2018-01-05-Mit-Welfare-Tech-Skarø-is.jpg

Månedens profil: Skarø Is (Biosynergy A/S)

Hvordan kombinerer man en lækker gourmet-is med specielle egenskaber, som fx kvalmelindring for kræftpatienter og gravide? Skarø Is har fundet en niche indenfor sundhedssektoren: et innovativt ernæringsprodukt, som også smager godt!

Hver måned sætter Welfare Tech fokus på et medlem, deres løsninger, arbejdsfokus, udfordringer og grunden til, at de er medlem. Denne gang har vi talt med Martin Jørgensen – stifter og direktør hos Skarø Is (Biosynergy A/S, red.), som sammen med sin kone Britta har visionen om at lave verdens bedste is.

Skarø Is er placeret i det sydfynske øhav på øen Skarø, men produkterne sælges såvel nationalt som internationalt. Skarø Is er både gourmet-is, softice, yoghurt-is og deres helt specielle protein-is, som sælges til for eksempel sygehuse.

Vi har spurgt ind til virksomhedens spidskompetencer, plads i klyngen og syn på det velfærdsteknologiske marked.

Hvorfor er I medlem af Welfare Tech?

- Som lille virksomhed med nye produkter er det vigtigt at vise ’flaget’ og skabe gode relationer og netværk, som kan hjælpe os videre ud på markedet. Især muligheden for at få indgang og adgang til sundhedssektoren, at komme i dialog med andre, ligesindede medlemmer har en stor værdi og betydning for os. Vi deltager, så vidt det er muligt, på de forskellige arrangementer og konferencer, netværksmøder og sparrer med medlemmer og medarbejdere hos Welfare Tech.

Hvad får I ud af at være medlem?

- Vi får nemmere adgang til andre virksomheder og markeder, end hvis vi selv skulle ud og opsøge dem. Gennem klyngen er der flere indgange og adgange til markeder og muligheder for samarbejde og afsætning af vores produkter – især inden for sundhedssektoren.

Hvad kan I bidrage med til de andre medlemmer i klyngen?

- Vi er en virksomhed i udvikling og innovation er vores spidskompetence. Vi har udviklet, og udvikler stadig, produkter som efterspørges inden for sundhedssektoren – for eksempel i forhold til kræftpatienter, syge børn og andre småtspisende.  Og så har vi en stor viden omkring ernæringsprodukter og deres betydning, samt dokumentation.

Hvad arbejder I med for tiden?

- Vores kvalmelindrende is, som fra start var beregnet til opvågnings- og kræftpatienter har fået nye anvendelsesmuligheder. I 2016 fik vi en henvendelse fra en kvindelig, norsk overlæge, som ville undersøge om isen kunne afhjælpe gravide, der var hårdt ramt af kvalme og måtte indlægges. Produktet blev præsenteret første gang i oktober 2016 under sundhedskonferencen WHINN.

Se mere i dette indslag fra TV2-Fyn fra WHINN 2016 om is til gravide

- Med udgangspunkt i et initiativ fra OUH – Odense Universitetshospital - har vi lavet en protein-is til syge børn, som er svære at få til at spise. Vi har især arbejdet på udvikling af design af ’indpakningen’, som har stor betydning for, om børnene har lyst til at spise isen.

- Vi har løbende projekter i samarbejde med sundhedssektoren og andre virksomheder med fokus på at udvikle unikke produkter indenfor ernæring og specielle patientgrupper. Og så arbejder vi på en verdensnyhed, som er færdigtestet, men som først lanceres efter sommeren 2018. Så den kan jeg først sige mere om på et senere tidspunkt.

Hvad er i dine øjne den største udfordring på markedet lige nu?

- Som mange private virksomheder er vi også udfordret på afsætningen af vores produkter til sundhedssektoren! At få den rigtige indgang og komme i dialog med de rigtige beslutningstagere, som ikke kun tænker økonomi, men også i særlig grad på patienterne.

- Et eksempel er sygehuskøkkener. De har egne budgetter og er ofte hårdt presset på økonomien og kigger meget på pris. Men den endelige værdi ligger et helt andet sted. Nemlig hos patienten. Vores specielle is kan hjælpe med en hurtigere bedring for patienterne og undgå madspild. Det handler blandet andet om at give den rigtige ernæring til patienten – vi leverer den i form af is.

For mere information om Skarø is

- Vi har netop produceret et katalog – særligt til diætister, som udover at kunne se vores produkter, også kan få viden om isens særlige egenskaber i forhold til specielle patientgrupper. Vores produkter kan noget helt unikt omkring smag og egenskaber i forhold til andre proteinprodukter, slutter Martin Jørgensen fra Skarø is.

Kataloget - og smagsprøver - kan rekvireres ved at kontakte Martin Jørgensen enten på T: +45 6220 1201 eller mail til mej@biosynergy.dk.

Læs mere om Skarø is på www.Skaroeis.dk

Skarø Is (Biosynergy A/S) har været medlem af Welfare Tech siden januar 2017.

Kontakt

Martin Jørgensen

Indehaver

Biosynergy A/S - Skarø Is

T: +45 6220 1201

M: +45 2046 1201

Download vCard

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png