• Forside >
 • Nyheder >
 • 5 gode råd fra Applikator hvis du vil søge midler fra OPI-puljen
2018-01-29 5 gode råd fra Applikator når du vil søge midler fra OPI-puljen.jpg

5 gode råd fra Applikator hvis du vil søge midler fra OPI-puljen

For små- og mellemstore virksomheder er det meget ressourcetungt og tidskrævende at udvikle prototyper og til at stå med et færdigt og salgsbart produkt. Så hvorfor ikke få hjælp til processen OG økonomiske støtte?

Syddansk Vækstforum og Regionsrådet har afsat ca. 27,5 mio. kr. til fordeling til projekter under ”Syddansk OPI-pulje 2015-2017". Ansøgningsfristen udløber 1. marts 2018. Sidst i artiklen finder du fem gode råd fra Applikator, som tidligere har ansøgt – og fået midler fra – OPI-puljen.

Hvorfor søge OPI-puljen?

Den samlede OPI-pulje består af regionale erhvervsudviklingsmidler og midler fra den Europæiske Regionalfond. Støtten du kan ansøge om, skal bruges til at kommercialisere produkter og services bl.a. inden for sundheds- og velfærdsinnovation.

- Vi har tidligere haft gode erfaringer med at søge OPI-puljen. Vi synes, at ansøgningsprocessen til OPI-støtte er meget behagelig. Forskellige fonde har forskellige processer, og hos nogle fonde skal man sende en meget lang rapport ind, fortæller Rasmus Juhl Kallesøe, projektleder hos Applikator.

Læs mere OPI-støtte giver projekter liv og gør løsninger salgsbare

Applikator fik i marts 2016 støtte til et offentlig-privat innovationsprojekt med to kommuner, OK-Fonden Odense samt Syddansk Universitet og VIA University College. Prototypen MindFitness skulle udvikles, testes og sidenhen implementeres.

- Syddansk OPI-pulje er en rigtig god fond at søge. De giver støtte til at skrive en bedre ansøgning, og processen er mere dialogbaseret. Ansøgningsprocessen er især god for små- og mellemstore virksomheder, fordi den ikke er så omkostningsfuld, siger Rasmus Juhl Kallesøe.

For at komme i betragtning til en bid af de 27,5 mio. kr. er der nogle krav, dit projekt skal opfylde:

 • Dit produkt skal være tæt på at komme på markedet, men mangler endelig dokumentation for effekt eller afprøvning i forskellige brugssituationer
 • Projektet skal kunne øge kvaliteten af den offentlige service
 • Projektet skal skabe nye forretningsmuligheder for virksomheder
 • Projektet skal være til gavn for brugere eller borgere
 • Projektet skal være tilknyttet mindst en offentlig part og en forskningsinstitution

5 gode råd til at søge midler fra OPI-puljen

 1. Søg OPI-puljen – hvad har du at miste?
 2. Det er lettere at få tilsagn fra OPI-puljen, hvis du har udviklet en prototype af produktet
 3. Det er en god idé at finde partnere, som kan have gavn af det projekt, du gerne vil lave. Tip: Jo mere Syddansk Vækstforum kan se, at projektet gavner slutbrugerne og de offentlige partnere, jo bedre står man i ansøgningsprocessen.
 4. Husk på, at projektet er en investering og ikke er kapitalindskud. Indtjeningen kommer senere.
 5. Samarbejdskontrakter og milepæle for intensive brugertest styrker samarbejdet

Læs også Få støtte til udvikling af innovative løsninger med Syddansk OPI-pulje

Opstart og samarbejde med (flere) kommuner

- Det var nemt at samarbejde med vores partnere i OPI-projektet. For partnerne havde især fokus på innovation og nytænkning og havde rigtig meget faglig viden, de kunne bidrage med. De var også meget villige til at arbejde tværfagligt og lære af hinanden, fx i forhold til de interne strukturerer i andre kommuner. Vi har alle haft en positiv oplevelse af projektet og samarbejdet. Derfor valgte vi også at forsætte samarbejdet – selvom projektet sluttede, afrunder Rasmus Juhl Kallesøe.

Du kan søge om støtte fra 400.000 og op til 1.475.000 kr. Læs mere om, hvad du kan søge støtte til, vilkår, krav og kriterier på Syddansk Vækstforums hjemmeside.

Har du yderligere spørgsmål eller brug for hjælp til en ansøgning til Syddansk OPI-pulje, er du velkommen til at kontakte Welfare Tech, Kristoffer Blom, konsulent i Welfare Tech, kribl@welfaretech.dk, T. +45 6177 4379.

Applikator er medlem af Welfare Tech.

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png