhus Kommune

Robofit har søgt og fået 1,6 mio. kroner i støtte fra Markedsmodningsfonden. Pengene skal gå til at teste og videreudvikle den patenterede genoptræningsrobot inden den er helt klar til at blive sat i endelig produktion og salg. Robotten skal, ud over at genoptræne arme, også udvikles til træning af underekstremiteter.

Aarhus Kommune har etableret et testprojekt, hvor robotten skal afprøves på diverse skulderborgere og har til det købt ni genoptræningsrobotter fra Robofit. Robotterne bliver placeret på syv lokalcentre, Akutenheden på Vikærgård i Århus og Rehabiliteringshøjskolen i Aarhus. Robotterne skal hjælpe sundhedspersonalet med genoptræning af borgeres skulderled. 

- Aarhus Kommune ville gerne afprøve vores business case, som viser en fremgang i Compliance fra normen på 30% til over 75%, siger Jesper Heltzen, direktør i Robofit. – Derudover viser resultaterne fra en testgruppe, at sygedagepengeperioden kan halveres.

Læs mere Effektevaluering fra Aarhus Kommune

Vær med til at teste og videreudvikle robotten

Robofit er nu på udkig efter flere kommuner og privatpraktiserende terapeuter, som vil teste genoptræningsrobotten og få egne erfaringer til en eventuel business case. Derudover får deltagere i testforløbet mulighed for at sætte deres præg på videreudviklingen af robotten.

- Vi vil meget gerne i dialog med kommuner og terapeuter, som vil være med i et OPI-samarbejde. Vi stiller udstyr og kompetencer til rådighed. Men for at sikre en høj kvalitet af træningen er det vigtigt, at vi får feedback fra dem, der skal bruge det i dagligdagen. Nemlig sundhedspersonalet og borgeren, siger Jesper Heltzen.

Genoptræningsrobot gør underværker i de dårlige dele

Genoptræningsrobotten hjælper med genoptræning af bl.a. skulderled og vil i løbet af 2018 også kunne hjælpe i forbindelse med genoptræning af hofte-, knæ- og ankelled (underekstremiteter red.).

- Borgere som er i et genoptræningsforløb har ofte ikke et tydeligt billede af, hvordan det går med genoptræningen. Går det fremad eller tilbage? Uden et tydeligt overblik kan det være rigtig svært at holde motivation i et langt forløb, fortæller Jesper Heltzen.

Sådan virker Robofit

  • Genoptræningsrobotten hjælper borgeren med fysisk at udføre genoptræning af passive og ledet-aktive øvelser og foretager samtidig alle de direkte målinger af borgeren
  • En Robofit-app som via tablet/Ipad kommunikerer trådløst med robotten. Den fungerer samtidig som et bindeled til den database, hvor borgerens træningsprogrammer og træningsdokumentation bliver lagret
  • Appen guider og motiverer borgeren til at gennemføre sit individuelle genoptræningsprogram og informerer om øvelsen bliver udført korrekt

Læs mere på om Robofit her

Idéen om genoptræningsrobotten udspringer oprindeligt af et forskningsprojekt på Syddansk Universitet i Odense.  De seneste tre år har Robofit selv stået for udviklingen. Derfor er de 1,6 mio. kroner fra Markedsmodningsfonden en kærkommen vitaminindsprøjtning til videreudvikling og test af robotten.

Vil du høre mere om Robofit eller interesseret i at deltage i OPI-samarbejde, enten som kommune eller privatterapeut, så kontakt Jesper Heltzen, T. +45 5180 4004, jhe@robofit.dk

Robofit er medlem af Welfare Tech.

Foto: Robofit

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png