• Forside >
  • Nyheder >
  • Ny robothandske giver en hjælpende hånd til folk med nedsat funktionsevne
2018-05-03 Ny robothandske giver en hjælpende hånd til folk med nedsat funktionsevne.jpg

Ny robothandske giver en hjælpende hånd til folk med nedsat funktionsevne

Start-up virksomheden Tendo er rykket fra Sverige til det europæiske robotcentrum i Forskerparken i Odense. Med programmet DigitaliseringsBoost har Tendo sat ekstra speed på udviklingen af en gribe-handske.

For mennesker, som rammes af for eksempel gigt, en hjerneskade eller bliver udsat for en ulykke, kan konsekvensen ofte være, at de mister funktionaliteten i hænderne. De kan ikke længere gribe koppen, holde om bestikket eller knappe skjorten.

Læs også Ny robothandske gør mennesker med manglende finmotorik mere selvhjulpne

Det problem er tre svenske iværksættere, som sidste år flyttede deres blå-gule base til det odenseanske robotcentrum, nu godt i gang med at løse. De har udviklet en robothandske, et såkaldt exoskelet, til hænder med nedsat funktion, som via sensorer udfører gribebevægelsen.

- Vi har udviklet prototypen og er begyndt at teste den. Om 1-1 ½ år forventer vi, at handsken er i salg og vil blive taget i brug af private og på sygehuse, siger Pontus Renmarker, udviklingsdirektør i Tendo.

Virksomheden har hentet tre millioner kroner fra investorer til den fortsatte udvikling, og Tendo-folkene har store forventninger til den nye robothandske.

- De nuværende på markedet er primært udviklet til industrien for at styrke håndkraften. Vores er målrettet folk med nedsat funktion, og den vil blive mindre end de eksisterende på markedet og mere fintfølende, siger Pontus Renmarker.

Ekstra fart på hånden

Tendo er lykkedes at komme med på det nationale tilbud ”DigitaliseringsBoost”, hvor virksomheder får op til 600.000 kroner i medfinansiering til udvikling af en ny digital løsning, service eller koncept.

Det særlige ved programmet er, at virksomhederne indgår i teams, så der er tre små og mellemstore virksomheder sammen med en videninstitution.

- Programmet giver os mulighed for at skabe udvikling i samarbejde med eksperter, hvilket er fantastisk for et ungt start-up som vores. Vi får skabt fremtidige partnerskaber, og vi er samtidig overbeviste om, at projektet medvirker til, at vores udvikling accelereres, slutter Pontus Renmark.

Der er stadig få pladser tilbage på DigitaliseringsBoost og virksomheder kan henvende sig, hvis de kan skabe vækst gennem digitalisering eller Industri 4.0.

Næste ansøgningsrunde til DigitaliseringsBoost er 18. maj 2018.

For mere information om Tendo kontakt Pontus Renmarker, udviklingsdirektør, T. +46 7339 63341, pontus@tendoforpeople.se. Vil du vide mere om DigitaliseringsBoost kontakt Lars Kristensen, projektleder DigitaliseringsBoost, T. +45 3043 2255, lkr@vhsyd.dk

Syddansk Universitet - VihTek og Mads Clausen Instituttet - er medlem af Welfare Tech

Kontakt

Lars Kristensen

projektleder

Væksthus Syddanmark

DigitaliseringsBoost

T: T. + 45 3043 2255

Download vCard

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png