2018-10-01 Et godt netværk er grobund for samarbejde og vækst.jpg

Et godt netværk er grobund for samarbejde og vækst

Den finske virksomhed NewIcon åbnede i 2017 en dansk afdeling i Odense. At Odense blev det endelige valg, skyldtes især de organisationer og netværk i Odense, som understøtter nye virksomheder.

Placeringen i Odense var på ingen måde tilfældig. Da NewIcon så sig om efter et sted at placere deres nye datterselskab, faldt blikket på Danmark pga. kommende supersygehuse og den nytænkning, der følger med. 

- En organisation som Invest in Odense har gjort en stor forskel for os, da vi skulle etablere os i Danmark. De forstår at gøre Odense lækker over for en udenlandsk virksomhed, men bidrager også med praktisk hjælp i etableringsfasen, siger Hanne Hansen-Nord, Key Account Manager i NewIcons Odense-afdeling.

- Tilsvarende har den fynske robotklynge Robocluster og det tværsektorielle netværk CoLab Odense også været til stor hjælp i etableringen af det nye datterselskab. Der er et økosystem i Odense, som tager godt imod nye virksomheder. Man har mulighed for at komme i kontakt med hinanden og med andres netværk, uddyber Hanne Hansen-Nord.

Kom i kontakt med de rigtige samarbejdspartnere

Netværket CoLab arbejder på tværs af sundhedssektoren på sygehuse, i kommuner og private virksomheder for at skabe samarbejde og nye projekter til gavn for både borgere og erhvervsliv. ”Samarbejdet med CoLab Odense var helt sikkert en gevinst for os; vi fik meget mere respons end vi tidligere har oplevet, så CoLab Odenses netværk gjorde en tydelig forskel”, fortæller Hanne Hansen-Nord.

- Som privat virksomhed kan det være lidt af en jungle at komme i kontakt med de rette samarbejdspartnere inden for det offentlige. Der kan vi træde til med kontakter, projekterfaring og så videre, siger Mette Damkjær Syse, projektchef i CoLab Odense.

Samarbejde mellem offentlige og private gavner mange

I forbindelse med et pilotprojekt på OUH har NewIcon fået udarbejdet en mini-MTV (Medicinsk Teknologivurdering) med hjælp fra CIMT - Center for Innovativ Medicinsk Teknologi  og Patient@home. Pilotprojektet skulle undersøge, hvilke oplevelser og gevinster sundhedspersonalet oplevede med et elektronisk medicinskab, hvordan løsningen kunne tilpasse og tilpasses det danske marked.

- Det elektroniske medicinskab er et godt eksempel på, hvordan OUH er med på at teste ny teknologi og metoder og indgå i forskellige samarbejder med virksomheder. Den slags samarbejder og succeshistorier er til gavn for personalet og patienten, og i et lidt større billede giver det desuden omsætning til virksomheden, skatteindtægter til kommunen og på sigt mulighed for flere arbejdspladser i Odense, fortæller Mette Damkjær Syse.

Læs mere ’Elektronisk medicinskab gør arbejdet sikrere i den fælles akutmodtagelse’

For virksomheden NewIcon har samarbejdet med den Fælles Akutmodtagelse på Odense Universitetshospital og CoLab Odense via CoLab-netværket også givet kontakt til andre sygehuse i Region Syddanmark, som måske er interesserede i et lignende medicinskab.

- Det er tydeligt for os, at ét godt samarbejde skaber grobund for det næste, og vi har bestemt ikke fortrudt placeringen i Odense, slutter Hanne Hansen-Nord.

New Icon og CoLab Denmark (Region Syddanmark) er medlem af Welfare Tech.

Link til kilde

Foto: Pexels.com

 

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png